Follow us

Πώς να μιλήσεις στα παιδιά για την κρίση

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη εξηγεί τον καλύτερο τρόπο να μιλήσουμε στα παιδιά για την κρίση

Ανάλυσέ το: Να πώς κατάφερα να κρατήσω την ψυχραιμία μου και να είμαι θετική

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη εξηγεί τον καλύτερο τρόπο να μιλήσουμε στα παιδιά για την κρίση.

Τα παιδιά έχουν την ανάγκη να νιώθουν ασφαλή. Αυτό το συναίσθημα κλονίζεται όταν παρατηρούν ανησυχία και άγχος στους γονείς τους. Επίσης, τα παιδιά παρατηρούν τις συζητήσεις των μεγάλων και αισθάνονται τις αλλαγές. Πολλοί γονείς, κάνουν το λάθος και προσπαθούν να κρύψουν από τα παιδιά τους τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, για να μην τα στεναχωρήσουν και τα αγχώσουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, τα παιδιά να είναι υπερπροστατευμένα και να μην έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στον κοινό σκοπό της οικογένειας, όπως είναι η οικονομική αναδιοργάνωση και αναπροσαρμογή.

Τα παιδιά χρειάζεται να είναι ενήμερα για την κατάσταση που αντιμετωπίζει η οικογένεια, ακόμη και η χώρα τους. Ωστόσο, αυτό που έχει πρωταρχική σημασία, είναι ο τρόπος που θα παρουσιάσετε την πραγματικότητα. Όταν θα μιλήσεις στο παιδί, χρειάζεται να έχεις κατέβει στο ύψος του, να έχεις ήρεμο τόνο φωνής, να το κοιτάζεις στα μάτια και να μην κάνεις νευρικές κινήσεις. Κυρίως χρειάζεται να έχεις βεβαιωθεί ότι τους μιλάς θετικά, χωρίς να προδικάζεις ένα άσχημο τέλος. Προσπάθησε να μην τους μεταφέρεις άγχος και απελπισία. Επειδή τα παιδιά αντιλαμβάνονται τα πάντα, ο μόνος τρόπος για να το πετύχεις, είναι να ελέγξεις τον εαυτό σου: να βεβαιωθείς ότι κι εσύ αποφάσισες να αντιμετωπίσεις θετικά την κατάσταση, χωρίς να σε πτοεί.

Περιέγραψε στα παιδιά σου ότι ζούμε μια εποχή που χρειάζεται να βρούμε όλοι μαζί τρόπους να ξοδεύουμε λιγότερα χρήματα. Αν το παιδί ρωτήσει ‘γιατί’, μπορείς να του πείτε ότι κάποιοι όπου η δουλειά τους ήταν να κάνουν σωστή διαχείριση, απέτυχαν. Το μήνυμα που παίρνει το παιδί, είναι ότι όσα χρήματα και αν έχουμε, αν δεν τα διαχειριζόμαστε σωστά, κάποια στιγμή θα μας λείψουν. Επίσης, το παιδί μαθαίνει ότι είναι επιτυχία να μάθει να διαχειρίζεται σωστά τα χρήματα και έχει θα μάθει να εκτιμά ό,τι έχει. Ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα που θα πρέπει να έχει πάρει ώστε να μπορεί να διεκδικεί την ευτυχία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ