Follow us

Eat No10: Αίγλη

Υπάρχουν ακόμη πολλοί που δεν έχουν αντιληφθεί ότι το Cibus- ένα εστιατόριο που ταυτίστηκε με πιο επίσημες στιγμές-έχει παραχωρήσει τη θέση του σε μια άλλη, ελληνική και καθημερινή Αίγλη, που διατηρεί, ωστόσο, όλη την αίγλη της παλιάς, καλής Αθήνας.

Eat No10: Αίγλη


Στο πιο ποιητικό κομμάτι της Αθήνας, με την Ακρόπολη στο πιάτο, τη γαλήνη και το αστικό πράσινο που τραγούδησαν όλοι οι ποιητές του περασμένου αιώνα. Από τις ολόλευκες πολυθρόνες, τα μεσημέρια με ήλιο φωτίζουν τον αττικό ουρανό, οι ήχοι της πόλης δίνουν τη θέση τους στο κελάηδημα των πουλιών, πίσω από τα δέντρα υποψιάζεσαι ρομαντικά ραντεβού περασμένων καιρών, η πόλη θυμίζει παρένθεση ευτυχίας, το δωρεάν και άνετο πάρκινγκ ένα επιπλέον ατού για να βάλεις την Αίγλη στις στιγμές που χρειάζεσαι μια άμεση ψυχοθεραπεία από τα δεινά της εποχής.

Eat No10: Αίγλη

Το πράσινο του κήπου μπαίνει από τις τζαμαρίες, το γεύμα μεταμορφώνεται σε χαρά Θεού και το μενού του Μάκη Κοντοκώστα σχεδιάζει αυτό που, λόγω ιστορίας, θα έπρεπε πάντα να σερβίρει η Αίγλη: ελληνικό φαγητό με τη σφραγίδα της νέας εποχής κι ένα αστικό, προσεγμένο σέρβις. Μυρωδάτα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο, αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες, βελούδινη ταραμοσαλάτα, μαστιχωτό ψητό χταποδάκι, πατάτες φούρνου στη λαδόκολλα με δεντρολίβανο και κεφαλογραβιέρα.

Eat No10: Αίγλη - εικόνα 2

Τα πολλά πιάτα ημέρας σε προσγειώνουν στο παλιό κυριακάτικο τραπέζι της μαμάς, σουτζουκάκια με πουρέ, κοκκινιστό μοσχαράκι με κασέρι, χοιρινή μπριζόλα με ζεστή πολίτικη σαλάτα, χταπόδι στιφάδο με σαφράν και κανέλα. Κι ένα εκμέκ με παγωτό ή μια σοκολατόπιτα που ταιριάζει με τον απογευματινό καφέ μιας Κυριακής.

Eat No10: Αίγλη - εικόνα 3

(είσοδος από Βας. Όλγας), 2103369364, 2103369300

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ