Follow us

Despoina’s Notebook No 37

Η Δέσποινα Καμπούρη μας βάζει backstage στην προετοιμασία για τη βάπτιση, μας δίνει συνταγή για home made banoffee και τα λέει με τον Σάκη!


Τι κάνει ένας φυσιολογικός άνθρωπος περιμένοντας τη σειρά του στον οδοντίατρο; Διαβάζει κανά περιοδικό, μιλάει στο κινητό, πιάνει κουβεντούλα με τους υπόλοιπους που περιμένουν... Τι γίνεται όμως όταν είναι εντελώς μόνος του και νομίζει (νομίζει λέω) ότι δεν τον βλέπει κανεις;

Δείτε πώς σκότωσα το χρόνο μου πριν λίγες μέρες στον οδοντίατρο...


Despoina’s Notebook No 37

Ωραίο να παίζεις πού και πού...


Despoina’s Notebook No 37 - εικόνα 2

Ωραίες είναι οι γκριμάτσες.


Despoina’s Notebook No 37 - εικόνα 3

Τι γίνεται όμως όταν εκεί που εισαι σίγουρος ότι εισαι ολομόναχος, κάποιος σε παρακολουθει; Ε; Φαντάζεστε... Μεγάλη ρόμπα!

Despoina’s Notebook No 37 - εικόνα 4

Σας το έχω ξαναγράψει πολλές φορές ότι πεθαίνω για το Banoffee! Όσο καλοκαιριάζει, είναι τόσο δροσερό και ελαφρύ γλυκό! Ειδικά όταν το τρως από τα... χεράκια μου!

Despoina’s Notebook No 37 - εικόνα 5

Κι επειδή μου στείλετε πολλά tweets -ειδικά εσείς, τα κορίτσια μου- για να μου ζητήσετε τη συνταγή, πάρτε μολύβι και χαρτί και σημειώστε:


  • Τρίψτε στο multi 2 1/2 πακέτα μπισκότα Digestive. Απλώστε τα στον πάτο ενός πυρέξ. Λιώστε 3/4 βιτάμ σε ένα μπρίκι και ανακατέψτε το με το τριμμένο μπισκότο. Βάλτε τη βάση σας για δέκα λεπτά στον φούρνο για να δέσει.

  • Εν τω μεταξύ θα χύσετε σε ένα κατσαρολάκι 2 ή 3 (αναλόγως ποσό γλυκό το θέλετε) κουτιά ζαχαρούχο γάλα και βράζετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μπεζ. Προσοχή γιατί κολλάει εύκολα! Κάποιοι άλλοι προτιμούν να βράζουν ολόκληρα τα κουτάκια με το ζαχαρούχο για 3 ώρες στο κατσαρολάκι, αλλά εγώ το βρίσκω λίγο βαρετό. Άσε που το αποτέλεσμα δεν διαφέρει τραγικά.

  • Πάνω από την βάση με το μπισκότο περιχύνουμε το ζαχαρούχο και φτιάχνουμε μία στρωση από κομμένες μπανάνες.

  • Τέλος, χτυπάμε στο μίξερ 2 κρέμες γάλακτος με ολα τους τα λιπαρά μέχρι να γίνει σαντιγύ! Κάποιοι (μέσα σε αυτούς κι εγώ) ρίχνουν λίγη ζάχαρη άχνη μέσα για να είναι ελαφρώς γλυκιά.

  • Βάζουμε από πάνω την σαντιγύ μας και ρίχνουμε λίγα ακόμα κομματάκια μπανάνα για ντεκόρ. Βάζουμε το πυρέξ μας στο ψυγείο και μετά απο μία ώρα μπορούμε να γευτούμε το πιο όμορφο γλυκό στον κόσμο!

Υπενθύμιση: Η συνταγή που σας έγραψα είναι τελείως ερασιτεχνική και την κάνω εγώ στο σπίτι μου.

Πώς είναι να ετοιμάζεται μία χαζομαμά για να παει στη βάφτιση της κόρης της;


Despoina’s Notebook No 37 - εικόνα 6

Μαζεύονται από νωρίς στο σπίτι οι κολλητές της (εδώ βλέπετε την Αννα Μουστάκα, παιδική φίλη)
, ο μπαμπάς ταΐζει την Ελενα, η χρυσοχέρα Δήμητρα Μανωλοπούλου φτιάχνει μαλλιά (πλάκα πλάκα, πάταγο έκανες Δημητρούλα μου, μέχρι και η Ελένη Μενεγάκη τουίταρε για το μαλλί της βάφτισης) και η τοπ μακιγιέζ Ρούλα Σταματοπούλου κάνει το θαύμα της -ή αλλιώς, μικροχειρουργική-... Ωραίες ευτυχισμένες στιγμές!

Και ιδού το αποτέλεσμα...

Despoina’s Notebook No 37 - εικόνα 7

Και μία που είπα Ελένη, πάρτε και μία φωτογραφία από το κοντρόλ τη μέρα της ονομαστικής της εορτής. Η όμορφη Ελένη μίλησε πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό για Όλα στο... ΟΛΑ! Πού αλλού;

Despoina’s Notebook No 37 - εικόνα 8

Τώρα θα μου πείτε είναι σοβαρά πράγματα να πηγαίνεις σε βαφτίσια (στην προκειμένη στη βάφτιση της Μαρίας Αλεξάνδρας, την κορούλα του Νίκου Οικονόμου και της Όλγας Λαφαζάνη)
όπου έχουν συστρατευτεί κλόουν, ανιματέρ και τατουζοποιοί -δική μου λέξη- για να κρατήσουν συντροφιά στα παιδάκια κι εγώ να περιμένω στην ουρά -μαζί με 5χρονα και 10χρονα στην καλύτερη περίπτωση- για να κάνω παιδικό τατουάζ; Κι όμως! Η μωβ στρασένια πεταλουδίτσα που βλέπετε ακόμη και μέχρι σήμερα υπάρχει στον αριστερό μου καρπό!

Despoina’s Notebook No 37 - εικόνα 9

Είναι ωραίο να νιώθεις παιδί καμιά φορά. Άσε που κρατάνε πολύ τα άτιμα!

Ένα από τα πιο ωραία και έξυπνα τρέιλερ που έχουν παιχτεί ποτέ για το ΟΛΑ, ήταν αυτό που είδαμε όλοι στην τηλεόραση με πρωταγωνιστή τον Σάκη Ρουβά να μιμείται τον Θέμο!


Despoina’s Notebook No 37 - εικόνα 10

Ναι! Έχει πολύ ταλέντο αυτός ο άνθρωπος. Ναι! Γελάσαμε πραγματικά στα παρασκήνια. Και ναι! Είναι ο τελευταίος μας καλεσμένος για την χρονιά που φεύγει. Πότε; Την Δευτέρα 4 Ιουνίου!

Despoina’s Notebook No 37 - εικόνα 11

Και τα καλύτερα σας τα άφησα για το τέλος. Δε θα σας γράψω τι είπε ο Σάκης στην πιο ωραία συνέντευξη που έχει δώσει ποτέ στην τηλεόραση -και όχι μόνο-γιατί δεν έχει νόημα να προδώσω την εκπομπή. Θα σας πω μόνο ότι τον ανακρίναμε 2 ώρες και απάντησε σε όλα. Λίγο πριν φύγει από το στούντιο βγάλαμε μαζί μία φωτογραφία στο καμαρίνι του!

Σας τη στέλνω με πολλή αγάπη Ρουβίτσες μου!


Despoina’s Notebook No 37 - εικόνα 12

Εμείς θα τα ξαναπούμε την άλλη εβδομάδα! Να προσέχετε τους εαυτούς σας γιατί είναι πολύτιμοι!

Σας ευχαριστώ πολύ!

Σας στέλνω τα φιλιά μου και την αγάπη μου και περιμένω τα e-mails σας στο dkampouri@gmail.com, στο Facebook (Despoina Kampouri B) και στο Twitter (@dkampouri).

Τα λέμε και πάλι την άλλη εβδομάδα!


Previous posts:

Despoina’s Notebook No 36
Despoina’s Notebook No 35
Despoina’s Notebook No 34
Despoina’s Notebook No 33
Despoina’s Notebook No 32
Despoina’s Notebook No 31
Despoina’s Notebook No 30
Despoina’s Notebook No 29 (Part 2)
Despoina’s Notebook No 29 (Part 1)
Despoina’s Notebook No 28
Despoina’s Notebook No 27
Despoina’s Notebook Νο 26
Despoina’s Notebook No 25
Despoina's Notebook No 24
Despoina’s Notebook No 23
Despoina’s Notebook No 22

Despoina’s Notebook No 21
Despoina’s Notebook No 20
Despoina’s Notebook No 19
Despoina’s Notebook No 18
Despoina’s Notebook No 17
Despoina's Notebook No 16
Despoina's Notebook No 15
Despoina’s Notebook No 14
Despoina’s Notebook No 13
Despoina's Notebook No 12
Despoina’s Notebook No 11
Despoina’s Notebook No 10
Despoina’s Notebook No 9
Despoina’s Notebook No 8
Despoina’s Notebook No 7
Despoina’s Notebook No 6
Despoina’s Notebook No 5
Despoina’s Notebook Νο 4
Despoina’s Notebook No 3
Despoina's Notebook Νο 2
Despoina’s Notebook No 1

Aπαγορεύεται η οποιαδήποτε αναπαραγωγή, αντιγραφή, αναδημοσίευση, ανάρτηση ή με οποιοδήποτε τρόπο χρήση των κειμένων της ιστοσελίδας. Οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και τον ποινικό κώδικα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ