Follow us

10 πράγματα που κάνουν όλα τα ευτυχισμένα ζευγάρια

Το Miss Bloom κάνει μια μικρή καταγραφή των συνηθειών των χαρούμενων ζευγαριών και των επιτυχημένων σχέσεων.

Μια μικρή καταγραφή των συνηθειών των χαρούμενων ζευγαριών και των επιτυχημένων σχέσεων.

Happy couple enjoying with their golden retriever in the living room.

Συναντάς ηλικιωμένα ζευγάρια και ακούς μέσα στη συζήτηση “30 χρόνια μαζί”. Σου φαίνεται βγαλμένο από ταινία και το θεωρείς ακατόρθωτο. Είναι όμως;

Μια επιτυχημένη 30ετής σχέση πραγματικά ακούγεται τόσο μακρινό τεράστιο πλάνο σαν τις ιστορίες με δεινόσαυρους αλλά αν το σκεφτείς καλά (πολύ καλά) θα διαπιστώσεις με έκπληξη πως όλα αυτά που ακούς δεν είναι παρά μια σειρά από μικρές ιστορίες καθημερινής προσπάθειας για συνεννόηση.

7 ιατρικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να κάνεις σεξ καθημερινά

Άκου αυτό: Κάθε σχέση έχει ένα ρεζερβουάρ από καλά συναισθήματα, το οποίο γεμίζει όταν περνάει καλές περιόδους και υπάρχει για να τροφοδοτεί το ζευγάρι σε καιρούς κρίσης. (ναι, περνούν ΟΛΟΙ κρίση).

Παρακάτω θα βρεις μερικά βασικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να χτίσεις το δικό σου “δοχείο” θετικής ενέργειας και να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για σένα και το αμόρε.

1. Δώσε στο έτερον ήμισυ ολοκληρωτικά την προσοχή σου

Μη δείχνεις με τη συμπεριφορά σου ότι δε σέβεσαι αυτόν που έχεις απέναντί σου. Το να κοιτάς το κινητό σου ή να μουρμουρίζεις “ναι ναι” σε μια συζήτηση που για τον άλλον είναι σημαντική, χωρίς να τον προσέχεις είναι φάουλ. Για να έχεις μια σταθερή σχέση πρέπει να είσαι αληθινά παρούσα.

2. Κάνε το άγγιγμα αγάπης συνήθεια

Η σημασία του δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. Αγκάλιασε το σύντροφό σου, κράτα του το χέρι, χάιδεψε τον-δεν έχει σημασία με ποιον τρόπο απλά κάντο συχνά. Η φυσική επαφή είναι ένας τρόπος να ισχυροποιείς τη σχέση σου συνεχώς.

3. Πρόσεχε τον τρόπο σου

Μετά από τη χρονική περίοδο των ραντεβού κάποια ζευγάρια τείνουν να πιστεύουν ότι πια δεν έχει σημασία να είναι ευγενικοί με το σύντροφό τους. Αλλά εδώ σου χτυπάμε καμπανάκι: ακριβώς έτσι είναι που γεμίζεις το ρεζερβουάρ. Φτιάξε ένα τσάι και απολαύστε το μαζί, μαγείρεψε, βοήθησε σε μα υποχρέωσή του και θα δεις τη διαφορά πρακτικά και ψυχολογικά.

4. Να εκφράζεις συχνά την ευγνωμοσύνη σου για τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου

Μπορεί τη μέρα του γάμου σου να είπες όλα τα γλυκόλογα και τους ομορφότερους όρκους αγάπης αλλά αν έχεις ξεχάσει τους τελευταίους 6 μήνες να πεις στο σύντροφό σου πόσο ευγνώμων είσαι που τον έχεις συναντήσει στη ζωή, μπορεί και έχετε “ξεχάσει” πόσο πολύ αγαπιέστε. Πέρνα χρόνο μαζί του κάθε μέρα, πες του “ευχαριστώ” και φρόντισέ τον-και αυτόν και (ταυτόχρονα) και τη σχέση σας.

5. Μιλήστε στην καθημερινότητα έτσι, χωρίς λόγο

Εντάξει, μπορεί τα παιδιά να πρέπει να πάνε στο γιατρό και κάποιος από τους δυο σας στο super-market αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχετε μερικά λεπτά να πείτε “τι κάνεις”. “όλα καλά στη δουλειά”, “είσαι καλά;”. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια μιλούν ή στέλνουν ένα μήνυμα ενδιαφέροντος ανάμεσα στις ώρες σκληρής δουλειάς και τρεξίματος.

6. Φλερτάρετε

Δεν ξέρω γιατί είναι στο νούμερο 6, αφού πραγματικά είναι το νούμερο 1. Όσον καιρό και να είστε μαζί όλοι οι άνθρωποι αγαπούν να τους υπενθυμίζει η αγαπημένη τους το λόγο που είναι μαζί τους, οτι τον βρίσκεις ελκυστικό, οτι αυτό το σακάκι του πάει πολύ. Αλλαγές στο κούρεμα, μια καινούρια κολώνια και τέτοια μικρά είναι που προσέχουν όσοι ακόμα “παίζουν” μεταξύ τους.

7. Δουλέψτε πάνω σε κάτι μαζί

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια μπορούν (και θέλουν) να δουλεύουν σαν ομάδα. Αυτό μπορεί να σημαίνει την προετοιμασία ενός γεύματος ή ένα hobby, σε όλες τις περιπτώσεις πάντως αυτό που έχει σημασία είναι η διάθεση να συνεργαστείτε και να περάσετε χρόνο μαζί.

8. Διασκεδάστε

Κάντε δηλαδή χαζομάρες. Πείραξέ τον, κάνε αστεία μαζί του και γελάστε με την ψυχή σας. Η ζωή είναι σκληρή αλλά έχει πολλή πλάκα. Μην ξεχνάς τον εύθυμο εαυτό σου γιατί οι ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι πάντα αυτοί που συχνά γελούν με τα πράγματα στην καθημερινότητά τους

9. Μάθε να συγχωρείς

Μικρές στιγμές θυμού που κρατάς για πολύ έχουν την ικανότητα να μεγαλώνουν όσο δεν τις αφήνεις να ξεχαστούν. Απλά άσε τις κακές στιγμές πίσω σας. Τα έξυπνα ζευγάρια εκτονώνουν γρήγορα τις διαμάχες τους με χιούμορ ή δείχνοντας τη διάθεση να τα ξαναβρούν πάνω από κάθε εγωισμό.

10. Υποστήριξε τα όνειρά του

Ένας σύντροφος που δεν ενδιαφέρεται για τα όνειρα και τους στόχους σου όχι μόνο δε σε βοηθά αλλά σου κάνει και κακό. Τα χαρούμενα ζευγάρια μοιράζονται τα σχέδια και τις ελπίδες τους, ρωτούν και ακούν το σύντροφό τους και σε δύσκολες στιγμές κάνουν τον άλλον να γελά και να σκέφτεται θετικά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ