Follow us

Eat No14: Kabar by Κάππαρη

Μερικά μαγαζιά έχουν άστρο. Φωτεινό σαν της Κάππαρης στα Πετράλωνα, όπου τα τραπέζια δεν αδειάζουν ποτέ, κοροϊδεύοντας, θαρρείς, την κρίση και τις «δύσκολες καθημερινές».

Eat No14: Kabar by Κάππαρη

Ψάχνοντας το μυστικό του τόσο γκραν-σουξέ, δεν το εντόπισα ακριβώς στην νέα νεανική πιάτσα της γειτονιάς ούτε στο χαρούμενο, χαλαρό νεοταβερνέ λευκό ντεκόρ ούτε καν στις χαμηλές τιμές.

Eat No14: Kabar by Κάππαρη

Αλλά στην κουζίνα του Μανώλη Θλιβερού. Ο οποίος, παραμένοντας ελληνικά δημιουργικός, δίνει στον κόσμο αυτό που τελικά αγαπά περισσότερο: μια πλούσια, παρηγορητική κουζίνα, που δεν φοβάται να πανάρει και να τηγανίσει ένα ταλαγάνι, που δεν φοβάται τα αλλαντικά όταν πάνω τους λιώνουν γραβιέρες στο φούρνο, που σε μια σαλάτα σου σερβίρει όλο τον αγρό, με κρουτόν και μια τεράστια φωλίτσα φτιαγμένη-φυσικά-από τυρί.

Eat No14: Kabar by Κάππαρη  - εικόνα 2

Στο νέο μαγαζί του Θησείου, η Κάπαρη παραμένει η ίδια αλλά σαν να έχει βάλει τα καλά, τα Σαββατιάτικά της. Στο χώρο του μπαρ ξεκινάς-και καταλήγεις-με εξωτικά, φρουτένια κοκτέιλ, από κείνα που αγαπούν τα κορίτσια. Στον τεράστιο χώρο, το γκρίζο βάφει τα πάντα με όλους του τους τόνους, το βιομηχανικό ντεκόρ «σπάει» από τα παστέλ φωτιστικά, η μουσική δίνει την πάρτυ διάθεση που αναζητά μια έξοδος ξεχωριστή, το art de la table δίνει ένα πιο δημιουργικό στυλ στη μαγική ρεβυθάδα που χυλώνει μαζί με όλα τα μανιτάρια του πλανήτη και σερβίρεται με γραβιέρα και φύτρες φασολιών.

Eat No14: Kabar by Κάππαρη  - εικόνα 3

Το τραχανότο χυλώνει άψογα τον τραχανά σε ένα βελούδινο, αρωματικό πιάτο, το μοσχαράκι μπουργκινιόν μοσχοβολά κρασί και γαλλική αύρα, η κις γεμίζει με μπέικον και τυριά, το συκώτι ζωντανεύει από τη γλύκα των σοταρισμένων, κρασάτων κρεμμυδιών και στο τέλος, η πάβλοβα με τα φρούτα του δάσους εξαφανίζεται μέσα σε μια μόνο-αέρινη-στιγμή.

Ακάμαντος 28, Θησείο, 2103464285

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ