Follow us

ΑΣΤΑΜΑΤΗTΗ #ΣΑΝΚΟΡΙΤΣΙ: Μία ενέργεια που ενισχύει την αυτοπεποίθηση των κοριτσιών

Λέμε “όχι” στα στερεότυπα

ΑΣΤΑΜΑΤΗTΗ #ΣΑΝΚΟΡΙΤΣΙ: Μία ενέργεια που ενισχύει την αυτοπεποίθηση των κοριτσιών

Λέμε “όχι” στα στερεότυπα

Σε μία εποχή που θεωρούμε ότι τα κορίτσια μεγαλώνουν χωρίς κοινωνικούς περιορισμούς, οι αριθμοί δείχνουν ότι τα στερεότυπα για τις γυναίκες καλά κρατούν κι ανατρέπουν τα δεδομένα.

Κάνοντας μία μικρή αναδρομή στο παρελθόν, θυμήθηκα όλες εκείνες τις φορές που το φύλο μου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη ενός στόχου – πριν καν τον θέσω. Κι αν πέρασαν 15 χρόνια από τη δική μου εφηβεία και η κοινωνία δείχνει να έχει προχωρήσει, η πεποίθηση “είσαι κορίτσι και δεν μπορείς...” στέκεται εμπόδιο σε εκατοντάδες κορίτσια σε όλο τον κόσμο.


Ας δούμε τους αριθμούς:

  • Περισσότερα από τα μισά κορίτσια (53%) ηλικίας 16 έως 24 αισθάνονται ότι δεν είχαν την αυτοπεποίθηση να κάνουν ότι ήθελαν μετά την εφηβεία.
  • Σχεδόν όλα τα κορίτσια (89%) πιστεύουν ότι δέχονται πίεση να συμμορφωθούν με τον τρόπο που υποτίθεται ότι πρέπει να αισθάνονται και να ενεργούν.
  • 60% των κοριτσιών θεωρεί ότι τα στερεότυπα της κοινωνίας έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή τους.
  • Τα κορίτσια έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες από τα αγόρια να πουν ότι δεν αισθάνθηκαν άνετα να κάνουν μια δραστηριότητα στο σχολείο λόγω του φύλου τους.

Τα αποτελέσματα προκύπτουν από ένα πρωτότυπο κοινωνικό εγχείρημα της Always, που αποκαλύπτει ότι πολλά κορίτσια σήμερα αισθάνονται περιορισμούς από τα στερεότυπα που έχει δημιουργήσει η κοινωνία για τις γυναίκες. Στην πραγματικότητα, τα στοιχεία από τη νέα Έρευνα της Always για την Αυτοπεποίθηση και την Εφηβεία* δείχνουν ότι το 72% των κοριτσιών αισθάνεται περιορισμούς από την κοινωνία, η οποία νιώθουν ότι τους υπαγορεύει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν.

Είναι αυτή η κοινωνία που θέλουμε να μεγαλώσουν τα κορίτσια μας; Θέλουμε τα κορίτσια να αισθάνονται εγκλωβισμένα σε ρόλους όπως «είσαι αδύναμη» ή «άτολμη»; Θέλουμε να κουβαλήσουν αυτούς τους ρόλους στην ενήλικη ζωή τους; Σίγουρα μπορούν να δοκιμάσουν ένα μοναδικό άθλημα #ΣΑΝΚΟΡΙΤΣΙ, να ξεκινήσουν μία δυναμική δραστηριότητα #ΣΑΝΚΟΡΙΤΣΙ, να διαπρέψουν σε ό,τι επιλέξουν #ΣΑΝΚΟΡΙΤΣΙ, γιατί απλώς είναι ξεχωριστά σαν κορίτσια. Ήρθε η ώρα να σταματήσουν όλοι αυτοί οι περιορισμοί και να καταλάβει κάθε κορίτσι πόση δύναμη κρύβει μέσα του!

Για να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση των κοριτσιών, η Always λανσάρει ένα online βίντεο με τίτλο "Always ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ #ΣΑΝΚΟΡΙΤΣΙ", το οποίο αναδεικνύει πως τα στερεότυπα της κοινωνίας έχουν ουσιαστική επίπτωση στην αυτοπεποίθηση των κοριτσιών, ειδικά στην αρχή της εφηβείας. Κορίτσια και γυναίκες, με διαφορετικό υπόβαθρο και ηλικίες, ρωτήθηκαν αν τους είχε ποτέ ειπωθεί ότι θα έπρεπε ή δεν θα έπρεπε να κάνουν κάτι, επειδή είναι/ήταν κορίτσια. Τα άσχημα νέα είναι ότι φυσικά και αυτά τα κορίτσια έχουν δεχτεί πίεση από τον περίγυρο. Τα ενθαρρυντικά νέα όμως είναι ότι σκοπεύουν να γκρεμίσουν κάθε στερεότυπο. Και σε αυτό πρέπει να βοηθήσουμε όλοι.

To νέο βίντεο “Always ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ #ΣΑΝ ΚΟΡΙΤΣΙ” και οι εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες για την αυτοπεποίθηση παρουσιάστηκαν πρόσφατα στην παγκόσμια εκδήλωση για την αυτοπεποίθηση της Always #ΣΑΝΚΟΡΙΤΣΙ στη Νέα Υόρκη. Με μεγάλη μου χαρά είδα την ηθοποιό Maisie Williams να ενώνει τις δυνάμεις της με την Always για την ενίσχυση της γυναικείας αυτοπεποίθησης και τη διάδοση της αποστολής #ΣΑΝ ΚΟΡΙΤΣΙ. «Πιστεύω ότι είναι σημαντικό για τις νέες γυναίκες να αισθάνονται ότι τους δίνονται κίνητρα και υποστήριξη για να πετύχουν τα όνειρά τους», δήλωσε η 18χρονη που υποδύεται την Arya Stark στην τηλεοπτική σειρά Game of Thrones του δικτύου HBO. «Επικροτώ το έργο της Always και είμαι περήφανη που έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας για να δώσουμε δύναμη στα κορίτσια, ώστε να γίνουν ασταμάτητα #ΣΑΝΚΟΡΙΤΣΙ».


Με το νέο βίντεο “Always ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ #ΣΑΝΚΟΡΙΤΣΙ” έρχεται στη ζωή η επόμενη φάση της καμπάνιας της Always #ΣΑΝΚΟΡΙΤΣΙ. H Always δημιουργεί ένα διεθνές Πρόγραμμα Διδασκαλίας για την Αυτοπεποίθηση, ενσωματώνοντας σε αυτό την τελευταία έρευνα για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης. Το πρόγραμμα έχει αναπτυχθεί από κοινού από την Always και ειδικούς στον χώρο της εκπαίδευσης και θα καλύπτει έως και 20 εκατομμύρια κορίτσια σε 65 χώρες κάθε χρόνο. Επίσης, η TED, οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με αποστολή τη διάδοση ιδεών που αξίζουν, έχει δεσμευτεί να στηρίξει την Always στη διδασκαλία της αυτοπεποίθησης στα νέα κορίτσια. Σε αυτή τη συνεργασία που παρατηρείται για πρώτη φορά στο είδος της, η Always και η TED θα αναπτύξουν και θα διαδώσουν περιεχόμενο που εμπνέει αυτοπεποίθηση μέσω της TED-Ed, της εκπαιδευτικής πλατφόρμας διάδοσης μαθημάτων που αξίζουν να μοιραστούν με άλλους.

Η Always μάς καλεί να διαλύσουμε τους περιορισμούς, κάνοντας απλά share όλες εκείνες τις στιγμές που είμαστε ασταμάτητες #ΣΑΝΚΟΡΙΤΣΙ. Βγάλε μία φωτογραφία ή ένα βίντεο και στείλε το δικό σου μήνυμα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΣΑΝΚΟΡΙΤΣΙ. Ήρθε η ώρα να δείξουμε στα κορίτσια σε όλο τον κόσμο ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ