Follow us

Ανάλυσέ το: Σαραντίσαμε!

Το μωράκι της Σάντυ Κουτσοσταμάτη σαράντισε και η μαμά του... ξεπόρτισε

Το μωράκι της Σάντυ Κουτσοσταμάτη σαράντησε και η μαμά του... ξεπόρτισε

Αφού λοιπόν κλείσαμε τις σαράντα ημέρες έκανα το μεγάλο βήμα και την άφησα για να πάω στο κομμωτήριο. Από τις πολλές αλογοουρές που έπιανα τα μαλλιά μου, είχε αρχίσει να με πονάει το κεφάλι μου. Έτσι, σκέφτηκα ότι ένα κούρεμα δεν θα ήταν κακή ιδέα.

Αυτή είναι η φράντζα μου (την οποία μίσησε ο άντρας μου)…

Ανάλυσέ το: Σαραντίσαμε!

Ανάλυσέ το: Σαραντίσαμε! - εικόνα 2


Η μαγουλίτσα ευτυχώς δέχεται ευχάριστα το μπιμπερό, χωρίς αυτό να επηρεάζει καθόλου το θηλασμό. Το λέω γιατί πολλοί ισχυρίζονται πως ένα παιδί που θα δοκιμάσει το μπιμπερό, θα το προτιμάει και θα δυσκολεύεται να θηλάσει. Το έχω ακούσει από πολλούς, όμως ευτυχώς, δεν συμβαίνει με εμάς. Απλά συμβιβάζεται με το μπιμπερό.

Πόσο διαφορετικά νιώθω στο δεύτερο παιδί!... H αγάπη φυσικά είναι η ίδια, αυτό όμως που αλλάζει σε σχέση με το πρώτο, είναι το άγχος. Είμαι πολύ πιο χαλαρή, πιο σίγουρη και έχω πολλή περισσότερη αυτοπεποίθηση σε σχέση με το μητρικό μου ρόλο. Φυσικά η ψυχολογία της μαμάς επιδρά στο βρέφος και αυτό συμβαίνει γιατί αντιλαμβάνεται τον κόσμο μέσα από εκείνη. Έτσι, η μαγουλίτσα είναι και αυτή χαλαρή και ήρεμη (εκτός αν έχουμε πονάκια).

Όταν η μικρή μου κλαίει, για παράδειγμα, αν πάω και την σηκώσω με πανικό και ανησυχία, το κλάμα της γίνεται εντονότερο. Αν είμαι ήρεμη και της μιλάω γλυκά, αμέσως ηρεμεί.

Φυσικά, τα παιδιά έχουν απίστευτο ένστικτο.
Αντιλαμβάνονται αν η ηρεμία είναι τεχνιτή ή αληθινή. Έτσι, νιώθω ότι οφείλω να προσέχω τον εαυτό μου για να της δίνω αυτά που χρειάζεται.

Οι μανούλες που περνάτε την επιλόχειο μελαγχολία, μην ανησυχείτε, είναι κάτι προσωρινό και δεν μπορεί να βλάψει το μωράκι σας. (διάβασε εδώ πώς να καταλάβεις αν περνάς επιλόχειο κατάθλιψη ή μελαγχολία). Την πρώτη φορά που γέννησα, θυμάμαι να κλαίω χωρίς λόγο, να είμαι ευερέθιστη, νευρική και να νιώθω πολύ συχνά μέσα στη μέρα ένα κενό και μια μελαγχολία. Σταδιακά, αυτά τα συναισθήματα υποχώρησαν. Αν έχεις και εσύ αντίστοιχα συναισθήματα, θυμήσου πως οφείλονται στις ορμονικές διακυμάνσεις. Αν όμως επιμένουν και σε ανησυχούν, μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια.

Αν και οι έρευνες αντικρούονται στο ποια είναι η πιο κρίσιμη περίοδος για να αναπτυχθεί η βάση της προσωπικότητας του παιδιού (κάποιες υποστηρίζουν τα 3 χρόνια, άλλες τα 6 και άλλες τα 12…) εγώ από τη μεγάλη μου βλέπω ότι η προσωπικότητά της τώρα που κλείνει τα 3 έχει πλέον ξεχωρίσει. Μπορεί να διακρίνει το σωστό από το λάθος, το λογικό από το παράλογο, να απαντήσει σε κάτι που τη ρωτάνε με ειλικρίνεια και να εκφράσει συναισθήματα. Έτσι, νιώθω πως έχω για δεύτερη φορά την ίδια ευθύνη, ειδικά τα πρώτα χρόνια να είμαι όσο πιο πολύ παρούσα μπορώ.

Ανάλυσέ το: Σαραντίσαμε! - εικόνα 3

Ευχαριστώ για τα μηνύματά σας. Θυμηθείτε πως περιμένω τις ιδέες σας για θέματα που θα θέλατε να αναπτύξουμε στο koutsostamati@gmail.com.

Nα είστε καλά!
Σ.

Κάνε like στη σελίδα μου στο facebook «Σάντυ Κουτσοσταμάτη» για να ενημερώνεσαι για τα άρθρα μου και όχι μόνο…
Twitter: S_Koutsostamati

Aπαγορεύεται η οποιαδήποτε αναπαραγωγή, αντιγραφή, αναδημοσίευση, ανάρτηση ή με οποιοδήποτε τρόπο χρήση των κειμένων της ιστοσελίδας. Οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και τον ποινικό κώδικα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ