Follow us

Πώς μπορεί να βοηθήσει η τεχνική του ελέγχου του κλάματος;

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη εξηγεί τις προυποθέσεις αλλά και τους κινδύνους της τεχνικής

Πώς μπορεί να βοηθήσει η τεχνική του ελέγχου του κλάματος;

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη εξηγεί τις προυποθέσεις αλλά και τους κινδύνους της τεχνικής.

«Η τεχνική ελέγχου του κλάματος αμφισβητείται συνεχώς γιατί δεν γνωρίζουμε μακροπρόθεσμα τι συνέπειες έχει στην ψυχοσυναισθηματική υγεία του παιδιού. Πολλοί με ρωτάτε τη γνώμη μου και μου εκφράζετε τη διαφωνία σας σχετικά με την τεχνική. Άλλοι μου λέτε πόσο πολύ σας βοήθησε να γίνετε ξανά μια ευτυχισμένη οικογένεια.

Θα σας πω λοιπόν τη δική μου εμπειρία, μετά από 3 χρόνια, αφού η Ιωαννίτα έγινε επισήμως 3 ετών.

Μόλις γέννησα, πραγματικά ερωτεύτηκα την κόρη μου. Ήταν σαν συνέχεια μου. Ήταν η καρδιά μου, η ψυχή μου, η λατρεία μου. Όλα περιστρέφονταν γύρω από εκείνη. Η αγάπη αυτή με τον καιρό ωριμάζει και δυναμώνει. Από τη στιγμή που γέννησα, αυθόρμητα, ο εαυτός μου έρχεται δεύτερος (και τρίτος και τέταρτος…), αλλά παράλληλα, αυτό μου έδινε και μου δίνει τρομερή ικανοποίηση. Στην αρχή δε, δεν ήθελα να πηγαίνω στη δουλειά, δεν ήθελα να αφήνω την μικρούλα πουθενά και προσπαθούσα αγωνιωδώς να κάνω το καλύτερο για εκείνη… Οι μανούλες σίγουρα με νιώθετε… Ο θηλασμός δε, μια μαγική εμπειρία (το περιγράφω και σε σχετικό άρθρο μου). Έτσι, τη θήλασα για δύο χρόνια.

Ωστόσο, η Ιωαννίτα ήταν ένα μωρό που δεν καθόταν ποτέ. Το ποτέ είναι κυριολεκτικό. Θυμάμαι ότι ήθελε όλη τη μέρα να την έχω αγκαλιά και μάλιστα να κοιτάει προς τα έξω. Επίσης, αν σταματούσε η βόλτα και απλά στεκόμουν, έκλαιγε ασταμάτητα. Ήθελε συνεχώς καινούρια ερεθίσματα. Θυμάμαι ότι η παιδίατρος μου είχε πει ότι είναι πολύ προχωρημένη σε σχέση με την ηλικία της και φαίνεται η ευφυΐα της από τον τρόπο που σε κοιτούσε όταν ήταν ακόμη ημερών…. (Είμαι χαζομαμά, το ξέρω-όμως αυτά όλα συνέβησαν… αλήθεια…) Μου είχε πει ότι ένα τόσο έξυπνο παιδί θα θέλει συνεχώς καινούρια ερεθίσματα. «Προσπάθησε να την αφήνεις και λίγο να βαριέται, μου είχε πει».»

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ