Follow us

Eliana in Babyland: Οι 15 εξαρτήσεις μου ως νέα μαμά

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου γράφει για όλα όσα της είναι άκρως απαραίτητα

Eliana in Babyland: Οι 15 εξαρτήσεις μου ως νέα μαμά
Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου γράφει για όλα όσα της είναι άκρως απαραίτητα

1. Το μπουκάλι με το νερό
Διψάω περισσότερο απ’ όσο πεινάω. Διψάω όλη την ώρα, σαν να με έχεις ξεχάσει σε μια έρημο και η όαση να μη φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα. Οποιαδήποτε στιγμή και να με ρωτήσεις αν θέλω νερό, η απάντηση είναι «ΝΑΙ!». Οπότε, δεν υπάρχει στιγμή που αυτό το μπουκάλι γεμάτο με φρέσκο νεράκι δεν με ακολουθεί. Το παίρνω μαζί μου στο υπνοδωμάτιο, στο σαλόνι, στην κουζίνα, στην τουαλέτα - ώρες ώρες αισθάνομαι σαν τον Πιανίστα που έσερνε παντού μαζί του εκείνη την κονσέρβα. Και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ξεκινάει ο θηλασμός και να συνειδητοποιώ πως έχω ξεχάσει το μπουκάλι μου στο διπλανό δωμάτιο.

2. Λαστιχάκια για τα μαλλιά

Μόνο μια μάνα που θηλάζει μπορεί να καταλάβει τον πανικό του να ξυπνάς στη μέση της νύχτας και με τρόμο να συνειδητοποιείς πως λείπει από τον καρπό σου το λαστιχάκι σου και επίσης λείπει από το κομοδίνο και το Α’ αναπληρωματικό λαστιχάκι. No wonder που 74%* των νέων μαμάδων, λίγους μήνες μετά τη γέννα, κόβουν τα μαλλιά τους κοντά (*το ποσοστό αυτό δεν ισχύει, μόλις το έβγαλα από το κεφάλι μου, κάπου εκεί το υπολογίζω).

3. Ένα ηλίθιο παιχνίδι
Απ’ όλα τα παιχνιδάκια που κυκλοφορούν ελεύθερα σε αυτό το σπίτι, για κάποιο λόγο αυτό έχει κερδίσει την προτίμηση του μωρού. Αυτή η κουδουνίστρα/ βρεφικές μαράκες/ καμπάνες του Edelweiss την κάνουν σχεδόν πάντα να ξεχνά τον λόγο για τον οποίο αρχικά έκλαιγε και μερικές ευλογημένες φορές την νανουρίζουν τόσο πολύ που την ρίχνουν για ύπνο. Είναι να μην το αγαπάω;

Eliana in Babyland: Οι 15 εξαρτήσεις μου ως νέα μαμά

4. Βαμβακερά πανάκια
Φυτρώνουν σε διάφορα σημεία του σπιτιού ώστε να είναι πάντα εύκαιρα όταν τα χρειαστείς για γουλίτσες, σάλια, διαρροές πάνας ή απλά για να την πάρει αγκαλιά ο μπαμπάς της με τα ρούχα της δουλειάς. Μια φορά έτυχε να είναι όλα ταυτόχρονα για πλύσιμο και… the horror.

5. Κρέμα για τις θηλές
Αν μερικά χρόνια πριν μου έλεγες πως μια μέρα θα έγραφα σε ένα blog πως «είμαι εθισμένη στην κρέμα για τις θηλές» θα σου έλεγα πως κάτι μάλλον πήγε πολύ στραβά στη δημοσιογραφική μου καριέρα για να γράφω κριτική για προϊόντα sex shop. Επίσης αν με ρωτούσες τι είναι η λανολίνη, θα απαντούσα κάτι σαν την παρκετίνη. Δεν μπορώ να ξεκινήσω να περιγράφω τι παθαίνουν οι θηλές με τον θηλασμό (ή, τελοσπάντων, τι έπαθαν οι δικές μου), αλλά ας πούμε απλά πως αυτά τα σωληνάρια είναι για ένα διάστημα ο καλύτερος φίλος σου.

6. Η εκπομπή «Ελένη»
Την βλέπω ανελλιπώς κάθε μεσημέρι. Όχι, δεν το γράφω επειδή αν δεν παινέψω το σπίτι μου θα πέσει να με πλακώσει. Αλλά συγνώμη, αν δεν έχεις ένα φαγητό στη φωτιά, μια μπουγάδα να στεγνώνει, ένα μωρό στο στήθος και την τηλεόραση ανοιχτή να παίζει Μενεγάκη, τι ελληνίδα μάνα είσαι;

Eliana in Babyland: Οι 15 εξαρτήσεις μου ως νέα μαμά  - εικόνα 2

7. Το αντισηπτικό χεριών
Μπήκε δίπλα στην αλλαξιέρα για να καθαρίζουν τα χέρια τους οι «ξένοι» πριν πιάσουν το μωρό, αλλά δεδομένου πως α) δεν έρχονται τελικά και τόσοι ξένοι να σε δουν και β) αυτοί που έρχονται δεν θέλουν να πιάσουν το μωρό anyway, έχει γίνει φετίχ δικό μου και του πατέρα.

8. Το μαξιλάρι εγκυμοσύνης
Πλέον λειτουργεί σαν μαξιλάρι θηλασμού και τα καταφέρνει υπέροχα και σε αυτόν τον νέο του ρόλο. Εδώ και αρκετούς μήνες, πάντως, αν μας δεις στο κρεβάτι σκεπασμένους με το πάπλωμα, μοιάζει σαν να κρύβεται από κάτω ένα ευτυχισμένο τρίο.

9. Το internet

Eliana in Babyland: Οι 15 εξαρτήσεις μου ως νέα μαμά  - εικόνα 3

Τι να κάνω αν το μωρό πνίγεται; Πότε πέφτει ο αφαλός του; Πόση θερμοκρασία να έχεις το μπανάκι του; Που είναι καλύτερα να θηλάζω; Γιατί πεινάει πιο πολύ το βράδυ; Πώς να του βγάλω τις μύξες; Πώς να του κόψω τα νύχια; Πως; Που; Πότε; Πόσο; Γιατί; Το internet έχει όλες τις απαντήσεις. Δυστυχώς δεν έχει μόνο τις σωστές, αλλά και τις λάθος, οπότε απολαύστε υπεύθυνα.

Συνέχεια στη σελίδα 2


10. Οι Blur
Έχω εθιστεί δυο φορές στους Blur, η πρώτη ήταν τότε στο γυμνάσιο που είχα αγοράσει το The Great Escape και η δεύτερη τώρα, που ανακάλυψα αυτό: Πάρε μια γεύση του τι ακούγεται καθημερινά στο repeat στο σπίτι μου:



11. Το ημερολόγιο θηλασμού
Τι ώρα έφαγε, από πιο στήθος έφαγε, τι έγραψε η ζυγαριά αυτή την εβδομάδα. Αυτό το ημερολόγιο είναι το Τοτέμ μου από το Inception, ο μοναδικός τρόπος να είμαι σίγουρη πως ο χρόνος κυλάει και πως δεν είμαι αέναα παγιδευμένη στη μέρα της Μαρμότας.

Eliana in Babyland: Οι 15 εξαρτήσεις μου ως νέα μαμά  - εικόνα 4

12. Το What’s App

Το παράθυρό μου στον κόσμο, η λεπτή κλωστή από την οποία κρέμεται η κοινωνική μου ζωή. Το πρωί είναι online οι μαμάδες μεγαλύτερων μωρών, το απόγευμα οι single φίλες, το βράδυ οι ομοιοπαθούσες θηλάζουσες νεογνών. Αυτοί οι άνθρωποι μου γράφουν τα νέα τους και εγώ -πιο γραφική και από τις γραφικές- στέλνω φωτογραφίες του θείου βρέφους.

13. Η ενδοεπικοινωνία
Το μοναδικό δίωρο μέσα στη μέρα που την αποχωρίζομαι (μη φανταστείς, πάω στο διπλανό δωμάτιο) μας ενώνει το baby phone. Το καλό: δεν χρειάζεται να είσαι συνέχεια με το μωρό. Το κακό: τα baby phone είναι τόσο εξελιγμένα, που ακούς σχεδόν ακόμη και τα χασμουρητά (άρα είναι κάπως σαν να είσαι συνέχεια με το μωρό...).

14. Το βρεφικό σαμπουάν
Εντάξει, λέω το βρεφικό σαμπουάν για να το παίξω cool, ενώ στην πραγματικότητα εννοώ το κεφαλάκι της. Αυτή η μυρωδιά σαμπουάν, μωρουδίλας, υπνηλίας, γάλατος και μαλακτικού; Κάπως έτσι πρέπει να μυρίζει ο παράδεισος.

15. Η μαμά μου

Eliana in Babyland: Οι 15 εξαρτήσεις μου ως νέα μαμά  - εικόνα 5
Έχω την βάσιμη υποψία πως αυτό το «όταν γίνεις μάνα θα καταλάβεις» που μου έλεγε σε κάθε ευκαιρία, στην πραγματικότητα έκρυβε μέσα του και λίγο «όταν γίνεις μάνα θα με καταλάβεις, χρειαστείς, εκτιμήσεις, αγαπήσεις πιο πολύ από ποτέ».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ