Follow us

Ανάλυσέ το: Σεξ και εγκυμοσύνη

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη απαντά σε όλες τις ερωτήσεις σου για το σεξ στην εγκυμοσύνη

Ανάλυσέ το: Σεξ και εγκυμοσύνη

Είναι το σεξ ασφαλές στην εγκυμοσύνη;

Τα έχω συναντήσει όλα… Γυναίκες που κυνηγούν τους άντρες τους για σεξ (ειδικά κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου), γυναίκες που στη σκέψη και μόνο της σεξουαλικής επαφής αηδιάζουν, άλλες που έχουν τις ίδιες ορέξεις όπως είχαν και πριν την εγκυμοσύνη, άλλες που η διάθεσή τους ανεβοκατεβαίνει και άλλες που φαντασιώνονται ό,τι δεν μπορούσαν πριν να διανοηθούν!

Πολλοί άντρες αδυνατούν να συνευρεθούν ερωτικά με την έγκυο γυναίκα τους και κάποιοι την βρίσκουν πιο σεξουαλική από ποτέ.


Όλες οι παραπάνω συμπεριφορές είναι θεμιτές και φυσιολογικές. Αυτό που παρατηρώ ότι διαφέρει είναι η στάση των γυναικολόγων για το θέμα.

Κάποιοι το απαγορεύουν, ακόμη κι αν δεν υπάρχει πρόβλημα στην εγκυμοσύνη και κάποιοι θεωρούν ότι είναι εντελώς ανώδυνο. Η γιατρός μου ακολουθεί μια ενδιάμεση οδό. Δεν το συνιστά στο πρώτο τρίμηνο, το απαγορεύει αν υπάρχει κάποια επιπλοκή και το συνιστά στο τέλος του 9ου μήνα.

Ποιες είναι οι ανησυχίες των περισσότερων γυναικών

«Θα βλάψω το μωρό μου»
Απ΄ όσο γνωρίζω, το μωράκι είναι τέλεια προστατευμένο μέσα στον αμνιακό σάκο, έχοντας το αμνιακό υγρό να το προστατεύει καλύτερα απ’ όσο νομίζουμε… Επίσης, διάβασα πως ένας βλεννώδης «σωλήνας» (mucous plug) διαχωρίζει τον τράχηλό σου από τον αμνιακό σάκο και τη μήτρα από τον υπόλοιπο κόσμο… (Ο μπαμπάς δηλαδή αν ανησυχεί ότι θα ακουμπήσει το κεφάλι του μωρού, απλά καθησύχασέ τον λέγοντάς του ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί!...)

«Ο οργασμός θα προκαλέσει πρόωρο τοκετό»
Εάν ο γιατρός δεν σου πει ότι βρίσκεσαι σε επικινδυνότητα για πρόωρο τοκετό, αποβολή ή αν δεν έχεις κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα με τον πλακούντα, δεν υπάρχει λόγος να απαρνηθείς την ικανοποίηση της σεξουαλικής επαφής. Είναι αλήθεια ωστόσο ότι ο οργασμός προκαλεί συσπάσεις στη μήτρα, όμως αυτές οι συσπάσεις δεν μπορούν να προκαλέσουν τοκετό εκτός εάν το σώμα σου βρίσκεται σε ετοιμότητα για τον τοκετό.

Εμένα η γιατρός μου με είχε συμβουλέψει (πριν την περιπέτειά μου) να αποφύγω το σεξ στον 8ο αν και δεν ήμουν σε επικινδυνότητα, με το σκεπτικό ότι μπορεί να είμαι έτοιμη για γέννα, να μην το ξέρω και να το προκαλέσω μια ώρα νωρίτερα… Άλλοι γιατροί όμως δεν συνιστούν αποχή από το σεξ και μάλιστα το συστήνουν γιατί συμβάλλει στην ισορροπία της ψυχικής υγείας της γυναίκας. Κάτι που αν το σκεφτούμε, αποτρέπει τον πρόωρο τοκετό αφού αποτρέπει το άγχος και άρα τις πρόωρες συσπάσεις!...

Ανάλυσέ το: Σεξ και εγκυμοσύνη

«Μπορεί η σεξουαλική πράξη να μολύνει το έμβρυο»
Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς γι’αυτό καθώς υπάρχουν όλα τα προστατευτικά στρώματα που αναφέραμε πριν αλλά και γιατί το αμνιακός σάκος και το αμνιακό υγρό δεν επιτρέπουν να υπάρχει επαφή του μωρού με υγρά ή σπέρμα. Φυσικά ο σύντροφός σου δεν θα πρέπει να έχει κάποιο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα. Για να μην έχεις καμία ανησυχία, μπορείς να του προτείνεις να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις.

«Ανησυχώ ότι το μωρό με βλέπει…»
Το έχω ακούσει αυτό. Μέλλουσες μανούλες που νιώθουν τύψεις όταν κάνουν σεξ… σα να υπάρχει ένας ενδόμυχος φόβος μήπως το μωρό καταλαβαίνει;!;… Είναι μια γλυκία σκέψη, όμως ταυτόχρονα είναι μακριά από την πραγματικότητα. Κάπου άκουσα ότι το μωρό μπορεί και να «διασκεδάζει» τις ελαφριές συσπάσεις τις μήτρας όσο εσύ βρίσκεσαι στη φάση του οργασμού.

Άρα δεν υπάρχει λόγος να απαρνηθείς το σεξ, εκτός αν ο γιατρός σου πει το αντίθετο. Φυσικά όσο μεγαλώνει η κοιλίτσα, τόσο πιο… δύσκολα γίνονται τα πράγματα. Όμως, όλη αυτή η περιπέτεια θα σε φέρει ακόμη πιο κοντά με τον σύντροφό σου… εξάλλου μην ξεχνάς ότι αφού γεννηθεί το μωράκι, ειδικά τους πρώτους μήνες, πολύ πιθανώς, το σεξ θα είναι το τελευταίο που θα έχεις στο μυαλό σου. Έτσι, απόλαυσε το τώρα!
Να είσαι καλά!
Σ.


Κάνε like στη σελίδα μου στο facebook «Σάντυ Κουτσοσταμάτη» για να ενημερώνεσαι για τα άρθρα μου και όχι μόνο…
Twitter: S_Koutsostamati

Aπαγορεύεται η οποιαδήποτε αναπαραγωγή, αντιγραφή, αναδημοσίευση, ανάρτηση ή με οποιοδήποτε τρόπο χρήση των κειμένων της ιστοσελίδας. Οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και τον ποινικό κώδικα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ