Follow us

Ονειρεύεσαι νέο σχήμα φρυδιών;

H νέα τεχνική FUE δίνει τέλος στο φαινόμενο των “κακοποιημένων” φρυδιών με μόνιμο και φυσικό αποτέλεσμα

Ονειρεύεσαι νέο σχήμα φρυδιών;

H νέα τεχνική FUE δίνει τέλος στο φαινόμενο των “κακοποιημένων” φρυδιών με μόνιμο και φυσικό αποτέλεσμα

Τα φρύδια παίζουν τεράστιο ρόλο στην εικόνα του προσώπου και, μαζί με τα μάτια, αποτελούν ένα από τα πιο δυνατά εκφραστικά όπλα. Επίσης, είναι ένα από τα πρώτα χαρακτηριστικά που αντικρίζει κανείς πάνω μας, ενισχύουν το βλέμμα και αποτελούν sine qua non για κάθε σωστό, ολοκληρωμένο μακιγιάζ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως τα φρύδια είναι το σήμα-κατατεθέν πολλών διάσημων γυναικών, από τη Φρίντα Κάλο και την Μπρουκ Σιλντς μέχρι τo νέο it girl Κάρα Ντελεβίν, η οποία επανέφερε την τάση των έντονων φρυδιών (bold brows) στις πασαρέλες.
Όμως συχνά συναντούμε την εικόνα των φαγωμένων, κακοποιημένων ή και ανύπαρκτων φρυδιών, αποτέλεσμα είτε της «χρόνιας μάχης» με το τσιμπιδάκι είτε της υιοθέτησης παλαιότερων trend στο σχήμα των φρυδιών, που πλέον θεωρούνται passe. H πρωτοποριακή τεχνική FUE υπόσχεται να σου προσφέρει φυσικά και πυκνά φρύδια χωρίς μολύβια και μόνιμα tattoo.

Η Tεχνική
Είναι μια νέα και πρωτοποριακή μέθοδος, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση των φρυδιών, όχι μόνο για λόγους αισθητικής, αλλά και για ανθρώπους που πάσχουν από συγγενή έλλειψη φρυδιών, που επιθυμούν να καλύψουν ουλές από ατυχήματα ή εγκαύματα, που παρουσιάζουν υπερβολική αραίωση φρυδιών από αποτρίχωση ή χημικό peeling, ή ακόμα και λόγω ηλικίας. Η τεχνική FUE αποτελεί την πλέον κατάλληλη μέθοδο αποκατάστασης φρυδιών, καθώς είναι πρακτικά ανώδυνη, έχει μικρότερο χρόνο αποθεραπείας και δεν αφήνει σημάδια ή ουλές όπως η παλαιότερη μέθοδος strip, κατά την οποία ο γιατρός αφαιρούσε λωρίδα δέρματος από το κεφάλι μας. Η εμφάνιση των νέων τριχών αρχίζει σταδιακά ύστερα από μερικές εβδομάδες και το τελικό αποτέλεσμα εμφανίζεται σε 12 περίπου μήνες. Τα αποτελέσματα είναι απόλυτα φυσικά, επιτρέποντας την τοποθέτηση νέων, υγιών, μόνιμων τριχών με την ίδια φορά και γωνία φύτρωσης, την οποία έχουν και οι ήδη υπάρχουσες τρίχες στην περιοχή.

Ο Τρόπος
Ο γιατρός χρησιμοποιεί μεμονωμένα τριχοθυλάκια, που λαμβάνονται από μια επιλεγμένη περιοχή του τριχωτού της κεφαλής (“δότρια” περιοχή). Συνήθως επιλέγεται μια περιοχή που έχει μεγάλο αριθμό μονών και λεπτών τριχοθυλακίων, προκειμένου οι τρίχες, μεγαλώνοντας, να μοιάζουν όσο περισσότερο γίνεται με τις φυσικές τρίχες των φρυδιών. Για την εξαγωγή των τριχοθυλακίων από το κεφάλι μας χρησιμοποιούνται εργαλεία πολύ μικρής διαμέτρου, ενώ η τοποθέτηση του κάθε τριχοθυλακίου υπό τη σωστή γωνία είναι μεγίστης σημασίας στη μεταμόσχευση φρυδιών, καθώς καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα. Χρειάζεται γνώση και εμπειρία του πλαστικού χειρουργού που θα την πραγματοποιήσει, αφού απαιτείται μεγάλη ακρίβεια στη γωνία τοποθέτησης, για να μεγαλώσουν οι τρίχες με τη σωστή φορά και να μην έχουμε “δυσάρεστες εκπλήξεις” στην πορεία. Ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να χρειαστούν 1-2 συνεδρίες για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ οι συνεδρίες έχουν κατά μέσο όρο διάρκεια 4-5 ώρες. Σε περίπτωση που χρειαστεί κάποια δεύτερη συνεδρία αυτή πραγματοποιείται περίπου έπειτα από 12 μήνες περίπου, καθώς θα έχει παρέλθει και ο χρόνος φύτρωσης των μεταμοσχευμένων τριχοθυλακίων.

Μάθε περισσότερες λεπτομέρειες και το κόστος της τεχνικής κάνοντας ένα κλικ εδώ.



Τα θαυματουργά ροφήματα για αποτοξίνωση το πρωί

Ονειρεύεσαι νέο σχήμα φρυδιών;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ