Follow us

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανικής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

MissBloom TEAM
αφρικανικη σκονη istock

Καθώς τα σωματίδια της αφρικανικής σκόνης καλύπτουν τη χώρα μας, ο αέρας μολύνεται και η ποιότητα του αέρα μειώνεται. Με την αναπνοή αυτών των σωματιδίων ή την παγίδευση στα μάτια ή το δέρμα μας, προκύπτουν διάφορα προβλήματα υγείας.

Η αφρικανική σκόνη επίσης προκαλεί συμπτώματα αλλεργίας παρόμοια με το COVID-19. Έχεις φαγούρα στα μάτια, καταρροή και ίσως δυσκολία στην αναπνοή. Μπορεί να δημιουργήσει ερυθρότητα, αυξημένο βήχα και σφίξιμο στο στήθος.
Γι' αυτό είναι σημαντικό να είσαι προσεκτική και να λαμβάνεις τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της σκόνης.

Πώς επηρεάζει η αφρικανική σκόνη τον οργανισμό σου

Αναπνευστικό: Τα άτομα που υποφέρουν από αναπνευστικές παθήσεις, όπως άσθμα, ιγμορίτιδα και αλλεργίες, είναι πιο επιρρεπή να προσβληθούν. Μην ξεχνάς να φοράς μάσκα προσώπου και να παίρνεις τη φαρμακευτική σου αγωγή.

Όραση: Άτομα με ξηροφθαλμία ή άλλα οφθαλμικά προβλήματα όπως καταρράκτης μπορεί επίσης να υποφέρουν από έντονο ερεθισμό των ματιών. Για όσους πάσχουν από οφθαλμικές παθήσεις, η χρήση γυαλιών ηλίου ή άλλης προστασίας για τα μάτια μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή παγίδευσης των σωματιδίων σκόνης στα μάτια.

Αλλεργίες: Ζήτησε από τον γιατρό σου να σου συνταγογραφήσει φάρμακο για την αλλεργία. Αυτό παρέχει προστασία από τα ήπια και μη συνταγογραφούμενα.

Δερματικές παθήσεις: Για εκείνους που πάσχουν από ευαίσθητο δέρμα και μπορεί να έχουν έκζεμα, τα σωματίδια μπορεί να παγιδευτούν στο δέρμα λόγω της αύξησης της υγρασίας. Αυτό προκαλεί φαγούρα και "φουντώνει" αυτές τις δερματικές παθήσεις. Κάλυπτε το σώμα σου με μακρυμάνικα για να αποφύγεις την απευθείας έκθεση σε αυτά τα σωματίδια και τις πιθανές αλλεργικές δερματικές αντιδράσεις.

Πώς να προστατευτείς από την αφρικανική σκόνη

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ