Follow us

Eat No9: Bασίλαινας

Όλα ξεκίνησαν το 1920, όταν ο παππούς Θανάσης στήνει την μπακαλοταβέρνα του φροντίζοντας την καθημερινή πείνα των εργατών στα γύρω εργοστάσια.

Eat No9: Bασίλαινας

Δυο τρία σπιτικά φαγητά τη μέρα, ρετσίνα από τα αμπέλια της οικογένειας στα Μέγαρα. Η φήμη του καλομαγειρεμένου φαγητού φτάνει στα στελέχη, τους καπεταναίους, τον καλό κόσμο της περιοχής κι ο Θανάσης καθιερώνει την πρωτοπριακή ιδέα του table d’hote: με ένα προκαθορισμένο αντίτιμο, τρως την ιεραρχία των-πολλών- πιάτων με το καλύτερο που έχει διαλέξει για σένα το αφεντικό.


Eat No9: Bασίλαινας


Από τα τραπέζια του έχουν περάσει ο Τάιρον Πάουερ, ο Τσόρτσιλ, ο Ελίας Καζάν, ο Αλέξης Μινωτής, ο Μάνος, η Μελίνα, ο Σεφέρης, ο Μυριβήλης, ο Γκάτσος, όλο το ελληνικό θέατρο, ο Αντώνης Σαμαράκης, η Ελένη Βλάχου, η Σοφία Λόρεν, ενώ οι New York Times χαρακτηρίζουν το φαγητό του επικούρεια απόλαυση και τον παρομοιάζουν με τον Μιχαήλ Άγγελο. Tρίτη γενιά πια, πάλι με έναν Θανάση Βασίλαινα στις επάλξεις. Το μαγαζί έξυπνα ανακαινισμένο, γκρι τοίχοι, καφέ τραπέζια, παρκέ, φωτιστικά φούσκες, χώρος που αναπνέει, η μαρμάρινη ποτιριέρα, τα ράφια με τα μπουκάλια απομεινάρια και συνέχεια της ιστορίας.

Eat No9: Bασίλαινας - εικόνα 2

Ο Ρενάτο Μέκολι μαγειρεύει δημιουργικά αλλά απλά, πιάτα αξιώσεων σε τιμές που δεν θα σε καταστρέψουν: η ταραμοσαλάτα-αφρός του παπού Θανάση συνδυάζεται με γάβρο μαρινάτο πάνω σε τραγανά ψωμάκια με ολόγλυκια σάλτσα ντομάτας, το καρπάτσο σολομού ταιριάζει με ένα φιλέτο σολομού με κρούστα μπαχαρικών, αντίδια και σόγια σος που σε ταξιδεύει στην Ταϋλάνδη, ο κλασικός μπακαλιάρος σκορδαλιά γίνεται ένας αιθέριος λουκουμάς με μαγιονέζα σκόρδου, πατζάρι και καπνιστή μελιτζάνα, το μυλοκόπι κρατά τη θαλασσινή νοστιμιά του με μια ανάλαφρη λεμονάτη σος με πουρέ σελινόριζας και αγριομάραθο. Από τη στεριανή όχθη, το κριθαρότο με μανιτάρια και τρούφα, τα ρεβύθια στη γάστρα με ποσέ αβγό, chorizo και μανταρίνι και το χοιρινό με πουρέ κυδώνι και σος γουασάμπι, όλα απλά μαγικά. Όπως και η τάρτα λάιμ και το καραμελλωμένο μιλ-φέιγ με ανανά.

Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 2104612457.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ