Follow us

4 προβλήματα στην επιδερμίδα που λύνει ο ύπνος

Αυτά είναι τα 4 καθημερινά προβλήματα της επιδερμίδας που λύνει ο καλός ύπνος

4 προβλήματα στην επιδερμίδα που λύνει ο ύπνος

Αυτά είναι τα 4 καθημερινά προβλήματα της επιδερμίδας που λύνει ο καλός ύπνος.

Σίγουρα έχεις ξανακούσει πόσο σημαντικές είναι 8 ώρες ύπνου την ημέρα. Πράγματι, είναι σημαντικές. Ο καλός ύπνος εξάλλου είναι αυτός που μας βοηθάει να συνέλθουμε από μια κουραστική μέρα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι δίνει λύση σε 4 καθημερινά προβλήματα που όλες έχουμε με την επιδερμίδα μας. Δες ποια είναι αυτά και βάλε μια και καλή τον καλό, χορταστικό ύπνο στο πρόγραμμά σου.

1) Ακμή

Η έλλειψη του καθημερινού οχτάωρου ύπνου μπορεί να προκαλέσει στρες και αυτό με τη σειρά του παράγει κορτιζόλη, ορμόνη που ευθύνεται για τα σπυράκια στην επιδερμίδα σου. Έτσι, το επόμενο πρωί δεν φαίνεσαι μόνο κουρασμένη, αλλά και γεμάτη κοκκινίλες και μπιμπικάκια που σίγουρα δεν θες.


2) Ρυτίδες

Σαν να μην έφτανε το πρόβλημα με τα σπυράκια, η παραγωγή κορτιζόλης δημιουργεί ακόμα ένα. Είναι υπεύθυνη για την επιτάχυνση της εμφάνισης των ρυτίδων στην επιδερμίδα σου και έτσι φαίνεσαι μεγαλύτερη.


3) Ανομοιογενές χρώμα

Είναι κλασικό να συναντάς ένα χλωμό, γεμάτο κοκκινίλες, πρόσωπο στο καθρέφτη κάθε πρωί μετά από ξενύχτι. Με τον καλό ύπνο η καρδιά χτυπάει πιο σωστά και η ροή του αίματος εξομοιώνεται. Κοιμήσου, ξεκουράσου και θα ξυπνήσεις σίγουρα την επόμενη μέρα πιο φρέσκια και χωρίς μεγάλη ανάγκη για make up.


4) Μαύροι κύκλοι

Έχεις πει πάρα πολλές φορές “Δεν ξαναπίνω” και πάλι πέρασε το βράδυ αγκαλιά με τις φίλες σου και τα σφηνάκια σας. Το πρόσωπο σου την επόμενη μέρα είναι η απόδειξη. Οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια δεν θα υπήρχαν αν κοιμόσουν λίγο παραπάνω. Φρόντισε να κοιμάσαι πιο πολύ και να ξενυχτάς πιο λίγο αν θες μια πιο λαμπερή επιδερμίδα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ