Follow us

Fractional needling: Η λύση στη χαλάρωση στο δέρμα

Η καινούργια μέθοδος στην αισθητική χειρουργική υπόσχεται καλά αποτελέσματα, στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος, στο πρόσωπο και το σώμα

Fractional needling: Η λύση στη χαλάρωση στο δέρμα


Μια καινούργια μέθοδος αναπτύσσεται τελευταία στην αισθητική χειρουργική υποσχόμενη καλά αποτελέσματα, στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος, στο πρόσωπο και το σώμα.

Η μέθοδος στηρίζεται στην αρχή της επούλωσης ενός τραύματος, που σημαίνει δημιουργία και συσσώρευση κολλαγόνου, αλλά και ρίκνωση της ουλής.

Πώς λειτουργεί το Fractional Needling:

  • Πολλαπλές λεπτές βελόνες μήκους 1-2 mm είναι διατεταγμένες σε απόσταση 2-3mm σχηματίζοντας μια τετράγωνη στάμπα ενός εκατοστού.
  • Αυτές με την είσοδο τους στο δέρμα και τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων, προκαλούν στιγμιαίο έγκαυμα γύρω τους διαμέτρου κλάσματος του χιλιοστού.
  • Τα πολλαπλά αυτά εγκαύματα κατά την επούλωσή τους στη συνέχεια αυξάνουν το κολλαγόνο στη περιοχή ενώ με τη ρίκνωσή τους προκαλούν μια συνολική σύσφιξη του δέρματος.
  • Το αναμενόμενο επομένως αποτέλεσμα δεν είναι άμεσο αλλά καθυστερεί όσο και μια επούλωση ενός τραύματος. Όσο μεγαλύτερη η ένταση της ισχύος, που θα εφαρμοστεί αλλά και η διάρκειά της, τόσο μεγαλύτερος και ο χρόνος αποθεραπείας και αποτελέσματος.


Τι πρέπει να γνωρίζεις για το Fractional Needling:

  • Μικρές εντάσεις στην εφαρμογή, καθώς και μικρή διάρκεια της είναι καλά ανεκτές χωρίς καμιά αναισθησία στο ιατρείο του χειρουργού. Πρέπει όμως να επαναλαμβάνονται κάθε 15 μέρες ώστε να φθάσει κανείς αθροιστικά σε ικανοποιητικό βαθμό συνολικής ισχύος.
  • Μικρές κουκκίδες, που δημιουργούνται από την εφαρμογή φεύγουν σε λίγες μέρες, αλλά καλύπτονται με make-up αν πρόκειται για το πρόσωπο. Μεγαλύτερες όμως εντάσεις και διάρκεια απαιτούν αναισθησία, ενώ ο χρόνος αποθεραπείας παρατείνεται. Τέτοιες εντάσεις μπορούν να εφαρμοστούν στο δέρμα του σώματος, όπως στους βραχίονες ή τους μηρούς, αφού η εικόνα της μετεπεμβατικής περιόδου μπορεί να καλυφθεί από τα ρούχα.
  • Αν ο ενδιαφερόμενος έχει χρόνο για τη μετεπεμβατική περίοδο τότε θα εφαρμοστούν μεγαλύτερες εντάσεις. Επειδή ο πόνος κατά την θεραπεία δεν είναι ανεκτός, θα πρέπει να εφαρμοστεί προηγουμένως τοπική αναισθησία. Αμέσως εφαρμόζονται για αρκετή ώρα ψυχρά επιθέματα, ώστε να ελαχιστοποιηθεί το έντονο αρχικό οίδημα και η ερυθρότητα. Στη συνέχεια η επάλειψη με κορτιζονούχα αλοιφή για τις επόμενες μέρες θα βοηθήσει στη γρηγορότερη επούλωση. Στις περιπτώσεις αυτές επιθετικής θεραπείας θα χρειαστεί ένα 10 ήμερο για την επάνοδο.
  • Αν δεν υπάρχει τόσος χρόνος, χρησιμοποιούνται μικρότερες ενέργειες ώστε η μετεπεμβατική περίοδος να είναι σύντομη (μια- δύο) μέρες και θα χρειαστούν επαναλαμβανόμενες θεραπείες. Τα μικρά στίγματα από τις βελόνες φεύγουν γρηγορότερα. Η θεραπεία είναι ανεκτή κατά την εφαρμογή της και ακόμα καλύτερα αν προηγηθεί επάλειψη με αναισθητική κρέμα, μια ώρα πριν. Το αποτέλεσμα της θεραπείας γίνεται φανερό μετά τη παρέλευση ενός ή δύο μηνών.

Πού εφαρμόζεται:

Η κύρια ένδειξη είναι η χαλάρωση του δέρματος, όμως καλά αποτελέσματα βλέπει κανείς στις ραγάδες και την ακμή.

Fractional needling: Η λύση στη χαλάρωση στο δέρμα

Ευχαριστούμε πολύ τον Στρατή Γαβριήλ, πλαστικό χειρουργό Diplomate of European Board of plastic surgery, διεθυντή πλαστικής χειρουργικής της κλινκής Doctor’s Hospital, www.sgabriel.gr, info@sgabriel.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ