Follow us

Τα οφέλη της σωστής αναπνοής | Τι σου προσφέρουν οι βαθιές αναπνοές του διαλογισμού;

Η δασκάλα της kundalini yoga Lynn Rοulo αναλύει τα οφέλη του διαλογισμού 

Η δασκάλα της kundalini yoga Lynn Rοulo αναλύει τα οφέλη του διαλογισμού

It's about a balance
“Όταν έχεις χάσει τη σοφία, ανέπνευσε” έχει πει ο Guru Nanak και η δασκάλα της kundalini yoga Lynn Roulo δεν φαίνεται να το ξεχνά ποτέ. Ζώντας σε μία δύσκολη και απαιτητική καθημερινότητα, ο διαλογισμός φαντάζει ως επιτακτική ανάγκη για όλους μας. Μην περιμένεις όμως θαύματα από τη μία ημέρα στην άλλη, αφού πρόκειται για μία πρακτική που απαιτεί εξάσκηση και υπομονή.

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις είναι η αναπνοή. “Η μεγάλη, βαθιά και συνειδητή αναπνοή, είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για την υγεία σου. Είναι μία υπέροχη άσκηση, είναι δωρεάν και μπορείς να το κάνεις όπου κι αν είσαι, οποιαδήποτε ώρα” εξηγεί η Lynn Roulo και προσθέτει “Η kundalini yoga δίνει μεγάλη έμφαση στην αναπνοή, και οι ασκήσεις αναπνοής είναι συστατικό της κάθε πρακτικής. Η αργή, βαθιά αναπνοή είναι από τους θεμελιώδης τύπους που χρησιμοποιούμε”.

Πώς επιτυγχάνεις όμως τη βαθιά αναπνοή

  • Είναι μία ανάσα με την οποία τραβάς τον αέρα από την κοιλιά και προσπαθείς να επιβραδύνεις την αναπνοή σου σε λιγότερο από έναν έως τέσσερις κύκλους ανά λεπτό.

Τα οφέλη της σωστής αναπνοής | Τι σου προσφέρουν οι βαθιές αναπνοές του διαλογισμού;

  • Απελευθερώνει τοξίνες από τον οργανισμό

    Το σώμα έχει σχεδιαστεί για να απελευθερώνει το 70% των τοξινών του μέσω της αναπνοής. Εάν δεν αναπνέει αποτελεσματικά, δεν γίνεται σωστά η απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα. Όταν εκπνέεις αέρα από το σώμα σου, απελευθερώνεις διοξείδιο του άνθρακα που έχει περάσει από την κυκλοφορία του αίματος στους πνεύμονές σου. Το διοξείδιο του άνθρακα είναι ένα φυσικό απόβλητο του μεταβολισμού του σώματός σου.

  • Διώχνει την ένταση και φέρνει διαύγεια

    Όταν η αναπνοή είναι ρηχή δεν παίρνεις την ποσότητα του οξυγόνου που χρειάζεται το σώμα σου. Η μακριά και βαθιά αναπνοή αντιστρέφει αυτή τη διαδικασία και επιτρέπει στο σώμα (και το μυαλό) να διώξει την ένταση. Η αύξηση του οξυγόνου στον εγκέφαλο μειώνει υπερβολικά τα επίπεδα του άγχους. Σημείωσε όλα τα μέρη του σώματός σου που είναι σφιχτά και ανέπνευσε μέσα σε αυτά. Η βαθιά αναπνοή φέρνει διαύγεια και νέες ιδέες.

  • Ανακουφίζει από συναισθηματικά προβλήματα

    Η μακρυά, βαθιά αναπνοή βοηθά στον καθαρισμό δύσκολων συναισθημάτων. Μην ξεχνάς ότι η ενέργεια και οι συναισθηματικές ουλές του παρελθόντος παγιδεύονται στο σώμα σου μπλοκάροντας την καλή λειτουργία του.

  • Κάνει μασάζ στα όργανα

    Οι κινήσεις του διαφράγματος κατά τη διάρκεια της άσκησης της αναπνοής κάνει μασάζ στο στομάχι, το λεπτό έντερο, το ήπαρ και το πάγκρεας. Η επάνω κίνηση του διαφράγματος κάνει επίσης μασάζ στην καρδιά. Όταν εισπνέεις αέρα το διάφραγμά σου κατεβαίνει και η κοιλιά σου επεκτείνεται. Με τη δράση αυτή τα ζωτικά όργανα δέχονται μασάζ και βελτιώνεται η κυκλοφορία σε αυτά. Η ελεγχόμενη αναπνοή ενισχύει και τονώνει τους κοιλιακούς μύες.

  • Μεγαλώνει τους μύες

    Η αναπνοή είναι η διαδικασία οξυγόνωσης για όλα τα κύτταρα στο σώμα. Το οξυγόνο αυξάνει την ικανότητα του σώματός σου για να χτίσεις τον μυ.

  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

    Το οξυγόνο ταξιδεύει μέσω του αίματος, συνδέοντας την αιμοσφαιρίνη των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Όταν το επίπεδο του οξυγόνου αυξάνεται, βελτιώνει την ικανότητα του σώματός σου να μεταβολίσει τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες, ενώ ενίσχυει το νευρικό συστήμα.

  • Ενισχύει τους πνεύμονες

    Οι πνεύμονες γίνονται πιο υγιείς και ισχυροί - ένα καλό προληπτικό μέτρο κατά των αναπνευστικών προβλημάτων.

  • Βοηθά στον έλεγχο του βάρους

    Αν είσαι υπέρβαρη, το επιπλέον οξυγόνο καίει το περιττό λίπος πιο αποτελεσματικά. Αν είσαι πολύ αδύνατη, το επιπλέον οξυγόνο τρέφει τους πεινασμένους ιστούς και αδένες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ