Follow us

Τα '70s είναι τάση (ξανά)!

Πώς θα φορέσεις το trend φέτος

chloe


Πώς θα φορέσεις το trend φέτος


Η μόδα όσα χρόνια και αν περνάνε δεν παύει να είναι ένα ταξίδι στις δεκαετίες. Φέτος η χρονομηχανή σταμάτησε στα '70s και οι πασαρέλες γέμισαν παντελόνια-καμπάνα, ανάλαφρες σιφόν μπλούζες, γούνα, πλατφόρμες και wrap φορέματα.

Η επαναφορά των '70s στο προσκήνιο ήρθε την κατάλληλη στιγμή ως αντίδοτο της Balmainia και όλων των «παραγώγων» της (βλ. στενά φορέματα, κοντά σορτς και blazer με τονισμένους ώμους) που είχαν αρχίζει να μας κουράζουν. Από τα εφαρμοστά ρούχα λοιπόν περνάμε πλέον στις χαλαρές γραμμές, τα ψηλόμεσα φαρδιά παντελόνια, τα chic καπέλα και τα χοντρά τακούνια.

Όπως κάθε τάση όμως, έτσι και τα '70s χρειάζονται προσεκτική μετάφραση για να προσαρμοστούν στην σύγχρονη πραγματικότητα.

Τα '70s είναι τάση (ξανά)!
Καπέλο: Accessorize, 43€ Παπούτσια: 150€, Topshop, Τζιν: 78€. Monsoon, Πουκάμισο: 300€, see by Chloe, Netaporter.com, Φουλάρι: 29,90€, Accessorize, Δαχτυλίδι: 100€, Isabel Marant Netaporter.com, Τσάντα Longchamp (210-6104080), Γυαλιά: Marni (marni.com)

Να λοιπόν τι πρέπει να προσέξεις για να πετύχεις επίκαιρο αποτέλεσμα:

• Ξεκίνα με ένα φαρδύ ψηλόμεσο παντελόνι. Δεν έχει σημασία αν θα είναι υφασμάτινο ή τζιν, αρκεί να ταιριάζει στο σωματότυπό σου. Εναλλακτικά, αν είσαι φανατική θαυμάστρια του denim και δεν αποχωρίζεσαι ποτέ το τζιν σου, ακολούθησε την εναλλακτική του παντελονιού-καμπάνα. Σε κάθε περίπτωση, όπως έχουμε ξαναπεί, θα πρέπει να είσαι προσεκτική με το μάκρος: χονδρικά, το παντελόνι πρέπει να καλύπτει το παπούτσι και να αγγίζει το πάτωμα χωρίς να κάνει ζάρες.

• Η μπλούζα-πουκάμισο (με φιόγκο ή χωρίς) είναι ιδανική για το γραφείο και μπορεί να σταθεί και μόνη της ακόμα και αν δεν ακολουθήσεις την τάση στο υπόλοιπο ντύσιμό σου. Επιπλέον, είναι διαχρονική οπότε μπορείς να την βάλεις στη λίστα με τις «safe» αγορές.

• Το εμπριμέ φουλάρι δίνει έναν μποέμ αέρα στο σύνολο και είναι μια καλή επιλογή για να δώσεις χαρακτήρα στα βασικά σου κομμάτια.

• Άρρηκτα συνδεδεμένα με τη γοητεία και το αδιαπραγμάτευτο στυλ της Jackie O’ τα τετράγωνα γυαλιά είναι αγαπημένο item των fashionistas. Aκόμα και μόνα τους αρκούν για να βάλεις μια '70s πινελιά στο καθημερινό σου ντύσιμο.

• Το καπέλο δεν είναι απαραίτητο, αλλά κακά τα ψέματα μπορεί να εκτοξεύσει το σύνολό σου! Αν και παρεξηγημένα στην Ελλάδα, τα καπέλα είναι από τα αξεσουάρ που έχουν μεγάλη στυλιστική αξία.

• Τα παπούτσια με το χοντρό τακούνι και την πλατφόρμα είναι από τα πιο άνετα (αλλά και στυλάτα) ψηλοτάκουνα. Οι απανταχού λάτρεις της μόδας τα έχουν πολύ ψηλά στη λίστα με τα αγαπημένα τους. Αξίζει να τα δοκιμάσεις!

Miss Bloom’s Tip: Ο οίκος Gucci ήταν ίσως ο πιο μεγάλος υποστηρικτής της τάσης. Aν θέλεις περισσότερη έμπνευση δεν έχεις παρά να δεις τις φωτογραφίες από την επίδειξη.



Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ