Follow us

Τα 10 λάθη που κάνουν οι Ελληνίδες στο μακιγιάζ

Εντόπισε τα δικά σου λάθη και μάθε τις σωστές κινήσεις! Από τον Γιώργο Δέδε

α 10 λάθη που κάνουν οι Ελληνίδες στο μακιγιάζ και πως να τα αποφύγουν

Εντόπισε τα δικά σου λάθη και μάθε τις σωστές κινήσεις!

1. Βάζουν πολύ ανοιχτό concealer με αποτέλεσμα να δημιουργούν λευκούς κύκλους για να κρύψουν τους μαύρους. Το concealer είναι από την σύσταση του ένα καλυπτικό προϊόν, οπότε καλό είναι να επιλέγεις ένα μόνο τόνο πιο ανοιχτό από το δέρμα σου, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες κάποιο ακριβώς στο φυσικό σου χρώμα.

2. Χρησιμοποιούν πολύ αποκαλυπτικά makeup με αποτέλεσμα να μοιάζει το πρόσωπο με μάσκα. Το makeup για μια γυναίκα που δεν έχει κάποιο πρόβλημα στο δέρμα της είναι για να δημιουργεί μια ομοιομορφία στο χρώμα και όχι για να καλύπτει κάτι. Καλό είναι λοιπόν να επιλέγουμε ένα makeup με την κατάλληλη κάλυψη και υφή για το δέρμα μας. Ο κανόνας γενικά είναι όσο πιο διάφανο και ελαφρύ τόσο πιο καλό.

Τα 10 λάθη που κάνουν οι Ελληνίδες στο μακιγιάζ
Η Gisele Bundchen βάζει τόσο διακριτικό makeup που αφήνει τις φακίδες της να φαίνονται και αυτό είναι τόσο sexy.

3. Βάζουν πολύ γυαλιστερά προϊόντα την ημέρα. Τα προϊόντα με glitter ή περλέ αποχρώσεις δεν είναι κατάλληλα για να φοριούνται την ημέρα γιατί φαίνονται υπερβολικά στο φως του ήλιου. Για το καθημερινό μακιγιάζ προτίμησε προϊόντα με ματ ή με σατινέ υφή που φωτίζουν αλλά λαμπυρίζουν.

4. Βάζουν πολύ terracotta και bronzer χωρίς να το απλώνουν σωστά. Κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, οι Ελληνίδες επιδικώκουν ένα ηλιοκαμένο look αλλά δεν ασχολούνται όσο πρέπει ώστε να μοιάζει φυσικό, απλώνοντας το προϊόν προσεκτικά με το πινέλο μέχρι να γίνει ένα με το δέρμα και να μην κάνει λεκέδες.

Τα 10 λάθη που κάνουν οι Ελληνίδες στο μακιγιάζ  - εικόνα 2
Η βασίλισσα του bronzer, Jennifer Lopez ξέρει καλύτερα από όλες πως και που να απλώσει την terracotta της.

5. Βάζουν πολλές στρώσεις μάσκαρα με αποτέλεσμα να κολλάνε οι βλεφαρίδες μεταξύ τους. Ο ιδανικός τρόπος για ένα σωστό, εντυπωσιακό αποτέλεσμα είναι να βάλεις απλά δύο στρώσεις, φορώντας τη δεύτερη πριν καν στεγνώσει η πρώτη.

6. Κάνουν πολύ λεπτά τα φρύδια τους και τα βάφουν έντονα. Τα περιποιημένα αλλά φυσικά φρύδια εκτός από τάση της μόδας, ομορφαίνουν και τονίζουν πολύ το βλέμμα. Δώσε ένα σχήμα ωραίο πατώντας πάνω στο φυσικό τόξο των φρυδιών σου και βάψε τα φρύδια σου με μολύβι πιο ανοιχτό χρώμα από το φυσικό των φρυδιών. Αν δεν τα καταφέρνεις με τη “ζωγραφική” καλύτερα πάρε μια σκιά φρυδιών που έχει πιο διακριτικό αποτέλεσμα και είναι πιο εύκολη στην εφαρμογή.

Τα 10 λάθη που κάνουν οι Ελληνίδες στο μακιγιάζ  - εικόνα 3
Η Rihanna δείνει μαθήματα το πως είναι τα τέλειο σχήμα φρύδιων. Τα δικά της είναι βαμμένα σε χρώμα πιό ανοιχτό από τα μαλλιά της.

7. Κάνουν περίγραμμα στα χείλη με πολύ πιο σκούρο μολύβι από την απόχρωση κραγιόν. Αν και στα 90ς ήταν φοβερή τάση, έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε. Το μολύβι των χειλιών πρέπει να είναι η ίδιο χρώμα με το κραγιόν η αν είναι έστω και λίγο πιο σκούρο πρέπει να το περνάς σε όλη την επιφάνεια των χειλιών και από πάνω να περνάς το κραγιόν.

8. Δεν ανανεώνουν το έντονο κραγιόν όσο συχνά χρειάζεται. Τα έντονα κραγιόν όπως και το κόκκινο θέλουν συχνή ανανέωση γιατί αλλιώς μένει μόνο το περίγραμμα και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά αντιαισθητικό.

Τα 10 λάθη που κάνουν οι Ελληνίδες στο μακιγιάζ  - εικόνα 4
Η Angelina Jolie φοράει το κόκκινο κραγιόν όπως πρέπει και όσο πρέπει.

9. Συνδυάζουν το χρώμα της σκιάς με τα ρούχα. Είναι εξαιρετικά παλιομοδίτικο να βλέπεις μια γυναίκα φοράει μοβ σκιά με ένα μοβ φόρεμα. Αν θέλεις να βάλεις χρώμα στα μάτια φρόντισε να το συνδυάσεις με ρούχα ουδέτερα ή ακόμα και άσχετα με το χρώμα της σκιάς.

10. Δεν απλώνουν καλά τα προϊόντα στο δέρμα και στα μάτια. Το πιο σημαντικό πράγμα στο μακιγιάζ είναι τα σωστά πινέλα και το πόσο προσεκτικά και εντατικά απλώνονται τα προϊόντα στο δέρμα. Αλλιώς όλα μοιάζουν με λεκέδες και μουτζούρες. Όσο πιο πολύ δουλέψεις κάθε προϊόν με το πινέλο τόσο ωραίο και φυσικό θα είναι το αποτέλεσμα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ