Follow us

7 βήματα για πιο έξυπνο ντους

Αυτοί είναι 7 τρόποι για να κάνεις σωστά ντους για απόλυτα ενυδατωμένη επιδερμίδα

7 βήματα για πιο έξυπνο ντους

Αυτοί είναι 7 τρόποι για να κάνεις σωστά ντους για απόλυτα ενυδατωμένη επιδερμίδα


Κάνεις ντους σχεδόν κάθε μέρα. Δεν νομίζεις ότι ήρθε η ώρα να μάθεις να το κάνεις όσο πιο έξυπνα γίνεται; Σου συγκεντρώσαμε, λοιπόν, μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να χρησιμοποιήσεις καλύτερα τον χρόνο σου πίσω από την κουρτίνα για να έχεις ακόμα καλύτερη επιδερμίδα και ακόμα πιο υγιή μαλλιά.

1) Άσε το σαπούνι

Απίστευτο, κι όμως αληθινό! Το σαπούνι, πραγματικά δε σου χρειάζεται στο ντους σύμφωνα με τους δερματολόγους. Μπορεί να απορροφήσει εντελώς τα φυσικά έλαιατης επιδερμίδας σου, που το κάνουν λείο και απαλό, με αποτέλεσμα να έχεις πιο ξηρή επιδερμίδα και πολλή φαγούρα. Προτίμησε κάποιο αφρόλουτρο χωρίς σαπούνι για βάση.


2) Απόφυγε το καυτό νερό

Όσο μπορεί να καταστρέψει την επιδερμίδα σου το σαπούνι, άλλο τόσο μπορεί να την καταστρέψει και το πολύ ζεστό νερό. Μάλιστα, το καυτό νερό σε συνδυασμό με το σαπούνι επιταχύνουν τη ζημιά της επιδερμίδας σου. Ναι, είναι ωραίο το πολύ ζεστό νερό, αλλά προτίμησε το χλιαρό.


3) Ενυδατώσου αμέσως μόλις βγεις από το μπάνιο

Χάρισε στην επιδερμίδα σου μεταξένια και ελκυστική αίσθηση χρησιμοποιώντας αντί για το συνηθισμένο σου ενυδατικό προϊόν, το Johnson’s Baby Oil.

7 βήματα για πιο έξυπνο ντους

Πως; To Johnson’s Baby Oil απλώνεται μετά το ντους ή το μπάνιο σε βρεγμένη ή νωπή επιδερμίδα και «σφραγίζει» μέσα της 10 φορές περισσότερη ενυδάτωση. Έπειτα, σκουπίσου απαλά και νιώσε την ιδανική αίσθηση στην επιδερμίδα σου, η οποία θα είναι τέλεια ενυδατωμένη και μοναδικά απαλή, χωρίς αίσθηση λιπαρότητας.


4) Άλλαζε συχνά το σφουγγάρι σου

Το σφουγγάρι σου με τον καιρό μπορεί να μαζέψει βακτήρια, μούχλα, ακόμα και ζυμομύκητες. Καλό θα ήταν να το αλλάζεις κάθε μήνα και να το στεγνώνεις τελείως μετά το ντους ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το βγάζεις έξω από το, γεμάτο υδρατμούς, ντους για να στεγνώσει καλά.

5) Βάλε σαμπουάν στα σωστά σημεία

Πολλές κοπέλες προτιμούν να απλώνουν το σαμπουάν σε όλο το μήκος των μαλλιών τους. Λάθος! Τα σημεία-κλειδιά που πρέπει να προσέχει όταν λούζεις τα μαλλιά σου είναι η κεφαλή, οι ρίζες και οι φύτρες στο σβέρκο. Λίγο απαλό και καλό μασάζ σε εκείνες τις περιοχές είναι αρκετό.

7 βήματα για πιο έξυπνο ντους - εικόνα 2


6) Άσε το ξύρισμα για το τέλος

Θες το τέλειο ξύρισμα; Άσε το για το τέλος. Όσο πιο αργά το κάνεις, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να αρχίσουν να φυτρώνουν ξανά εσωτερικά. Με το μπάνιο, ανοίγουν οι πόροι και έτσι στο τέλος θα σου είναι πιο εύκολο να πετύχεις το τέλειο ξύρισμα και την απόλυτα απαλή επιδερμίδα.


7) Μην ξοδεύεις πολλή ώρα στο ντους

Ο μέσος χρόνος που πρέπει να ξοδεύεις κάνοντας ντους είναι 5-10 λεπτά, και ίσως λίγο παραπάνω αν χρειάζεσαι ξύρισμα. Όπως διάβασες και παραπάνω, όση πιο πολλή ώρα μένεις στο ντους, τόσες πιο πολλές οι πιθανότητες να χάσει η επιδερμίδα σου την απαλότητα της. Σίγουρα, η αίσθηση του να κάθεσαι για ώρες στο ντους μοιάζει με ένα μικρό σπα. Δεν είναι, όμως, εξίσου καλό όσο φαίνεται.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ