Follow us

Jean Paul Gaultier | Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούργησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

MissBloom TEAM
γκοτιε Splash

Αν και το enfant terrible της μόδας το 2020 αποχαιρέτησε το κοινό του μια που αποφάσισε να αποσυρθεί από τις πασαρέλες, συνεχίζει να δημιουργεί και να κάνει τη μόδα ενδιαφέρουσα.

O Jean Paul Gaultier γεννήθηκε στις 24 Απριλίου του 1952, στο Παρίσι. Οι γονείς του ήταν πωλητές και βιβλιοπώλες, ενώ ο Gaultier πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής του ηλικίας με την γιαγιά του. Η ντουλάπα και οι περίτεχνοι κορσέδες της γιαγιάς του θα τον εντυπωσιάσουν τόσο που θα επιχειρήσει σε πολύ μικρή ηλικία να φτιάξει ένα σουτιέν για το λούτρινο αρκουδάκι του.

Η συστηματική επαφή του με τη μόδα ξεκίνησε όταν άρχισε να διαβάζει φανατικά περιοδικά μόδας. Παράλληλα ξεκινά να σχεδιάζει τα δικά του ρούχα και να αναδύεται ως ένα ιδιαίτερα χαρισματικό παιδί, μέχρι που στα 13 του χρόνια, θα δημιουργήσει μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Στα 18 του πηγαίνει να μαθητεύσει κοντά στον γνωστό σχεδιαστή, Pierre Cardin.

Και μετά ήρθε ο οίκος Hermès

Κοντά στον Cardin θα μαθητεύσει για έναν χρόνο και έπειτα συνεργάζεται με τον σχεδιαστή, Jean Patou. Θα επιστρέψει ξανά στον οίκο του Cardin, μέχρι να δημιουργήσει τον δικό του οίκο και να κυκλοφορήσει την πρώτη γυναικεία συλλογή του, το 1976. Την ίδια χρονιά, πραγματοποιεί και τη πρώτη πασαρέλα με ρούχα του, στο Παρίσι.

Με τον σύντροφό του, Francis Menuge, θα θεμελιώσουν το όνομα του Gaultier στον χώρο της μόδας, ξεκινώντας τη λαμπρή καριέρα του. Το 1992, θα κυκλοφορήσει η μακροσκελής εικονογραφημένη αυτοβιογραφία του και ένα χρόνο μετά, θα λανσάρει κοσμήματα και τα πρώτα αρώματα του οίκου, με τα χαρακτηριστικά μπουκάλια σε στυλ κορσέ.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ