Follow us

Eat No15: Ο Θανάσης

Ο Θανάσης-παλιός ιδιοκτήτης απήλθε-ζήτω ο Θανάσης! Στα χέρια του νέου αφεντικού και παλιού έμπιστου υπαλλήλου της επιχείρησης, ο οποίος δεν είναι μόνο ένας, αλλά όλη η φαμίλια του στο πόδι.

ΨΥΧΟΥΛΗ

Εδώ προσωπικό δεν θα βρεις. Από την απαστράπτουσα ωσάν φαρμακείο κουζίνα, μέχρι την ψυχή της απόλυτης γεύσης και το άμεσο σέρβις, όλα μυρίζουν “σπιτικό”. Οι ένοικοι της πολυκατοικίας κατεβαίνουν στη δροσιά του πλάτανου να μοιραστούν το τέλος της μέρας με τα αφεντικά, η γειτονιά απόκεντρη και σιωπηλή, ο Θανάσης επιβεβαιώνει το ρητό που θέλει το καλό το ψάρι να πηγαίνει στο βουνό.

Eat No15: Ο Θανάσης

Κι εδώ το ψάρι είναι μόνο καλό και ημέρας. Γιατί ένα off Broadway μαγαζί μόνο έτσι μπορεί να κρατήσει τη σταθερή πελατεία που έχει απαιτήσεις και δεν συγχωρεί τις στραβοτιμονιές. Το ψάρι του γούστου σου το κλείνεις και τηλεφωνικά κι είσαι σίγουρος πως θα ψηθεί ιδανικά, χωρίς να στεγνώσει στη σχάρα. Με ήσυχη την όρεξή σου λοιπόν, μπορείς να βουτήξεις στην καρδιά του ορεκτικού. Στον θεό των απλών πραγμάτων που αποπνέει η συγκινητική ζαχαρένια γεύση της παλιάς ντομάτας στη χωριάτικη, η άλλη νοστιμιά της ζεστής αλμύρας που βράζει την ώρα της παραγγελίας, το λίγο σκορδάκι στο φρυγανισμένο, ζεστό ψωμί, το εξαιρετικό, αρωματικό ελαιόλαδο, η σπιτική τηγανητή, τραγανή πατάτα.

Eat No15: Ο Θανάσης - εικόνα 2

Οι ολόγλυκες γαρίδες του Αιτωλικού με την ανάλαφρη σάλτσα μουστάρδας σε επιστρέφουν στην αρχέγονη γεύση του θαλασσινού, ο βελούδινος τόνος καπνίζεται διακριτικά στην κουζίνα, ο σολομός μαρινάρεται ισορροπημένα, με τη γεύση και την τρυφερή υφή του ψαριού να κρατούν τον πρώτο λόγο. Όσο κι αν φάγατε μην πείτε όχι στο παγωτό άλλης εποχής από το Γραμματικό με σπιτική φράουλα ή βύσινο.

Κανάρη 43, Κοντόπευκο, Αγ. Παρασκευή, 2106004056, 6980452164

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ