Follow us

Συνταγή για πανεύκολο fudge σοκολάτας με 3 μόνο υλικά

Στο σημερινό Love to cook η food blogger Αθηνά Πάνου μας ετοιμάζει ένα πανεύκολο σοκολατένιο fudge!Plus:Δες επιπλέον προτάσεις.

Η Αθηνά Πάνου ετοιμάζει ένα πανεύκολο σοκολατένιο fudge με λίγα υλικά και χωρίς κόπο

Love to cook: Πανεύκολο σοκολατένιο fudge

Ο καιρός θέλει σοκολάτα πια! Και ποιος μπορεί να αρνηθεί σε μια γλυκιά σοκολατένια μπουκιά; Ένα τέτοιο σοκολατένιο fudge είναι ιδανικό!

Η αλήθεια είναι ότι τα καλύτερα fudge τα βρίσκεις στην Αγγλία, αλλά κι εμείς εδώ μπορούμε να φτιάξουμε fudge σοκολάτας στο σπίτι, γρήγορο και πολύ καλή ιδέα αν θέλουμε να κεράσουμε ή να πάμε ως δώρο.

Συνταγή για πανεύκολο fudge σοκολάτας με 3 μόνο υλικά

Οι ξηροί καρποί είναι προαιρετικοί και φυσικά μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιήσει ό,τι του αρέσει.

Όπως επίσης μπορούμε να βάλουμε κάποιο άρωμα μέσα (άρωμα καρύδας, μέντας κτλ). Στη συγκεκριμένη συνταγή εγώ έβαλα απλά λικέρ, απλά να ξέρετε ότι ένα άρωμα (εσάνς) θα δώσει πιο έντονο αποτέλεσμα.

Συνταγή για πανεύκολο fudge σοκολάτας με 3 μόνο υλικά - εικόνα 2

Συνταγές για 3 λαχταριστά γλυκά με σοκολάτα από τον Λευτέρη Λαζάρου

Η συνταγή για φατζ σοκολάτας

Υλικά για ένα ταψάκι 20*20εκ.

  • 1 ζαχαρούχο γάλα (397ml)
  • 330γρ. κουβερτούρα
  • 2 κουτ. σούπας λικέρ αμαρέτο
  • 2-3 κουτ. σούπας φιστίκι Αιγίνης

Τοποθετείτε λαδόκολλα στο ταψάκι. Ψιλοκόβετε την κουβερτούρα. Αυτό το στάδιο είναι σημαντικό, πρέπει με μεγάλο μαχαίρι να την ψιλοκόψετε καλά, ώστε να λιώσει εύκολα στη συνέχεια και να μη μείνουν κομματάκια.

Στην συνέχεια σε ένα κατσαρολάκια βάζετε το ζαχαρούχο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (αν το max είναι το 9, το βάζετε στο 7) και ανακατεύετε για 4-5' (αν δεν ανακατέψετε θα καεί από κάτω!). Μόλις δείτε ότι ότι έχει ζεσταθεί αρκετά, ρίχνετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και συνεχίζετε το ανακάτεμα να λιώσει. Σ αυτό το στάδιο επειδή πήζει κάπως, θα χρειαστεί να βάζετε περισσότερη δύναμη στο ανακάτεμα. Αφού δείτε ότι έχει λιώσει η σοκολάτα, προσθέτετε και το λικέρ.

Ανακατεύετε πάλι καλά και αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε το σοκολατένιο μείγμα στο ταψάκι που στρώσατε με λαδόκολλα και το ισιώνετε με κουτάλι. Ρίχνετε τα φιστίκια και τα πατάτε ελαφρώς με το χέρι σας να κολλήσουν. Βάζετε το ταψάκι στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες να σφίξει. Όταν έχει σφίξει αρκετά, το βγάζετε, ανασηκώνετε τη σοκολατένια πλάκα με τη λαδόκολλα και με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβετε σε μπουκιές. Μπορείτε να τα διατηρήσετε και εκτός ψυγείου αν δεν υπάρχει υγρασία και πολλή ζέστη.

Η κουβερτούρα που χρησιμοποιήθηκε είναι περιεκτικότητας σε κακάο 55%. Αν χρησιμοποιήσετε άλλη με περιεκτ. 43%, θα χρειαστεί να προσθέσετε 40-50 γρ. επιπλέον (για να μη λέτε μετά ότι δε σας έσφιξε καλά το μείγμα!). Αλλά οπωσδήποτε καλά ψιλοκομμένη!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ