Follow us

Love to Cook: Σοκολατάκια με ινδοκάρυδο

Στο σημερινό Love to Cook, η food blogger Αθηνά Πάνου, μας ετοιμάζει πανεύκολα σοκολατάκια με ινδοκάρυδο! Plus: Η συνταγή είναι και νηστίσιμη!

σοκολατακια

Να υποθέσω ότι δεν πετάξατε χαρταετό χθες, αλλά πρέπει να φάγατε αρκετά σαρακοστιανά! Μια από τα ίδια! Μαζευτήκαμε παρέα, θα έφερναν όλοι κάποιο φαγητό κι εμένα μου έλαχε φυσικά να πάω το γλυκό!

Love to Cook: Σοκολατάκια με ινδοκάρυδο

Η αλήθεια είναι ότι έφτιαξα τρία γλυκά! Ναι, νηστίσιμα και τα τρία και πάλι καλά άρεσαν σε όλους! Και πανεύκολα! Βέβαια αυτό που σας δείχνω σήμερα, πιο εύκολο δε θα μπορούσε να ήταν!

Love to Cook: Σοκολατάκια με ινδοκάρυδο - εικόνα 2

Συνέχισε στη σελίδα ii


Αν αγαπάτε τα κλασικά bounty, που βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ, τώρα μπορείτε να τα φτιάξετε στο σπίτι σας με ελάχιστα υλικά και να βγούνε πιο νόστιμα και από τα έτοιμα!

Love to Cook: Σοκολατάκια με ινδοκάρυδο - εικόνα 3

Δε θα σας ρίξω στάχτη στα μάτια βέβαια, ότι είναι υγιεινά επειδή είναι χειροποίητα, γιατί έχουν ένα τόνο ζάχαρη! Αλλά δεν παύουν να είναι καλύτερα από τα έτοιμα, αφού βλέπετε τι βάζετε. Οπότε δείτε τις οδηγίες και φτιάξτε τα δικά σας!

Love to Cook: Σοκολατάκια με ινδοκάρυδο - εικόνα 4

Συνέχισε στη σελίδα iii


Love to Cook: Σοκολατάκια με ινδοκάρυδο - εικόνα 5

Υλικά (14 τεμάχια):

300 γρ. βανίλια υποβρύχιο
120 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
1 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας
150 γρ. κουβερτούρα

Λιώνουμε σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά το υποβρύχιο, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις λιώσει το αποσύρουμε και ρίχνουμε μέσα το ινδοκάρυδο και την εσάνς βανίλιας. Ανακατεύουμε με κουτάλι να προκύψει ένα σφιχτό μείγμα.
Πλάθουμε είτε μπαλάκια είτε μακρόστενα σχήματα και τοποθετούμε σε πιατέλα με λαδόκολλα. Βάζουμε στην κατάψυξη για 30’ περίπου, μέχρι να σφίξουν.
Λίγο πριν τα βγάλουμε, τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς με σπάτουλα σιλικόνης. Μόλις λιώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με την σπάτουλα λίγα λεπτά να πέσει ελαφρά η θερμοκρασία. (αν είναι καυτό και ρίξουμε το παγωμένο μπαλάκι ινδοκάρυδου, θα πέσει απότομα η θερμοκρασία και δεν είναι καλό).
Βουτάμε τα «ινδοκάρυδα» στη σοκολάτα με τη βοήθεια δύο πιρουνιών και τοποθετούμε σε νέα πιατέλα στρωμένη με λαδόκολλα. Αφού τελειώσουμε, βάζουμε λίγα λεπτά στο ψυγείο και μόλις δούμε ότι έσφιξε η σοκολατένια επικάλυψη, διατηρούμε εκτός ψυγείου (για να μη γίνουν πολύ σκληρά).

Γλυκά φιλιά!
Αθηνά
Love to Cook: Σοκολατάκια με ινδοκάρυδο - εικόνα 6

Love to Cook: Σοκολατάκια με ινδοκάρυδο - εικόνα 7

Previous:
Δες όλα τα posts του Blog Love to Cook από την Αθηνά Πάνου!

Απαγορεύεται η οποιαδήποτε αναπαραγωγή, αντιγραφή, αναδημοσίευση, ανάρτηση ή με οποιοδήποτε τρόπο χρήση των κειμένων της ιστοσελίδας. Οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και τον ποινικό κώδικα.

www.sugarbuzz.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ