Follow us

Οι 5 πρώτες κινήσεις που θα σε βοηθήσουν να κάνεις τη ζωή σου πιο απλή και να αφήσεις πίσω ό,τι δε σου ταιριάζει

Εσύ είσαι αυτή που αποφασίζεις πώς θέλεις να ζήσεις

Αυτά τα βήματα θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τη ζωή σου, να κάνεις τα πάντα πιο απλά και κυρίως, να αφήσεις πίσω σου ό,τι δε σου ταιριάζει πια.

Woman sitting on bed and shows gesture heart with fingers

Είναι κάποιες στιγμές στη ζωή που νιώθεις ότι απέναντι σου υψώνεται ένας τοίχος. Όταν αυτές οι στιγμές αυξάνονται, έρχεται εκείνη η δύσκολη ώρα που συνειδητοποιείς ότι κάτι πρέπει να αλλάξεις. Δεν είναι εύκολο να δεχτείς ότι είσαι προσκολλημένη σε κάτι που δεν σου προσφέρει τίποτα. Από την άλλη όμως, είναι και μία αποκάλυψη που σε κάνει πιο δυνατή: Εσύ είσαι η μόνη που αποφασίζεις για τη ζωή σου και τη σχεδιάζεις όπως θέλεις.

10 βήματα για να κατακτήσεις τη συναισθηματική πληρότητα

Δεν είναι μυστικό ότι οι ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι αυτοί που απλοποιούν τον τρόπο ζωής τους και δεν μπερδεύουν τα πράγματα. Μόλις συνειδητοποιήσεις ότι το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απλουστεύσεις τη ζωή σου, θα αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι τα πάντα γύρω σου με πιο καθαρό μυαλό. Μην νομίζεις όμως ότι το να κάνεις τη ζωή σου πιο απλή είναι παιχνιδάκι, αφού σαν άνθρωποι τείνουμε να τα κάνουμε όλα πιο δύσκολα από ό,τι είναι. Ωστόσο, από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις.

Πέντε τρόποι για να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη και πιο απλή:

Αξιολόγησε τις σχέσεις σου

Κατά τη μετάβαση στην απλούστευση της ζωής σου είναι σημαντικό να αναγνωρίσεις ότι οι φίλοι και οι άνθρωποι που είναι γύρω σου σε βοηθούν να ευδοκιμήσεις. Η ζωή σου δεν έχει χώρο για ανθρώπους που ρουφούν την ενέργειά σου και δεν σε βοηθούν να προχωρήσεις. Απλοποίησε την κοινωνική σου ζωή και θα διαπιστώσεις ότι οι σχέσεις που θα μείνουν είναι αυτές που σου χρησιμεύουν και όχι αυτές που σου ασκούν μεγαλύτερη πίεση.

Αποσυνδέσου καθημερινά για μία ώρα – τουλάχιστον

Ενώ γνωρίζουμε τις αρνητικές συνέπειες της τεχνολογίας στο σώμα και την κοινωνία γενικότερα, συνεχίζουμε να θέλουμε υπενθύμιση προκειμένου να “αποτοξινωθούμε” από αυτήν. Χρειάζεσαι τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα χωρίς περισπασμούς, κι αυτό σημαίνει όχι email, τηλέφωνα ή tablet. Μπορείς να απολαύσεις αυτή την ώρα είτε μόνη σου είτε βγαίνοντας έξω με τους φίλους σου, αλλά σίγουρα όχι μέσα από ένα ακόμη φίλτρο στο Instagram.

Καθάρισε το σπίτι σου

Δεν θα κάνεις τη ζωή σου πιο απλή βάζοντας σκούπα στο σαλόνι, αλλά “καθαρίζοντας” τον χώρο σου από καθετί περιττό. Απομάκρυνε οτιδήποτε δεν είναι απαραίτητο ή δεν σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα, ευτυχισμένη και ήρεμη. Μην ξεχνάς ότι το σπίτι είναι το καταφύγιο σου.

Βρες την εσωτερική σου ησυχία

Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιδρούν στην ιδέα του διαλογισμού, αφού οι πρώτες προσπάθειες δεν στέφονται συνήθως με επιτυχία. Όταν όμως καταφέρεις να μείνεις ακίνητη και ήσυχη, θα μπορέσεις να μπεις στον δρόμο της εσωτερικής αναζήτησης. Αρκούν πέντε λεπτά ησυχίας και ακινησίας την ημέρα για να ξεκινήσεις και να μυηθείς στον διαλογισμό.

Αντάλλαξε την λίστα “Πρέπει να κάνω” με “Θέλω να κάνω”

Όλα αυτά που “πρέπει να κάνεις” συχνά σε βασανίζουν. Φυσικά και δεν θα αφήσεις στη μέση δουλειές που πρέπει να γίνουν, αλλά είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσεις πόσο σημαντική είναι η λίστα σου. Αντί για όλα όσα “πρέπει να γίνουν” άρχισε να προσθέτεις αυτά που σε κάνουν να χαμογελάς και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προσπάθεια για να γίνουν. Για παράδειγμα, άφησε το πλυντήριο για άλλη μέρα και βγες έξω να δεις μία φίλη που έχεις καιρό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ