Follow us

Ποιο ζώδιο είναι ο ιδανικός σύντροφος για σένα;

Σε ποιον οίκο του ωροσκοπίου σου βρίσκεται ο Ήλιος του συντρόφου σου και πώς αυτό επηρεάζει τη σχέση σου;

Ποιο ζώδιο είναι ο ιδανικός σύντροφος

Ο Ήλιος είναι η κινητήριος δύναμη, μας δίνει λάμψη και αυτοπεποίθηση, είναι το "εγώ" μας. Ένας δυνατός Ήλιος σε ένα δυνατό οίκο είναι δείκτης θετικής συμβατότητας. Βάση οικοθεσίας του μπορούμε να δούμε πόσο ταιριάζει ο σύντροφός μας με μας και το αντίστροφο. Ο Ήλιος του προσώπου που αγαπάς φωτίζει ένα συγκεκριμένο τομέα της ζωής σου, αυτόν που εκπροσωπεί ο αντίστοιχος αστρολογικός σου οίκος.

Λάθη που κάνουμε σε μια σχέση | Τα λάθη των ζωδίων στον έρωτα

Κάνε κλικ εδώ, συμπλήρωσε τα στοιχεία με την ημερομηνία και ώρα γέννησης και δες το χάρτη σου. Σημείωσε σε ποιον οίκο (από τους 12) είναι το ζώδιο του συντρόφου σου (ο ήλιος του) και κατόπιν κάνε την ίδια διαδικασία με τον αστρολογικό χάρτη του συντρόφου σου. Τώρα γνωρίζεις σε ποιον οίκο είναι ο ήλιος τόσο στο δικό σου χάρτη όσο και στο δικό του, και μπορείς να διαβάσεις τις αναλύσεις που σε αφορούν.

Σε ποιον τομέα λοιπόν πέφτει ο Ήλιος του συντρόφου σου ή το αντίθετο;

Ο Ήλιος του ενός στον 1ο οίκο του άλλου (ωροσκόπος)

Εδώ εξαρχής ο ένας τραβάει την προσοχή του άλλου, ο ένας ενισχύει το εγώ του άλλου, του προσφέρει αναγνώριση και αποδοχή. Η αγάπη εκείνου που έχει τον Ήλιο στον 1ο οίκο του συντρόφου του είναι δεδομένη και ο άλλος είναι ανοιχτός και δεκτικός. Υπάρχει συντροφικότητα και έκφραση συναισθημάτων και από τις δυο πλευρές. Αυτός που έχει τον Ήλιο βοηθάει το ταίρι του να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του ενώ και ο ίδιος αισθάνεται ζωντανός και σημαντικός.

Υπάρχει αρμονία και συμβατότητα στη σχέση, ο καθένας αναδεικνύει τα ταλέντα του. Ο Ήλιος σε κάνει να αισθάνεσαι σπουδαίος και συ τον κάνεις να αισθάνεται περήφανος. Υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία στο χαρακτήρα και ξεπερνιούνται εύκολα τυχόν εμπόδια στην επικοινωνία. Όλα εξελίσσονται γρήγορα και αυτό βέβαια εγκυμονεί κινδύνους καθότι έχουμε την ψευδαίσθηση πως έχουμε βρει το ιδανικό ταίρι. Σ’αυτή τη θέση, θα πρέπει και η υπόλοιπη συναστρία να είναι ευνοϊκή για να μην απογοητευτούμε.

Ο Ήλιος του ενός στον 2ο οίκο του άλλου

Εδώ μάλλον υπάρχει κάποιο όφελος στη σχέση. Μπορεί αυτός που έχει τον Ήλιο στο 2ο οίκο του συντρόφου του να αισθάνεται πως ο άλλος τον μεταχειρίζεται για να αποκομίσει κάτι. Αυτό το κάτι μπορεί να είναι συναισθηματική ή υλική ασφάλεια. Αυτή η σχέση μάλλον χαρακτηρίζεται κτητική ως και ασφυκτική. Υπάρχει έντονη ερωτική διάθεση αρκεί να μην αντιμετωπίζεις τον άλλο σαν ιδιοκτησία σου. Εδώ τα μέλη ξοδεύουν πολύ χρόνο για να κερδίσουν υλικά αγαθά ενώ παράλληλα καλύπτονται και συναισθηματικά.

Ο Ήλιος δίνει ένα αίσθημα ασφάλειας, σε βλέπει και σε αντιμετωπίζει σοβαρά από την πρώτη στιγμή που σε γνώρισε, σε βοηθάει να χτίσεις ένα σύστημα αξιών ενώ μπορεί να σε ενισχύσει και οικονομικά. Σου ενισχύει επίσης την αυτοπεποίθηση. Θέλει οπωσδήποτε να σε κατακτήσει και συ ή θα δημιουργήσεις μαζί του μια σχέση κτητική-χειριστική ή μια σχέση που θα προχωράει με αργά αλλά σταθερά βήματα. Πιθανό σενάριο είναι αυτός που έχει τον 2ο οίκο να προσπαθήσει να χειραγωγήσει και να περιορίσει τον άλλο, να τον θεωρήσει μόνο δικό του. Πρέπει όμως να κατανοήσει πως αυτό που μπορεί να έχει είναι συναισθήματα και υποστήριξη για να κρατήσει αυτή η σχέση για πάντα. Διαφορετικά, θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα.

Ο Ήλιος του ενός στον 3ο οίκο του άλλου

Η σχέση αυτή κυλά αβίαστα, με ευκολία, καθώς το άτομο που δέχεται τον Ήλιο του συντρόφου του αισθάνεται πως του ξυπνά συνεχώς το ενδιαφέρον. Η σχέση αυτή μπορεί να είναι εγκεφαλική και όχι ιδιαίτερα συναισθηματική, να είναι επιφανειακή καθώς αυτός που δέχεται τον Ήλιο του άλλου μπορεί να πάρει την κατάσταση ανάλαφρα. Μετακινήσεις, συζητήσεις και νοητικές λειτουργίες προμηνύονται στο ζευγάρι.

Υπάρχουν καλή επικοινωνία, κοινά ενδιαφέροντα, ταξίδια και πολλές συζητήσεις. Ο ένας διευρύνει τους ορίζοντες του άλλου. Μπορεί και να γνωρίζεστε από τα σχολικά σας χρόνια. Αυτός που έχει τον Ήλιο έχει πολύ καλές σχέσεις με τους συγγενείς και τα αδέρφια του άλλου. Αυτή η θέση δεν είναι ικανή από μόνη της για την εξέλιξη μιας σχέσης. Η καλή επικοινωνία βοηθάει την απόκτηση νέων γνώσεων και ενδιαφερόντων. Αν δεν ενεργοποιούνται και άλλοι σημαντικοί οίκοι, αυτή η σχέση μπορεί να παραμείνει φιλική.

Ο Ήλιος του ενός στον 4ο οίκο του άλλου

Σ’αυτή τη σχέση υπάρχει έντονο δέσιμο και υποστήριξη. Ο Ήλιος προστατεύει το σύντροφό του, τον στηρίζει σε κάθε κατάσταση. Δημιουργείται κάποια συναισθηματική εξάρτηση καθώς αυτός που δέχεται τον Ήλιο στον 4ο οίκο του δένεται και επαφίεται τρομερά σ’αυτόν, γίνεται ευαίσθητος σε κάθε συμπεριφορά. Η σχέση αυτή είναι τρυφερή και αυθόρμητη ως παιδική και η λογική υποχωρεί ακόμα και όταν είναι απαραίτητη.

Η απόκτηση οικογένειας, η απόκτηση απογόνων ή η δημιουργία του δικού σας χώρου γίνονται αισθητά. Όφελος μπορεί να υπάρξει και από ακίνητη περιουσία. Υπάρχει έντονα η αίσθηση της οικειότητας, μια ευχάριστη και αρμονική συμβίωση. Αυτός που έχει τον 4ο οίκο αισθάνεται είτε ήρεμος είτε πως απειλείται. Θέλει να πλησιάσει το ταίρι του αλλά νιώθει ανασφάλεια που αγγίζει τον συναισθηματικό πανικό καθότι ο Ήλιος φέρνει στην επιφάνεια ότι πιο βαθύ υπάρχει μέσα του. Η σχέση αυτή είναι σημαντική, καρμική και αν τελειώσει, αφήνει βαθιές πληγές. Συνήθως όμως καταλήγει σε γάμο.

Ο Ήλιος του ενός στον 5ο οίκο του άλλου

Η σχέση αυτή είναι ερωτική, απολαυστική, ανέμελη. Ο Ήλιος δίνει στο ταίρι του χαρά και δημιουργικότητα. Υπάρχει έντονα η επιθυμία για απόκτηση οικογένειας και παιδιών αλλά και ζήλια και κτητικότητα. Αυτός που έχει τον 5ο οίκο νιώθει πως θα περάσει καλά, θα τονωθεί ο εγωισμός του. Υπάρχουν προδιαγραφές για μια πολύ καλή σχέση, με διάθεση για ερωτικά παιχνίδια,έντονη διασκέδαση και πολύ πάθος.

Ζωντάνια, ενθουσιασμός, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, κοινά όνειρα προστίθενται στο μενού. Υπάρχει φαντασία και τα άτομα απολαμβάνουν την καθημερινότητα, ξυπνάει ο ένας στον άλλο το παιδί που κρύβεται μέσα τους. Ο Ήλιος εκφράζεται ελεύθερα, αισθάνεται ερωτεύσιμος, απολαμβάνει τη σχέση. Ο 5ος οίκος είναι η χαρά της ζωής.Αυτή η σχέση μπορεί εύκολα να οδηγηθεί σε γάμο.

Ο Ήλιος του ενός στον 6ο οίκο του άλλου

Εδώ το ζευγάρι δένεται μέσα από την καθημερινότητα, με μικρά και μεγάλα πράγματα. Ο Ήλιος αναλαμβάνει τις ευθύνες που έχει το ταίρι του. Ο ένας κριτικάρει ή κουμαντάρει τις δουλειές του άλλου. Αυτός που έχει τον 6ο οίκο εξαρτάται από τη βοήθειά του Ήλιου. Αν διατηρηθούν οι ισορροπίες,θα υπάρξει μια καλή κοινή ζωή. Ο 6ος οίκος δεν είναι ερωτικός, είναι ο οίκος της εργασίας, της υγείας, της καθημερινότητας.

Η σχέση αυτή δεν είναι συναισθηματική, καλύπτει την πρακτική πλευρά της ζωής, είναι μια σχέση που κυριαρχεί η ρουτίνα. Ο Ήλιος εδώ είναι ο μάνατζερ, εξωραΐζει ανατροπές και δυσκολίες. Τα μέλη της σχέσης αυτής είτε δουλεύουν μαζί είτε επεμβαίνει ο ένας στη δουλειά του άλλου. Σ’αυτή τη σχέση κυριαρχούν η οργάνωση και ο προγραμματισμός των υποχρεώσεων. Μπορεί να υπάρχουν συγκρούσεις στην καθημερινότητα αλλά δύσκολα φθείρεται. Αποδομείται καθημερινά μέσα από εντάσεις.

Ο Ήλιος του ενός στον 7ο οίκο του άλλου

Η απόλυτη ένωση καθότι είναι ο οίκος των σχέσεων, των συνεργασιών, των συνεταιρισμών και του γάμου. Ο Ήλιος βλέπει στο ταίρι του τα ιδανικά χαρακτηριστικά μιας σχέσης. Η ένωση είναι τόσο μεγάλη που μπορεί τα μέλη να χάσουν την ατομική τους ταυτότητα με αποτέλεσμα είτε να δημιουργηθεί μια πικρή αίσθηση είτε ανταγωνισμός. Ο Ήλιος διεγείρει αισθήματα συντροφικότητας και μιας κοινής πορείας ζωής.

Κυριαρχεί η οικειότητα, η αρμονία. Η σχέση αυτή είναι σοβαρή, σταθερή και φαίνεται πως τα μέλη της είναι πλασμένα το ένα για το άλλο. Ο Ήλιος κάνει εκείνον του 7ου οίκου λιγότερο εγωκεντρικό, πιο ομαδικό. Δίνει αισθήματα, γνώσεις, εμπειρίες και θέλει να τα μοιραστεί. Αισθάνεται πως το ταίρι του τον συμπληρώνει και τον βοηθά να καταλάβει ποιος είναι. Ο 7ος οίκος έλκεται από αυτόν τον άνθρωπο. Αυτή η σχέση είναι σχέση ζωής.

Ο Ήλιος του ενός στον 8ο οίκο του άλλου

Σ’αυτή τη σχέση αναπτύσσονται έντονα συναισθήματα ανεξάρτητα με το αν θα βρουν ανταπόκριση. Ο Ήλιος νιώθει μεγάλη έλξη ή απώθηση, σκέφτεται αν θα μείνει ή θα φύγει, όμως σίγουρα θα το βιώσει. Αυτός που έχει τον 8ο οίκο, θα γοητευτεί υπερβολικά και θα θέλει να παραδοθεί άνευ όρων,γίνεται ευάλωτος, εκδηλώνει ανασφάλειες, κτητικότητα, συναισθηματική εξάρτηση. Σ’αυτή τη σχέση επικρατεί το συναίσθημα. Ανακαλύπτεις πόσο δεμένος είσαι ψυχικά και σωματικά με το σύντροφό σου. Ο 8ος οίκος είναι η σεξουαλική ζωή, τα κοινά οικονομικά.

Η σχέση αυτή είναι έντονη και παθιασμένη. Ο ένας έχει εμπιστοσύνη στον άλλο ενώ παράλληλα μπορεί να τον βοηθάει και οικονομικά. Το σεξ αποτελεί τον βασικότερο παράγοντα μακροβιότητας της σχέσης και δεν πρέπει να το μπερδεύεις με την αγάπη.Χρειάζεται προσοχή σε κτητικές και εμμονικές διαθέσεις. Η σχέση αυτή συχνά-πυκνά περιλαμβάνει μάχες εξουσίας και επιβολής των δυο μελών.Όποιος ενεργοποιεί τον 8ο οίκο σου, θέλεις να τον κατακτήσεις ψυχικά και συναισθηματικά. Απαιτείται η αίσθηση της ασφάλειας, διαφορετικά θα υπάρχουν έντονες διαμάχες και συγκρούσεις. Και συναισθηματική ασφάλεια πρέπει να έχεις ο κάτοχος του 8ου οίκου γιατί αυτός νιώθει καταπιεσμένα συναισθήματα και ανασφάλειες που ζητούν κάθαρση. Το πάθος αυτών των σχέσεων δημιουργεί μεγάλο και βαθύ πόνο.

Ο Ήλιος του ενός στον 9ο οίκο του άλλου

Εδώ η ιδεολογία παίζει μεγάλο ρόλο στη σχέση που αποκτά χαρακτήρα διανοούμενου. Ο 9ος οίκος δίνει μεγάλη σημασία στο κατά πόσο οι ιδέες του αντιμετωπίζονται θετικά από τον άλλο. Ο Ήλιος ανοίγει ορίζοντες ως προς τον τρόπο σκέψης και ζωής. Τονώνει την αυτοπεποίθηση του άλλου και μαζί βιώνουν την περιπέτεια, ονειρεύονται, ζουν διαφορετικά πράγματα, γνωρίζουν άλλες κουλτούρες. Είναι μια εποικοδομητική, εγκεφαλική σχέση.

Συζητούν θρησκευτικά ή φιλοσοφικά θέματα μαζί. Κάνουν ταξίδια μακρινά για μεγάλο διάστημα στη ζωή τους. Ο ένας από τους δυο είναι ο δάσκαλος. Είναι μια σχέση ενθουσιώδης, επικοινωνιακή. Ο Ήλιος εμπνέει τον 9ο οίκο και συζητούν ώρες μαζί. Ο ένας είναι η φορητή εγκυκλοπαίδεια του άλλου. Η σχέση στηρίζεται σε ψηλά ιδανικά. Ο ένας αναζητά την ύπαρξη του άλλου καθώς γεμίζει με αισιοδοξία και φως η ύπαρξή του. Η σχέση αυτή πρέπει να ανανεώνεται. Όσο ο άλλος μας ταξιδεύει το νου κρατάει, όταν όμως μας παγιδεύσει σε μια συγκεκριμένη στάση ζωής, τελματώνει.

Ο Ήλιος του ενός στον 10ο οίκο του άλλου

Εδώ σημαντικό ρόλο παίζει η επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση. Η οικονομική κατάσταση και το γόητρο είναι πόλος έλξης για τον Ήλιο. Ο 10ος οίκος έχει την αίσθηση ότι τον χρησιμοποιούν. Ή ο ένας ή ο άλλος εξουσιάζουν τη σχέση αυτή και αυτή η ανισότητα προκαλεί εντάσεις.

Τα συναισθήματα παραμερίζονται. Ο ένας στηρίζει τις φιλοδοξίες του άλλου ή είναι ο μάνατζερ του και μαζί προβάλλονται στην κοινωνία δίνοντας την εντύπωση της ιδανικής σχέσης. Συνεργασίες επίσης που πέφτουν στον 10ο οίκο μας είναι ιδιαίτερα επιτυχημένες. Η σχέση ή ο γάμος αυτός έχει διάρκεια καθότι είναι κοινωνικός, έχει προοπτικές. Εδώ θα πρέπει να υπάρχει ειλικρινή συζήτηση μεταξύ των μελών για να μην αιωρούνται ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες.

Ο Ήλιος του ενός στον 11ο οίκο του άλλου

Ο κάτοχος του 11ου οίκου έχει κοινούς στόχους και απολαύσεις με τον Ήλιο. Μοιράζονται μαζί τα πάντα σαν καλά φιλαράκια και περνούν υπέροχα μαζί. Ο ένας αποδέχεται τον άλλο και οι διαφορές κρατάνε ζωντανή τη σχέση. Το πρόβλημα είναι όταν ο ένας αναζητά συναισθηματικό δέσιμο ενώ ο άλλος το βλέπει χαλαρά. Εδώ η σχέση αναπτύσσεται μέσα σε κοινούς χώρους ή ομάδες και έχει περισσότερο φιλικό χαρακτήρα.

Υπάρχει ανάγκη ελευθερίας και ανεξαρτησίας, έχουν κοινά οράματα και αισθάνονται καλά μόνο μέσα σε κόσμο παρά μόνοι. Η επικοινωνία είναι εξαιρετική και η κοινωνικότητά τους αξιοζήλευτη. Είναι ένα ζευγάρι χωρίς ταμπού που λειτουργεί για το κοινό καλό. Προσφέρουν στους αδύναμους και τις φιλανθρωπίες, είναι δημοφιλείς και αγαπητοί, υλοποιούν τα όνειρά τους.Μοιράζονται τους προβληματισμούς τους και δίνουν συμβουλές ο ένας στον άλλο.

Ο Ήλιος του ενός στον 12ο οίκο του άλλου

Αυτός που έχει τον Ήλιο στον 12ο οίκο του συντρόφου του γοητεύεται από αυτόν καθότι του δίνει την αίσθηση της διαφορετικότητας. Αυτό στην αρχή έχει ενδιαφέρον, αργότερα μπορεί να σημαίνει έλλειψη εμπιστοσύνης και κατανόησης. Ο κάτοχος του 12ου οίκου μπορεί να νιώσει πως θυσιάζεται και κάνει πολλές παραχωρήσεις. Το ψυχικό δέσιμο μπορεί να βοηθήσει και τους δυο να εξελιχθούν μέσα από την πνευματικότητα. Η σχέση αυτή είναι ρομαντική ή πλατωνική ή κρυφή ή παράνομη και τα δύο μέλη είναι ευαίσθητα και επικοινωνούν τηλεπαθητικά.

Κάποιος από τους δυο μπορεί να θυσιάσει τις δικές του ανάγκες. Πάντως η εξαπάτηση ή η απογοήτευση είναι πιθανά ενδεχόμενα. Υπάρχουν συναισθηματική εξάρτηση αλλά και ανασφάλειες ή φοβίες, υπάρχει επίσης ροπή προς την μυστικοπάθεια. Κατανοεί εύκολα ο ένας την ψυχική κατάσταση του άλλου. Ο Ήλιος προστατεύει αυτόν με τον 12ο οίκο, λειτουργεί θεραπευτικά στο είναι του. Υπάρχει έντονος μαγνητισμός και το "δεν έχουμε τίποτα κοινό" με το "είσαι τα πάντα για μένα" δεν φαντάζει και τόσο δύσκολο σενάριο. Ο κάτοχος του 12ου οίκου θα πρέπει να στέκεται στο πλευρό του Ήλιου χωρίς να προσπαθεί να κατανοήσει καταστάσεις, θα καταφέρει να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του,θα γίνει οδηγός. Από την άλλη, θα καταφέρει να αντέξει την αστάθεια;Εννοώ, ότι θα νομίζεις πως ξέρεις καλά τον Ήλιο αλλά θα εξαπατάσαι συχνά και κάποτε δεν θα αντέξεις άλλη πτώση.

Τι ζώδιο είναι ο σύντροφός σου και πώς θα κρατήσεις τη σχέση;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ