Follow us

Ματ κραγιόν: Πώς φοριέται και το καλοκαίρι;

Όλα τα μυστικά και το ιδανικό μακιγιάζ για το καλοκαίρι

Ματ κραγιόν: Πώς φοριέται και το καλοκαίρι;

Θεωρείς ότι οι λέξεις «ματ κραγιόν» και «καλοκαίρι» έχουν κάποιο κοινό μεταξύ τους; Αν σκέφτηκες να απαντήσεις όχι, τότε σου δίνω λίγα λεπτά να ξανασκεφτείς την σωστή απάντηση.

Μπορεί το καλοκαίρι να συνδέεται με αέρινες υφές, λαμπερά χρώματα και φωτεινές αποχρώσεις, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι όλα αυτά πρέπει να συναντιούνται σε ένα προϊόν για τα χείλη. Ο makeup artist Tom Pecheux μίλησε για την εμμονή των γυναικών να αποχωρίζονται τα ματ κραγιόν τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και μοιράστηκε πολύτιμες συμβουλές σχετικά με την φροντίδα των χειλιών πριν την εφαρμογή ενός τέτοιου προϊόντος.

Ματ κραγιόν: Πώς φοριέται και το καλοκαίρι;

Φανατικός υποστηρικτής της πρώτης σειράς matte lipsticks του οίκου Dolce&Gabbana «Matte Lipstick Collection», ο καταξιωμένος make up artist δίνει προτεραιότητα στην φωτεινότητα της επιδερμίδας και όχι σε αυτή την χειλιών, προτρέποντας κάθε γυναίκα να φοράει το ματ κραγιόν της και το καλοκαίρι και να αφήσει στο συρτάρι τα lip gloss: «Ποια γυναίκα θέλει να έχει κολλώδη και glossy χείλη σε συνδυασμό με μια φρέσκια και δροσερή επιδερμίδα; Καμία. Αυτό που θες είναι ένα δέρμα που ακτινοβολεί και όχι τα ζουμερά χείλη σου να κλέβουν την παράσταση ή να κάνουν πιο έντονο το αποτέλεσμα» τονίζει.


Στη συνέχεια, εξομολογείται την σωστή τελετουργία που πρέπει να ακολουθήσεις αν θέλεις να εφαρμόσεις το ματ κραγιόν σου και να πετύχεις το ιδανικό αποτέλεσμα: «Τοποθέτησε λίγο πριν κοιμηθείς μια γενναία ποσότητα lipbalm στα χείλη σου. Με αυτό τον τρόπο θα ενυδατώσεις καλά την περιοχή. Απόφυγε να εφαρμόσεις κάτι λίγο πριν το ματ κραγιόν καθώς η επιδερμίδα πρέπει να είναι στεγνή, όχι λιπαρή αλλά ούτε και τραχιά».

Ματ κραγιόν: Πώς φοριέται και το καλοκαίρι;  - εικόνα 3

Τέλος, όσον αφορά τις αποχρώσεις ο ίδιος δείχνει μια αδυναμία στις κόκκινες: «Το κόκκινο χρώμα είναι μια ασφαλής επιλογή συγκριτικά με το πορτοκαλί, το ροζ ή το nude» ενώ προτείνει πιο είναι το ιδανικό μακιγιάζ για τις καλοκαιρινές ημέρες: «Μην διστάσεις να παίξεις με τις υφές. Αν επιλέξεις ένα ματ κραγιόν, τότε το υπόλοιπο μακιγιάζ πρέπει να είναι πιο λαμπερό και φωτεινό. Το καλοκαίρι θέλει το δέρμα σου να είναι λαμπερό, γι' αυτό εφάρμοσε ένα προϊόν bronzer στα σημεία που θέλεις να τονίσεις, μην υπερβάλλεις με το foundation ενώ όσον αφορά το ρουζ επέλεξε ένα σε κρεμώδη μορφή για αίσθημα υγείας. Λίγες στρώσεις μάσκαρα, το κραγιόν σου και είσαι έτοιμη!».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ