Follow us

Μπορντό χείλη: Οι «χρυσοί» κανόνες για τέλειο αποτέλεσμα

Πώς να επιλέξεις την σωστή απόχρωση, πώς θα επιτύχεις την καλύτερη διάρκεια και τι πρέπει να γνωρίζεις για το χειμερινό trend

Berry Lips: Οι «χρυσοί» κανόνες για ένα τέλειο αποτέλεσμα

Η τάση του φετινού χειμώνα θέλει τα χείλη να αποτελούν τον βασικό πρωταγωνιστή στο πρόσωπο κάθε γυναίκας. Πώς επιτυγχάνεται αυτό; Με έντονες σκούρες αποχρώσεις κραγιόν, που μαγνητίζουν όλα τα βλέμματα!

Τα berry lips, λοιπόν, μπορεί να αποτελούν mega trend, αλλά απαιτούν, μεταξύ άλλων, και μεγάλη προσοχή, τόσο στην επιλογή της ιδανικής απόχρωσης, όσο και στην εφαρμογή. Τι πρέπει να γνωρίζεις για τα σκούρα χείλη και πώς θα επιτύχεις το ιδανικό αποτέλεσμα που δεν πρόκειται να σε απογοητεύσει; Διάβασε παρακάτω τους χρυσούς κανόνες:

1. Για αρχή, πρέπει να ξεκαθαρίσεις μέσα σου: επιλέγοντας την τάση των berry μετατρέπεσαι απευθείας σε γυναίκα των «χειλιών». Αν τυχόν ανήκεις στην κατηγορία «σκούρα μάτια» ή θα βρεθείς μπροστά από ένα μεγάλο δίλημμα ή θα μείνεις πιστή στο ρητό που θέλει «τα μάτια να είναι ο καθρέφτης της ψυχής».

2. Έπειτα από την μεγάλη απόφαση που θα έχεις λάβει, επιλέγοντας να δώσεις στα χείλη σου τον πρωταγωνιστικό ρόλο, έρχεται η επιλογή του σωστού κραγιόν.

Απόχρωση: Η απόχρωση του κραγιόν θα εξαρτηθεί όχι μόνο από το γούστο σου αλλά και από τα ίδια τα χείλη σου. Έχε κατά νου ότι τα πολύ μικρά χείλη δεν ευνοούνται από τα σκούρα χρώματα ενώ τα εντυπωσιακά χείλη αναδεικνύουν κάθε χρώμα.

Υφή: Κραγιόν ή lip gloss; Η υφή του κραγιόν θα κρίνει το αποτέλεσμα, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι μέτριο.
Τι πρέπει να γνωρίζεις:

  • Η λάμψη ενός gloss κολακεύει τα μικρά χείλη.
  • Το ματ κραγιόν θα δώσει έμφαση σε ένα εντυπωσιακό χαμόγελο.
  • Αν έχεις ξηρά χείλη απέφυγε τις ματ υφές.
  • Δώσε όγκο στα χείλη σου, εφαρμόζοντας ένα ματ κραγιόν και προσθέτοντας λίγο gloss στην μέση.

3. Αφότου έχεις καταλήξει στο ίδανικό προϊόν, σειρά έχει η εφαρμογή.
Για να βεβαιωθείς ότι το χρώμα που επέλεξες μετά από τόση προσπάθεια θα αποτυπωθεί με ακρίβεια στα χείλη σου, η πρώτη σου κίνηση θα αφορά την αποχρωματοποίηση αυτών. Πέρασε μια μικρή πόσοτητα concealer σε όλο το μήκος, για να δημιουργήσεις την ιδανική άχρωμη βάση, πάνω στην οποία θα εφαρμόσεις έπειτα το κραγιόν.

Αν δεν είσαι σίγουρη για το πόσο σκούρο θέλεις το αποτέλεσμα χρησιμοποίησε ένα πινέλο χειλιών, που θα διαβαθμίσει το χρώμα και θα σου επιτρέψει να καταλήξεις στην επιθυμητή ένταση. Έπειτα, απομάκρυνε με ταμποναριστές κινήσεις την περιττή ποσότητα. Με ένα μεγάλο και φαρδύ πινέλο, εφάρμοσε λίγη ποσότητα διάφανης πούδρας, που θα σου προσφέρει έξτρα διάρκεια. Πέρασε λίγη ποσότητα ακόμα και είσαι έτοιμη.

4. Κεφάλαιο: Μολύβι.
Μερικές το αγαπάτε, άλλες πάλι όχι. Το μολύβι έχει καταφέρει, αδιαμφισβήτητα, να διχάσει το γυναικείο κοινό!
Κάποιες γυναίκες θεωρούν ότι σχηματίζει τα χείλη και βοηθάει στην σωστή εφαρμογή του κραγιόν. Άλλες το αποφεύγουν λόγω του σκληρού αποτελέσματος που αφήνει όταν το κραγιόν αρχίζει και φθίνει, ενώ αυτό παραμένει αγέρωχο στο περίγραμμα.
Αν δεν έχεις καταλήξει σε ποια από τις 2 πλευρές τάσσεσαι, τότε θα σου πούμε το εξής: διάλεξε ένα μολύβι χειλιών, στην ίδια ή λίγο πιο σκούρα απόχρωση από το κραγιόν σου και:
- Αν θέλεις διάρκεια, εφάρμοσέ το πριν το κραγιόν, σε όλο το μήκος των χειλιών, με στόχο να διατηρήσεις για αρκετή ώρα το χρώμα αναλλοίωτο.
- Αν θέλεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, εφάρμοσέ το μετά το κραγιόν, ξεφεύγοντας για λίγο από το περίγραμμα και δίνοντας στο χείλη περισσότερο όγκο και άψογο σχήμα.

5. Περίσταση.
Αν πρόκειται να παρευρεθείς σε ένα δείπνο, καλό θα ήταν να αποφύγεις το σκούρο κραγιόν, καθώς έπειτα από λίγη ώρα τα μισά χείλη σου θα είναι φυσικά και τα μισά βαμμένα.
Επίσης, άσε τα χείλη σου όσο πιο φυσικά γίνεται, όταν πρόκειται να βγεις με τον σύντροφό σου, ή -ακόμα χειρότερα- πρώτο ραντεβού.

6. Τέλος και πιο σημαντικό, μην ξεχνάς να παίρνεις μαζί σου οποιοδήποτε κραγιόν εφαρμόζεις και να το ανανεώνεις κάθε ώρα, για να έχεις πάντα ένα άρτιο αποτέλεσμα.


[gallery ids="88060,88059,88061,88722,88723,88724"]

Μαίρη Συνατσάκη: Η όμορφη παρουσιάστρια διάλεξε μια σκούρα απόχρωση η οποία αναδείχτηκε ιδανικά με μια αυστηρή αλογοουρά.

Πατρίτσια Μίλικ Περιστέρη: Για ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα μην διστάσεις να συνδυάσεις το κραγιόν σου με το χρώμα του φορέματός σου.

Ο οίκος Rodarte συνδύασε σε ένα τις δυο μεγαλύτερες τάσεις: τα metallics και τα berry lips. Το αποτέλεσμα μας μαγεύει!

Demy: Επέλεξε τις γήινες αποχρώσεις και δώσε έμφαση στα χείλη σου με ένα σκούρο εντυπωσιακό κραγιόν

Ελεονώρα Ζουγανέλη: Η ροκ εκδοχή των berry lips θέλει ένα εξίσου έντονο μακιγιάζ στα μάτια

Kim Kardashian: Φυσικά, το έντονο μακιγιάζ που συνοδεύεται από σκούρες αποχρώσεις κραγιόν ιδανικά επιλέγεται για βραδινές επίσημες εμφανίσεις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ