Follow us

10 διακοσμητικοί κανόνες καταρρίπτονται

Δεν υπάρχουν πια κλισέ στη διακόσμηση. Ό,τι ήταν νόμος στο design στο παρελθόν δεν ισχύει πλέον. 

mpoyfesmonternos

Δεν υπάρχουν πια κανόνες στη διακόσμηση. Ό,τι ήταν νόμος στο design στο παρελθόν φαίνεται να μην ισχύει πλέον. Ποτέ μη λες ποτέ...

1. Το μαύρο πάτωμα είναι απαγορευτικό: ΛΑΘΟΣ

10 διακοσμητικοί κανόνες καταρρίπτονται

Στο interior design όπως και στη μόδα, η ιδέα το μαύρο χρώμα είναι καταθλιπτικό είναι εντελώς passe. Αντίθετα είναι ένα σικ χρώμα που που δίνει φινέτσα και δυναμική στο χώρο και μεταμορφώνεται με το φυσικό φως. Μη φοβηθείς να το εφαρμόσεις στο πάτωμα αρκεί να το συνδυάσεις με ανοιχτόχρωμους τοίχους.

2. Το στυλ loft είναι minimal: ΛΑΘΟΣ


10 διακοσμητικοί κανόνες καταρρίπτονται - εικόνα 2

Βιομηχανικοί χώροι, εμφανή τούβλα, λιγοστά έπιπλα και απόλυτη αφαίρεση χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο στυλ. Όλα αυτά όμως σήμερα αλλάζουν και ο χώρος γίνεται πιο ανθρώπινος και πιο ζεστός με πολύχρωμα έπιπλα και ανθρώπινες διαστάσεις. Έργα τέχνης, αντικείμενα και εμπειρίες δημιουργούν ένα cosy περιβάλλον που αφήνει πίσω τη βιομηχανική ψυχρότητα.

3. Το ρετρό στυλ δεν είναι χαρούμενο:
ΛΑΘΟΣ

10 διακοσμητικοί κανόνες καταρρίπτονται - εικόνα 3

Τα παλιά έπιπλα πάντα έβγαζαν μια μελαγχολία με φθαρμένες επιφάνειες και ξύλινες αποχρώσεις. Αυτή είναι η αισθητική του μουσείου. Στο σπίτι, ρετρό στυλ σημαίνει η ανάμειξη διαφορετικών χρονικών περιόδων και η αρμονική ισορροπία των χρωμάτων, των μοτίβων και των υλικών.

4. Συνδυάζουμε μόνο παρόμοια χρώματα και μοτίβα στον ίδιο χώρο:
ΛΑΘΟΣ

10 διακοσμητικοί κανόνες καταρρίπτονται - εικόνα 4

Ο συνδυασμός διαφορετικών χρωμάτων και μοτίβων θέλει τέχνη. Κάποτε ήταν απαγορευτικό να υπάρχουν διαφορετικά patterns και ετερόκλιτα χρώματα στο ίδιο δωμάτιο. Σήμερα δείχνει προσωπικό στυλ και άποψη.

5. Πλακάκια στον τοίχο βάζουμε μόνο στο μπάνιο:
ΛΑΘΟΣ

10 διακοσμητικοί κανόνες καταρρίπτονται - εικόνα 5

Στον τοίχο της τραπεζαρίας μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις ώστε να δημιουργήσεις ένα φόντο που να ταιριάζει με το ύφος που θέλεις να δώσεις. Μεταλλική βαφή για glamour, ταπετσαρία για baroque και πλακάκια για modern oriental.

6. H επίσημη τραπεζαρία θέλει ''σοβαρές'' καρέκλες:
ΛΑΘΟΣ

10 διακοσμητικοί κανόνες καταρρίπτονται - εικόνα 6

Οι καρέκλες από ξύλο, δέρμα και ύφασμα είναι αυτές που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην τραπεζαρία. Κάνε την ανατροπή με πρωτοποριακά υλικά και μη διστάσεις να δημιουργήσεις ανάλαφρες συνθέσεις με διάφανες καρέκλες από plexiglass ή πλαστικό.

7. Το σύγχρονο μπάνιο είναι αφαιρετικό:
ΛΑΘΟΣ

10 διακοσμητικοί κανόνες καταρρίπτονται - εικόνα 7

Στο χώρο του μπάνιου έχουμε συνδυάσει το trendy με μοντέρνα είδη υγιεινής και φουτουριστικά φωτιστικά. Οι τελευταίες τάσεις στο μπάνιο υπαγορεύουν mix & match στυλ σε μια elegant εκδοχή. Έτσι ένας κλασικός πορσελάνινος νιπτήρας αγγλικού στυλ, μπορεί να ταιριάξει αρμονικά με ξύλινους πολυέλαιους απλίκες, πλακάκια από μαύρο γρανίτη και έθνικ στοιχεία.

8. Η πολυτέλεια είναι η χλιδή: ΛΑΘΟΣ


10 διακοσμητικοί κανόνες καταρρίπτονται - εικόνα 8

Μέχρι τώρα τα πολυτελή σπίτια ήταν αυτά με τα πολλά χρυσά αντικείμενα, τους πολυέλαιους από κρύσταλλο, τα ακριβά περσικά χαλιά και τα βαριά κλασικά έπιπλα. Η καινούργια πολυτέλεια δεν προϋποθέτει λάμψη αλλά απλότητα, design και σοφιστικέ ύφος.

9 .Ο σκαλιστός μπουφές είναι κλασικός:
ΛΑΘΟΣ

10 διακοσμητικοί κανόνες καταρρίπτονται - εικόνα 9

Το design παίζει παιχνίδια με την εξέλιξη των στυλ και παρουσιάζει σε ένα έπιπλο την ιστορία του επίπλου από το βαρύ κλασικό στο απόλυτα αφαιρετικό. Ο Feruccio Lavianni σχεδίασε τον μπουφέ ''Evolution'' για να αποδείξει ότι στο design δεν υπάρχουν κλισέ.

10. Το καλώδιο του φωτιστικού δεν πρέπει να φαίνεται:
ΛΑΘΟΣ

10 διακοσμητικοί κανόνες καταρρίπτονται - εικόνα 10

Οι εποχές που το καλώδιο του φωτιστικού έπρεπε να το κρύβουμε έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι σύγχρονοι designers θέλουν να δείχνουν τα καλώδια γι' αυτό και τα σχεδιάζουν σε έντονα χρώματα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το φωτιστικό – μπαλαντέζα ''Cordula'' της Stephanie Jasny.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ