Follow us

Τα μαγικά tips για περιποίηση μαλλιών μετά το καλοκαίρι από τον Νικόλα Βιλλιώτη

Πώς να ανανεώσεις το χρώμα των μαλλιών σου και την κουπ τους παράλληλα με την επαναφορά της λάμψης και της χαμένης υγρασίας

Τα μαγικά tips για περιποίηση μαλλιών μετά το καλοκαίρι από τον Νικόλα Βιλλιώτη

Πώς να ανανεώσεις το χρώμα των μαλλιών σου και την κουπ τους παράλληλα με την επαναφορά της λάμψης και της χαμένης υγρασίας


Ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά μετά τις διακοπές; Είτε ακολούθησες τις συμβουλές που σου έδωσε ο Νικόλας Βιλλιώτης, είτε όχι (κακό του κεφαλιού σου), σχετικά με την περιποίηση των μαλλιών κατά τη διάρκεια των διακοπών, εφόσον γύρισες, πρέπει - οπωσδήποτε - να τηρήσεις την ρουτίνα ομορφιάς, για να επαναφέρεις την χαμένη λάμψη και υγεία της τρίχας, την οποία οφείλεις να διατηρήσεις καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Η Miss Bloom επικοινώνησε ξανά με τον γνωστό expert Νικόλα Βιλλιώτη, hair expert και colorist της Garnier, ο οποίος μοιράστηκε μαζί μας τα 3 μαγικά κόλπα για ανανέωση του hair look, με αφορμή την έναρξη του φθινοπώρου:

Τα μαγικά tips για περιποίηση μαλλιών μετά το καλοκαίρι από τον Νικόλα Βιλλιώτη


1. Ενυδάτωση
Ίσως έχεις βαρεθεί να το ακούς, αλλά συνιστά το Α και το Ω της περιποίησης. Τα αφυδατωμένα μαλλιά αφήνουν εκτεθειμένο τον πυρήνα της τρίχας, καθώς τα λέπια τους είναι ανοιχτά, καθιστώντας τα ευάλωτα, χωρίς λάμψη και ακτινοβολία.

Τι πρέπει να κάνεις: Εφάρμοσε ενυδατικές μάσκες κατά μήκος των μαλλιών, συστηματικά, συγκεκριμένα 3 φορές την εβδομάδα, προκειμένου να επαναφέρεις την χαμένη από τον ήλιο υγρασία.
Extra tip: Αφότου εφαρμόσεις την μάσκα μαλλιών της επιλογής σου, τύλιξε τα μαλλιά σου με μια μεμβράνη και μείνε για 30 λεπτά. Η θερμότητα που θα δημιουργηθεί θα ανοίξει τα λέπια της τρίχας με αποτέλεσμα αυτή να απορροφήσει ακόμα περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες από τη μάσκα.

2. Κούρεμα
Ναι, είναι η κατάλληλη στιγμή να το κάνεις. Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι, κανείς δεν είπε να κόψεις 5 δάχτυλα. Πήγαινε στον κομμωτή σου και ζήτησε να σου κάνει ένα ελαφρύ καθάρισμα των άκρων, που θα ανανεώσει την κουπ σου από την μια ενώ από την άλλη θα απομακρύνει το ξηρό και πολύ ταλαιπωρημένο μέρος των μαλλιών.

Τα μαγικά tips για περιποίηση μαλλιών μετά το καλοκαίρι από τον Νικόλα Βιλλιώτη  - εικόνα 2

3. Χρώμα
Όσον αφορά το χρώμα, αυτό απαιτεί ανανέωση, χωρίς, ωστόσο, να συνεπάγεται μια μεγάλη αλλαγή. Όπως προτείνει ο expert Νικόλας Βιλλιώτης: «Φρεσκάρετε το χρώμα των μαλλιών σας, κυρίως στις άκρες, διατηρώντας όμως τον υπάρχοντα τόνο. Μην μπείτε στη διαδικασία να σκουρύνετε το χρώμα σας, τουλάχιστον όσο διατηρείτε το μαύρισμα. Ακόμα και ένας τόνος είναι αρκετός για να φρεσκαριστεί το χρώμα».
Από την άλλη, αν έχεις δίχρωμα μαλλιά τύπου ombre, φρέσκαρε τις ρίζες και ανανέωσε τα ξανοίγματα, για να φωτίσεις εκ νέου το χρώμα.
Ποια είναι η συμβουλή του αγαπημένου μας hair stylist: «Εκμεταλλευτείτε τα ξανοίγματα του καλοκαιριού. Ο ήλιος και η θάλασσα είναι μερικές φορές καλύτερος κομμωτής από εμάς».


Last but not least:

Μην ξεχνάς το αγαπημένο δικό σου αλλά και των μαλλιών λάδι, που όχι μόνο ενυδατώνει τα μαλλιά και τα θρέφει σε βάθος, αλλά τους χαρίζει έξτρα απαλότητα, λάμψη και ζωντάνια.


H Miss Bloom προτείνει:

Τα μαγικά tips για περιποίηση μαλλιών μετά το καλοκαίρι από τον Νικόλα Βιλλιώτη  - εικόνα 3
Το Fructis Miraculous oil, είναι ένα λάδι για όλους τους τύπους μαλλιών, εμπλουτισμένο με το πολύτιμο έλαιο Argan και ειδικά μελετημένο ώστε να χαρίζει λαμπερά και απαλά μαλλιά στη στιγμή. Χάρη στην ανάλαφρη, μη λιπαρή υφή του, η οποία απορροφάται σε όλο το μήκος της τρίχας, δεν βαραίνει τα μαλλιά ενώ αυτά αποκτούνθρέψη, φυσική κίνηση, μοναδική λάμψη, προστασία από τις εξωτερικέςεπιθέσεις, μεταξένια απαλότητα και ένα διακριτικό άρωμα, μόνο με λίγες σταγόνες.




Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ