Follow us

Πότε πρέπει να χρησιμοποιείς μολύβι χειλιών;

4 περιπτώσεις που θα σε κάνουν να πας τώρα να αγοράσεις ένα μολύβι χειλιών

Πότε πρέπει να χρησιμοποιείς μολύβι χειλιών;

Ερώτηση: Πότε πρέπει να εφαρμόζεις το μολύβι χειλιών;

Απάντηση: Το μολύβι χειλιών λειτουργεί στο κραγιόν όπως το primer στο foundation ή η βάση στο βερνίκι. Δηλαδή, κάνει το αποτέλεσμα πιο ολοκληρωμένο και σταθερό. Όμως, η χρήση του δεν είναι επιβεβλημένη.

Να πότε πρέπει να εφαρμόζεις οπωσδήποτε το μολύβι χειλιών:

1. Αν έχεις λεπτά ή όχι καλοσχηματισμένα χείλη

Αν τα χείλη σου είναι λεπτά και ανομοιόμορφα, τότε το μολύβι χειλιών θα τους δώσει μια αίσθηση όγκου κάνοντάς τα να φαίνονται πιο σχηματισμένα και «γεμάτα». Απέφυγε ωστόσο να εφαρμόζεις το μολύβι έξω από τη φυσική γραμμή χειλιών, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι υπερβολικό και καθόλου κολακευτικό.

2. Αν το κραγιόν σου είναι αρκετά αραιό

Τα πολύ ενυδατικά κραγιόν ή τα lip gloss έχουν την τάση να ξεφεύγουν από το περίγραμμα των χειλιών, δημιουργώντας ένα κλόουν εφέ. Για να κρατήσεις το χρώμα στη θέση του και αυστηρά μέσα στα πλαίσια των χειλιών ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:
- Πέρασε στα χείλη σου μια μικρή ποσότητα concealer.
- Έπειτα σχημάτισε το περίγραμμα αυτών με ένα μολύβι σε γήινη απόχρωση.
- Πέρασε με ένα χοντρό πινέλο λίγη ποσότητα διάφανης πούδρας.
- Τέλος, εφάρμοσε το κραγιόν σου.

3. Αν θέλεις το χρώμα να μείνει αναλλοίωτο
Θέλεις σταθερό χρώμα όλο το βράδυ χωρίς να κάνεις διαρκώς επαναλήψεις; Το μολύβι χειλιών εγγυάται να σου προσφέρει αυτό που επιθυμείς, εφόσον το εφαρμόσεις όχι μόνο ως περίγραμμα αλλά και ως γέμισμα. Εφάρμοσε μια παρόμοια απόχρωση με το κραγιόν σου σε όλο το μήκος των χειλιών, πέρασε από πάνω λίγη ποσότητα διάφανης πούδρας και ολοκλήρωσε με το κραγιόν.

4. Στη θέση του κραγιόν
Τα μολύβια χειλιών αντικαθιστούν τα ματ κραγιόν, προσφέροντας μερικές φορές ίσως και καλύτερης ποιότητας αποτέλεσμα. Σε αυτή την περίπτωση, διάλεξε ένα στεγνό και σχετικά μαλακό μολύβι που θα σε βοηθήσει να γεμίσεις εύκολα τα χείλη σου. Αν πάλι νιώθεις ξηρότητα, πέρασε από πάνω λίγη βαζελίνη, lip balm ή ένα διάφανο lip gloss.




Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ