Follow us

Ανάλυσέ το: Οι φόβοι μου πριν τον ερχομό του δεύτερου παιδιού

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη μιλά για τους φόβους της λίγο πριν έρθει το δεύτερο μωράκι

Ανάλυσέ το: Οι φόβοι μου πριν τον ερχομό του δεύτερου παιδιού

Αυτές οι τελευταίες μέρες είναι οι πιο δύσκολες-περίεργες-ευχάριστες-έντονες... Για κάποιο λόγο όμως, ξεκίνησαν υπάρχουν στιγμές έντονης αγωνίας και ανησυχιών.

Προχθές καθόμασταν με την μικρούλα στον καναπέ, εγώ έτρωγα (γιατί πλέον στις καρέκλες δυσκολεύομαι...) κι εκείνη μου μιλούσε, έπαιζε, ξάπλωνε χωρίς να με ενοχλήσει...

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πήγαμε για μπάνιο.
Για πολλή ώρα εμείς καθόμασταν κι εκείνη έπαιζε με τα παιχνίδια της. Όταν βράχηκε το σορτσάκι της πήγε μόνη της το έβγαλε, πήρε άλλο καθαρό από την τσάντα και το φόρεσε. Παράλληλα έκανε αναμετάδοση των κινήσεων της. Την κοίταζα έκπληκτη και φυσικά περήφανη. «Το μωρό μου μεγάλωσε τόσο γρήγορα, σκέφτηκα» και ένα γλυκόπικρο συναίσθημα με κατέκλυσε…

Ανάλυσέ το: Οι φόβοι μου πριν τον ερχομό του δεύτερου παιδιού

Είναι πολύ καινούριο το ότι ζω μαζί της πλέον τέτοιου είδους πολυτέλειες. Πριν ένα χρόνο για παράδειγμα, όλα τα παραπάνω θα ήταν σενάρια επιστημονικής φαντασίας... Τώρα όμως έχει αποκτήσει μια κάποια αυτονομία που μου επιτρέπει να έχω έστω και λίγο χρόνο για τον εαυτό μου. Και όχι μόνο αυτό… Χαίρομαι πλέον αυτές τις ήρεμες και γαλήνιες οικογενειακές στιγμές…

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα όμως, συνειδητοποιώ, ότι σε λίγες μέρες ο λίγος χρόνος για τα απαραίτητα θα χαθεί ξανά
... Όλα αρχίζουν να γίνονται εύκολα και θα ξαναέρθει ένα νεογέννητο στο πλάνο… Θα αρχίσουν και πάλι τα ξενύχτια, τα ξυπνήματα μέσα στη νύχτα, τα κλάματα-γρίφοι, η πονεμένη μέση από την αγκαλιά, η κούραση και τα νεύρα από την αϋπνία, τα φαγητά «στο πόδι», τα ντουζ-αστραπή και όλα τα σχετικά που τα ξέρετε πολύ καλά όσες είστε μανούλες με μικρά μωράκια…

Ανάλυσέ το: Οι φόβοι μου πριν τον ερχομό του δεύτερου παιδιού - εικόνα 2

Έτσι άρχισαν οι σκέψεις αμφιβολίας «θα αντέξω άραγε να τα ξανακάνω όλα από την αρχή;» «θα ξαναγίνουν όλα εύκολα και γαλήνια;»

Η επόμενη σκέψη που ακολουθεί είναι κυρίως ενοχική... «Γιατί τα σκέφτομαι όλα αυτά; Μήπως δεν θα μπορέσω να αγαπήσω το καινούριο μωράκι όσο την Ιωαννίτα;» «Θα είμαι σε θέση να αφοσιωθώ όσο κ στην πρώτη μου;» «Μήπως η Ιωαννίτα νιώσει ότι την προδίδω που θα φροντίζω την αδερφούλα της;» «Είμαι με τα καλά μου;;;»

Μη με παρεξηγήσεις… Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένη με τον ερχομό της καινούργιας μικρούλας. Βλέπω μικρά μωράκια στο δρόμο και βουρκώνω όταν σκέφτομαι ότι σε λίγο θα έχουμε άλλο ένα τέτοιο στην αγκαλιά μας και ειδικά όταν φαντάζομαι την Ιωαννίτα να εκπληρώνει τον ρόλο της ως μεγάλη αδερφούλα.

Αν και δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον, μπορώ ξεκάθαρα να δώσω απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις αμφιβολίας. Είμαι βέβαιη μέσα μου ότι θα αγαπήσω εξίσου το καινούριο μωράκι. Ξέρω ότι θα υπάρχουν δύσκολες ημέρες, όμως θα ξαναβρούμε το ρυθμό μας ξανά. Και σίγουρα γνωρίζω ότι θα υπάρξει χρόνος προσαρμογής για την Ιωαννίτα, όμως είμαι σίγουρη ότι θα λατρεύει την αδερφούλα της και θα θέλει να έχει πρωταρχικό ρόλο στη ζωή της.

Επίσης, ξέρω ότι υπάρχουν αρκετές στιγμές σε όλη την εγκυμοσύνη που… δεν είμαι με τα καλά μου.
Όμως αυτό και αυτό είναι ένα από τα συναρπαστικά της ζωής. Να υπάρχουν καινούριες προκλήσεις και νέα συναισθήματα…

Συνέχεια στη σελίδα 2

Αν εξαιρέσουμε λοιπόν τις τρελές στιγμές, όλοι οικογενειακώς ανυπομονούμε για τον ερχομό της μικρής Αναστασίας.

Σκέφτομαι λοιπόν, λογικά (νομίζω) ότι και με την Ιωαννίτα, ανάμεσα στις ξάγρυπνες νύχτες, στις ατέλειωτες ώρες θηλασμού και ταΐσματος, στις στιγμές που επικρατούσε (και επικρατεί πολλές φορές) ένας κυριολεκτικός πανικός και χάος, η μικρή είναι η μεγαλύτερη τρέλα μου, εμμονή μου, λαχτάρα μου, χαρά μου. Έτσι, καταλήγω στο ότι όλα τα παραπάνω απλά… θα διπλασιαστούν.

Η μητρότητα δεν είναι πάντα εύκολη και δεν χρειάζεται να είναι. Ωστόσο, είναι η πιο χαρμόσυνη και επιβραβευτική κατάσταση που έχω ζήσει ποτέ.

Ανάλυσέ το: Οι φόβοι μου πριν τον ερχομό του δεύτερου παιδιού - εικόνα 3

Με τον άντρα μου δίπλα μου, έχοντας τον ρόλο του ενθαρρυντή και υποστηρικτή μου,
οι στιγμές φόβου και αμφιβολίας γίνονται όλο και πιο περιορισμένες.

Έτσι, για την ώρα, απολαμβάνω αυτές τους λίγες ημέρες (ή και ώρες) που απέμειναν και περιμένω με ανυπομονησία την μαγουλίτσα. Μακάρι όλα να πάνε καλά. Θα κάνουμε ένα μικρό διάλλειμα από την ευκολία, όμως ελπίζω ότι θα ξαναβρούμε και πάλι τους ρυθμούς μας.

Να είσαι καλά!
Σ.


Διάβασε τα σχετικά άρθρα μου για το πώς να προετοιμάσεις το πρώτο παιδί, για το πώς να σκέφτεσαι θετικά, για τις κρίσεις πανικού στην εγκυμοσύνη και για το πώς να διώξεις τους φόβους στην εγκυμοσύνη.



Κάνε like στη σελίδα μου στο facebook «Σάντυ Κουτσοσταμάτη» για να ενημερώνεσαι για τα άρθρα μου και όχι μόνο… Twitter: S_Koutsostamati

Aπαγορεύεται η οποιαδήποτε αναπαραγωγή, αντιγραφή, αναδημοσίευση, ανάρτηση ή με οποιοδήποτε τρόπο χρήση των κειμένων της ιστοσελίδας. Οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και τον ποινικό κώδικα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ