Follow us

Love to Cook: Νηστίσιμα κουλουράκια με κρασί

Στο σημερινό Love to Cook η food blogger Αθηνά Πάνου προτείνει νηστίσιμα κουλουράκια, αρωματικά και εύκολα! Plus: Πασχαλινές προτάσεις cupcakes και μπισκότων!

Love to Cook: Νηστίσιμα κουλουράκια με κρασί
Μπήκαμε στη Μ. Βδομάδα και σας προτείνω για σήμερα πάλι κάτι σε νηστίσιμο! Βέβαια το κάνουμε λίγο και σαν αποτοξίνωση ή σαν προετοιμασία του στομαχιού μας για την Κυριακή, πού ποιος ξέρει πόση χοληστερίνη θα πάθουμε!

Οπότε το μενού σήμερα έχει νηστίσιμα κουλουράκια, πολύ αρωματικά και πανεύκολα γιατί πάλι τα ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και δεν χρειάζονται πολλές διαδικασίες!

Love to Cook: Νηστίσιμα κουλουράκια με κρασί

Βέβαια σας έχω και τις Πασχαλινές προτάσεις!

Αν θέλετε να φτιάξετε πασχαλινά cupcakes για το τραπέζι της Κυριακής και να τους εντυπωσιάσετε όλους, ρίξτε μια ματιά εδώ. Η διακόσμηση με τα αυγουλάκια (aka κουφέτα!) είναι το λιγότερο εντυπωσιακή και φυσικά βρίσκετε κουφέτα πολύ εύκολα!



Love to Cook: Νηστίσιμα κουλουράκια με κρασί - εικόνα 2

Και όποιος θέλει να μπει σε μια παραπάνω διαδικασία αλλά να το διασκεδάσει, μπορεί να φτιάξει μπισκότα σε πασχαλινά σχέδια όπως αυτά που έφτιαξα στην παρουσίαση του βιβλίου μου που σας έλεγα τις προάλλες (και που κόντεψα να μην πάω, αφού ήταν την Παρασκευή που είχε έρθει η Μέρκελ, το κέντρο ήταν κλειστό, έβρεχε, είχε κίνηση... καταλαβαίνετε πώς έφτασα από τα βόρεια στη Γλυφάδα!).

Love to Cook: Νηστίσιμα κουλουράκια με κρασί - εικόνα 3

Συνταγή από το βιβλίο και οδηγίες για τη ζαχαρόπαστα!

Love to Cook: Νηστίσιμα κουλουράκια με κρασί - εικόνα 4


Και τέλος να πω ότι έχω ένα μεγάλο χαμόγελο όταν βλέπω το βιβλίο μου "Cookies" εκδ. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ υποψήφιο στα Βραβεία βιβλίου Public 2014!

Αν θέλετε να το στηρίξετε και να περάσει στην επόμενη φάση, μπορείτε να ψηφίσετε στο λινκ (γράφετε στην αναζήτηση "Cookies", το επιλέγετε, πατάτε καταχώρηση και επόμενο και δίνετε email - σας έρχεται λινκ επιβεβαίωσης στο e-mail σας ώστε να επιβεβαιώσετε την ψήφο... αλλιώς είναι άκυρο!) μέχρι 20 Απριλίου! Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!!

Συνέχισε στη σελίδα ii για τη συνταγή

Love to Cook: Νηστίσιμα κουλουράκια με κρασί - εικόνα 5

Τώρα όσον αφορά στα σημερινά κουλουράκια, όπως ανέφερα η συνταγή είναι πολύ εύκολη και δεν απαιτεί πολλά μπολ και εργαλεία. Λίγο χρόνο απαιτεί να πλάθετε...γιατί βγαίνουν πολλά! Βέβαια αν φτιάξετε όλη τη δόση, θα έχετε απόθεμα για όλες τις μέρες! Διαφορετικά μειώστε την στο μισό!

Αλλά να ξέρετε ότι αντέχουν αρκετές μέρες τα συγκεκριμένα κουλουράκια, αφού δεν περιέχουν αυγά κτλ, αρκεί βέβαια να τα έχετε κλειστά σε κουτί! Μην τα ξεχάσετε πουθενά και να τα βλέπει και ο ήλιος!!


Love to Cook: Νηστίσιμα κουλουράκια με κρασί - εικόνα 6

Υλικά:

1κιλό αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα λάδι
1 κούπα λευκό κρασί
1 κουτ.σούπας κονιάκ
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. σούπας κανέλα
1/2 κουτ. γλ. σόδα
1 κουτ. γλ. αμμωνία
χυμός από 1 πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι, το λευκό κρασί και κονιάκ μέχρι να δούμε ότι έχει διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι, φουσκώνει αμέσως και το ρίχνουμε κατευθείαν στο μπολ με το μείγμα. Προσθέτουμε το ξύσμα, την κανέλα και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν και την αμμωνία, μέχρι να πάρουμε μια ζύμη. Σταματάμε το χτύπημα, λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε κουλουράκια στρογγυλά ή κοτσιδούλες. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-175 βαθμούς (αέρα) ή 180 αντιστάσεις για 20-25', αναλόγως το μέγεθος που έχουμε φτιάξει τα κουλούρια.

Σημειώσεις:
- Βγαίνουν αρκετά κουλουράκια, οπότε αν ψήνετε σε αέρα θα μπορείτε να βάζετε δύο ταψιά ταυτόχρονα.
- Μπορείτε να μειώσετε τη δόση στη μέση αν θέλετε λιγότερα
- Αντέχουν αρκετές μέρες κλεισμένα σε κουτί ή τάπερ.
- Μπορείτε να πασπαλίσετε με σουσάμι πριν τα βάλετε στο φούρνο.


Σας εύχομαι να περάσετε ένα πανέμορφο Πάσχα!
Γλυκά φιλιά!

Αθηνά

Love to Cook: Νηστίσιμα κουλουράκια με κρασί - εικόνα 7

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ