Για μένα το γλυκό είναι μισή χαρά αν δεν το ψήσεις στο φούρνο, να μυρίσει πρώτα το σπίτι, να μεταμορφωθεί μια καθημερινή σε γιορτή μέσα από τα αρώματα του βούτυρου, του πορτοκαλιού και της κανέλας που προαναγγέλουν ένα κέικ. Και με τις σωστές οδηγίες, το φουρνιστό γλυκό δεν έχει κανένα λόγο να μην σου πετύχει. Κάθε πρωινό δικαιούται το σπιτικό του μάφιν!
125 γρ. ΒΙΤΑΜ
½ φλ. ζάχαρη καστανή
½ φλ. ζάχαρη κανονική
1 φλ. γάλα
2 αβγά
1 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
½ φλ. κακάο σκόνη
½ φλ. καρύδια χοντροσπασμένα
1 βανίλια
1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για το γλάσο
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος με όλα της τα λιπαρά
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. κονιάκ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια των μάφινς. Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι. Χτυπάμε 125 γρ. ΒΙΤΑΜ με 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά, με κουτάλι και όχι απαραίτητα με το μίξερ.
Βάζουμε τελευταία τα καρύδια.
Μόλις κρυώσουν και τα μάφινς, τα στολίζουμε με το γλάσο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr