Follow us

Βρήκαμε τον τρόπο να μην «τρέχει» τον κραγιόν σου

Και δεν είναι ένας, αλλά έξι!



Βρήκαμε τον τρόπο να μην «τρέχει» τον κραγιόν σου

Πώς να αποφύγεις το εφέ κλόουν, ιδίως κατά τη διάρκεια των ημερών που το θερμόμετρο χτυπάει κόκκινο.

Πόσες φορές σου έχει τύχει να εφαρμόζεις με άψογο τρόπο και σταθερό χέρι το κραγιόν σου και αυτό, έπειτα από λίγη ώρα, να έχει απλωθεί γύρω γύρω, λες και σε βοήθησε στην εφαρμογή το τρίχρονο ανηψάκι σου; Ανεξαρτήτως από το κραγιόν, την απόδοση χρώματος ή την διάρκειά του, έχε κατά νου ότι υπάρχει μια μεγάλη φιλοσοφία πίσω από την διαδικασία του να κρατήσεις το κραγιόν εντός των «συνόρων» και αυτή θα σου αναλύσουμε παρακάτω:

Υφή
Η υφή κατέχει την μερίδα του λεόντος στο πρόβλημα που ακούει στο όνομα «Τρέξιμο του κραγιόν». Όπως είναι λογικό, τα πιο κρεμώδη, υγρά και πολύ juicy κραγιόν έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να μην μείνουν στη θέση τους ενώ τα πιο σταθερά, ματ ή τα lip crayons το αντίθετο. Ίδια αδυναμία συναντάμε και στο lip gloss, το οποίο, μεταξύ άλλων, δεν ενδείκνυται για all day wear.

Μολύβι χειλιών
Εκτός από το εντυπωσιακό εφέ που δημιουργεί, το μολύβι χειλιών λειτουργεί ως φύλακας του κραγιόν, μην επιτρέποντας σε αυτό να βγει εκτός. Υπάρχουν 2 τρόποι εφαρμογής του:
- σχημάτισε πρώτα το περίγραμμα των χειλιών και έπειτα γέμισέ τα με το κραγιόν, ακολουθώντας πιστά την ήδη υπάρχουσα γραμμή.
- γέμισε τα χείλη με κραγιόν, ακόμα και αδέξια, και έπειτα εφάρμοσε το μολύβι παίρνοντας παράλληλα λίγη ποσότητα χρώματος από το κραγιόν, προκειμένου να πετύχεις ένα χρωματικά ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Βρήκαμε τον τρόπο να μην «τρέχει» τον κραγιόν σου

Χαρτομάντηλο

Σου ακούγεται παλιομοδίτικος τρόπος; Δεν είναι. Για την ακρίβεια, το ταμπονάρισμα των χειλιών με ένα χαρτί δεν βοηθάει μόνο στο να μην «τρέξει» το κραγιόν σου αλλά και αυτό να διατηρηθεί περισσότερες ώρες. Εφάρμοσε, λοιπόν, την πρώτη στρώση, πέρασε ελαφρώς από πάνω ένα χαρτομάντηλο, για να πάρει την περιττή ποσότητα, και έπειτα εφάρμοσε με ταμποναριστές κινήσεις λίγο ακόμα κραγιόν.

Πούδρα
Άλλος ένας καλός φύλακας είναι η πούδρα. Λίγο πριν εφαρμόσεις το κραγιόν σου, πέρασε με ένα χοντρό πινέλο λίγη ποσότητα compact πούδρας επάνω από τα χείλη σου και έπειτα συνέχισε με το κραγιόν. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο θα έχεις δημιουργήσει ένα ματ και πρόσφορο έδαφος γύρω από τα χείλη αλλά θα έχεις αποχρωματίσει εντελώς την περιοχή με αποτέλεσμα την καλύτερη και πιο φωτεινή απόδοση του χρώματος του προϊόντος.

Απολέπιση
Δεν είναι απαραίτητη μόνο στο πρόσωπο ή το σώμα, αλλά και στα χείλη. Το σάλιο, ο ξηρός αέρας, ο ήλιος, το φιλί και τα προϊόντα λειτουργούν επιβαρυντικά, κάνοντας τα χείλη ευαίσθητα και ξηρά. Η μη υγιής εμφάνισή τους δεν βοηθάει την σωστή εφαρμογή του κραγιόν, το οποίο έπειτα ψάχνει απεγνωσμένα για διεξόδους. Ανακάτεψε λίγο λάδι και ζάχαρη και πέρασε το μείγμα πάνω στα χείλη σου κάνοντας ελαφριές κυκλικές κινήσεις. Ξέπλυνε με άφθονο νερό και ολοκλήρωσε με ένα ενυδατικό balm. Επανέλαβε μια φορά την εβδομάδα. Το βράδυ μπορείς να φορέσεις το αγαπημένο σου κραγιόν και να ξέρεις ότι αυτό θα σε βοηθήσει να λάμψεις.

Ανανέωση
Ένα κραγιόν, είναι απλά ένα κραγιόν. Μην περιμένεις να κάνει θαύματα. Έχει, άλλωστε και αυτό απαιτήσεις από εσένα. Μην τον ξεχνάς, αλλά πάρε το μαζί σου και έχε στο νου σου να επισκέπτεσαι συχνά το μπάνιο προκειμένου να το ανανεώνεις. Μην διστάσεις να έχεις μαζί σου ένα μαντηλάκι καθαρισμού, ώστε στα μισά της νύχτας να το αφαιρέσεις όλο και να κάνεις εκ νέου εφαρμογή. Οι πολλές και παχιές στρώσεις δεν κολλακεύουν το μακιγιάζ σου, το οποίο, άλλωστε, πρέπει να είναι ευχαρίστηση και όχι αγκαρεία.

H Miss Bloom συγκέντρωσε για εσένα τα καλύτερα προϊόντα:


[gallery ids="101684,101685,101686,101687,101688,101689,101690,101691"]

Dolce Matte Lipstick, Blood #644, Dolce&Gabbana

Creamy matte lipstick, #960, Maybelline New York

Lipstick #199, INGLOT

Lip Parfait Creamy Colourbalm, Cherries_Jubilee, Laura Mercier

Color Riche Matte, HYPE #227, L'Oréal Paris

Burberry Kisses, #pinkpeonyno, Burberry

LongLasting Lipstick της σειράς Nauti Girl, #01, Essence

Infaillible gloss, #101 Girl on top, L'Oréal Paris

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ