Follow us

Love to Cook: Πανεύκολα μηλοπιτάκια

Στο σημερινό  Love to Cook η food blogger Αθηνά Πάνου μας ετοιμάζει λαχταριστά μηλοπιτάκια. Plus: Μάθε να τα φτιάχνεις πανεύκολα!

Love to Cook: Πανεύκολα μηλοπιτάκια
Love to Cook: Πανεύκολα μηλοπιτάκια

Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται λένε και εγώ σου λέω ότι αν είχες αυτά τα μηλοπιτάκια να ξεκινήσεις τη μέρα σου, αυτό θα ήταν σίγουρο!

Θα τα φτιάξεις από το προηγούμενο βράδυ και (αν δεν τα φας όσο είναι ζεστά!) θα τα απολαύσεις το πρωί με τον καφέ σου.

Εννοείται ότι είναι για όλες τις ηλικίες! Και οι μαμάδες μπορούν να τα φτιάξουν για τα μικρά τους σαν σνακ για το σχολείο ή έστω να υπάρχει στο σπίτι.


Love to Cook: Πανεύκολα μηλοπιτάκια - εικόνα 2

Οι επιπλέον τρούφες - ζάχαρη είναι φυσικά προαιρετικά! Μόνο για το μάτι!

Επίσης σου έχω κι άλλη μια πρόταση για ένα γλυκό σνακ, αυτή τη φορά χωρίς ζάχαρη. Θα βρεις εδώ τις παρακάτω μπάρες που φτιάχνονται με σιρόπι αγαύης (θα το βρεις σε μεγάλα σούπερ μάρκερ ή καταστήματα με βιολογικά προιόντα και είναι φυσικό υποκατάστατο της ζάχαρης).

Love to Cook: Πανεύκολα μηλοπιτάκια - εικόνα 3



Και να μην ξεχάσω να σου δείξω και τα παραμυθένια μπισκοτάκια που έφτιαξα πριν λίγες μέρες!
Τη συνταγή για τα μπισκότα να σου θυμίσω θα τη βρεις στο βιβλίο μου (και θα πάρεις και έτοιμη ζαχαρόπαστα και μπορείς να τα φτιάξεις κ εσύ! Βάλε απλά τη φαντασία σου!


Love to Cook: Πανεύκολα μηλοπιτάκια - εικόνα 4

Στην επόμενη σελίδα θα βρεις τη συνταγή για τα πανεύκολα μηλοπιτάκια!

Love to Cook: Πανεύκολα μηλοπιτάκια - εικόνα 5


Μηλοπιτάκια με σφολιάτα

2 φύλλα σφολιάτας
4-5 μήλα
200γρ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κανέλα
(για γλάσο):
1 κούπα άχνη
2-3 κουτ. γλυκού νερό
τρούφες



Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη και την κανέλλα χωρίς νερό και τα βράζουμε για 10΄-15 (θα βγάλουν τα ίδια ζουμί και θα βράζουν). Μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα τα βρασμένα κομμάτια μήλου σε ένα πιάτο και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

Ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτα και κόβουμε τετράγωνα ή ορθογώνια με το μαχαίρι. Βάζουμε στα μισά λίγη γέμιση στο κέντρο. Αλείφουμε τις άκρες με ασπράδι και κολλάμε το δεύτερο κομμάτι φύλλου σαν καπάκι. Πατάμε περιμετρικά να κολλήσει.
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ομοίως συνεχίζουμε και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας (ίσως χρειαστεί και δεύτερο ταψί). Με το μαχαίρι μας κάνουμε μικρές χαραγματιές στην επιφάνεια της κάθε πιτούλας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C (αέρα) για 30’ να ροδίσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και στη συνέχεια ανακατεύουμε την άχνη με το νερό σιγά σιγά μέχρι να προκύψει ένα σφιχτό γλάσο (Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο παραπάνω νερό. Αντίστοιχα αν βγει πολύ ρευστό, προσθέτουμε άχνη). Ρίχνουμε πάνω από κάθε μηλοπιτάκι και πασπαλίζουμε τρούφα.

Τιπ: Αν δεν θέλουμε να βάλουμε γλάσο, μπορούμε να πασπαλίσουμε απλά με άχνη ζάχαρη.


Φιλιά!
Αθηνά



Love to Cook: Πανεύκολα μηλοπιτάκια - εικόνα 6

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ