Follow us

Ποτέ πια λιπαρά μαλλιά!

Ο hair stylist Σπύρος Σαμοΐλης (o γνωστός "Άγιος Σπυρίδωνας" του Mary-Land blog) προτείνει συμβουλές και προϊόντα για να αντιμετωπίσεις τη λιπαρότητα στα μαλλιά απολαμβάνοντάς τα λαμπερά και ανάλαφρα.

potepialiparamallia

Ο hair stylist Σπύρος Σαμοΐλης (o γνωστός "Άγιος Σπυρίδωνας" του Mary-Land blog) προτείνει συμβουλές και προϊόντα για να αντιμετωπίσεις τη λιπαρότητα στα μαλλιά, απολαμβάνοντάς τα λαμπερά και ανάλαφρα για περισσότερο.

Εμείς εδώ στο MissBloom.gr του έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία. Αλλά κι εσείς δεν πρέπει να πηγαίνετε πίσω, αφού τον γνωρίσατε ως θαυματουργό "Άγιο Σπυρίδωνα" μέσα από τα posts της Mαίρης Συνατσάκη στο blog της Mary-Land. Η Μαίρη δεν είναι η μόνη επώνυμη που επιμελείται ο hair stylist Σπύρος Σαμοΐλης. Αν και πολύ νέος, με την πλούσια εμπειρία του, είναι ο ιδανικός για να μας πει χρήσιμα πράγματα γύρω από τη λιπαρότητα των μαλλιών, ένα ζήτημα που, όσες το έχουν, ξέρουν ότι δεν αντιμετωπίζεται εύκολα.

Ποτέ πια λιπαρά μαλλιά!


"Κάνοντας την δουλειά του κομμωτή εδώ και τέσσερα χρόνια αισίως, ακούω συνέχεια τους προβληματισμούς των γυναικών για τα μαλλιά τους. Το πιο σύνηθες παράπονο λοιπόν που ακούω από πελάτισσές μου είναι το: «Γιατί λαδώνουν τα μαλλιά μου;» ή το «Δεν μπορώ να κρατήσω χτένισμα πάνω από μια μέρα γιατί λαδώνουν...»" μας λέει ο Σπύρος.

"H υπερβολική παραγωγή σμήγματος ευθύνεται για τη λιπαρότητα που εμφανίζεται στα μαλλιά και η οποία ενδέχεται όχι μόνο να στερεί τη λάμψη, τον όγκο και τη διάρκεια στο χτένισμα αλλά με τον καιρό να προκαλέσει ακόμα και τριχόπτωση. Αιτίες για την εντατική λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων και την υπερβολική παραγωγή σμήγματος είναι η
κληρονομικότητα, οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες, η υπερβολική ζέστη, οι ορμονικές αλλαγές αλλά και το άγχος. Η λιπαρότητα παρατηρείται συνήθως στα λεπτά μαλλιά άσχετα απο την ποσότητα και τον τύπο τους (ίσια, σπαστά, σγουρά). Μια συνηθισμένη περίπτωση λιπαρότητας που θα λάβω αρχικά υπόψη μου θα είναι ένα μαλλί άβαφο όπου εκεί εμφανίζεται πιο έντονα από ό,τι σε ένα βαμμένο κεφάλι. " συνεχίζει.



Διάβασε τα tips του Σπύρου Σαμοΐλη για τα λιπαρά μαλλιά στη σελίδα 2




Ο Σπύρος Σαμοΐλης δίνει tips για λιπαρά μαλλιά


- Από τις πρώτες ενέργειες που θα πρέπει να κάνεις είναι να επιλέξεις ένα σαμπουάν ξηρό και διάφανο, δηλαδή ένα σαμπουάν που η υφή του δεν θα είναι πολύ μαλακτική.

- Αν η λιπαρότητα δεν υποχωρήσει θα πρέπει να καταφύγεις σε φαρμακευτικά ειδικά σαμπουάν κατάλληλα για την μείωση της λιπαρότητας.

- Επιπλέον καλό είναι να μειώσεις τη συχνότητα του λουσίματος, δηλαδή αν λουζόμαστε κάθε μέρα το ελαττώνουμε στο μέρα παρά μέρα.

- Μην λούζεσαι καθημερινά γιατί επιτείνεις την παραγωγή του σμήγματος. Αν λούζεσαι μέρα παρά μέρα και στην συνέχεια κάθε τρεις μέρες θα διαπιστώσεις ότι τα μαλλιά σου θα “λαδώνουν” λιγότερο.

- Σαν μία εύκολη «οικιακή» λύση προτείνω την χρήση του τάλκ που βάζουμε στα μωρά. Το τοποθετούμε στο τριχωτό της κεφαλής μας και τρίβουμε καλα στις ρίζες αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το τάλκ να απορροφάει τη λιπαρότητα, ανανεώνει και δίνει όγκο στα μαλλιά μας που μοιάζουν φρεσκολουσμένα! Ακόμα καλύτερα χρησιμοποίησε το ξηρό σαμπουάν σε μορφή spray της Κlorane, το οποίο διατίθεται στα φαρμακεία.

- Στην περίπτωση μιας γυναίκας που χτενίζεται στο κομμωτήριο έστω και μιά φορά την εβδομάδα, προτείνω το Οsis + DUST IT light control της Schwarzkopf, το οποίο τοποθετείται από τον κομμωτή στις ρίζες του τριχωτού, δινει όγκο και καθυστερεί την εμφάνιση της λιπαρότητας. Αυτό το προιόν το βρήσκουμε σε επιλεγμένα κομμωτήρια που συνεργάζονται με την ομόνυμη εταιρία.


Χρησιμοποίησε:

Ποτέ πια λιπαρά μαλλιά! - εικόνα 2

Τα προϊόντα (από αριστερά): Σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό Serie Expert Pure Resource, L' Oreal Professionnel (στα κομμωτήρια). Βούρτσα για τα μαλλιά, The Body Shop. Πούδρα που απορροφά την λιπαρότητα Osis+ Dust It Mattifying Powder, Schwarzkopf (στα κομμωτήρια). Σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά με πιτυρίδα Specifique Bain Exfoliant Purifiant, Kerastase (στα κομμωτήρια). Σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά Phytocedrat Shampooing Sebo-Regulateur (στα φαρμακεία).


Διάβασε περισσότερα tips στην σελίδα 3



Περισσότερα μυστικά για να χειριστείς τα λιπαρά μαλλιά


  • Ξέπλενε πολύ καλά τα μαλλιά με κρύο ή χλιαρό νερό στο τέλος του λουσίματος.
  • Επίλεξε ένα κοντίσιονερ για λιπαρά μαλλιά και άπλωσέ το από τη μέση του μήκους των μαλλιών μέχρι τις άκρες. Ποτέ κοντά στις ρίζες.
  • Ιδανικά χτενίσματα για να καμουφλάρεις τα πιο λιπαρά μαλλιά είναι οι πλεξίδες, τα σινιόν και οι αλογοουρές.
  • Απόφυγε να πιάνεις συχνά τα μαλλιά ή να περνάς τα δάχτυλά σου ανάμεσά τους γιατί μεταφέρεις τη λιπαρότητα από τη ρίζα και στα μήκη τους
  • Στεγνώνεις τα μαλλιά από κάτω προς τα πάνω με το σεσουάρ και όχι από τις ρίζες προς τα κάτω.
  • Δοκίμασε να βάψεις, να κάνεις ανταύγειες ή περμανάντ στα μαλλιά σου, διεργασίες οι οποίες θα μειώσουν τη λιπαρότητα.

Μiss Bloom's Tip:
Αν η λιπαρότητα των μαλλιών σου επιμένει ζήτησε τη συμβουλή δερματολόγου ή ενδοκρινολόγου. Βρίσκοντας την αιτία που ευθύνεται για την υπερλειτουργία των σμηγματογόνων αδένων στο τριχωτό του κεφαλιού, θα σου προτείνει και την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ