Blogs : Ανάλυσέ Το13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2018

Ανάλυσέ Το | Γιατί κάποια άτομα έχουν προσκόλληση στον πρώην;

Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που δεν μπορείς να ξεπεράσεις το παρελθόν και να γυρίσεις σελίδα στη ζωή σου;

Έχεις κάποιο κοντινό άτομο στο περιβάλλον σου που δυσκολεύεται πολύ να ξεπεράσει τον προηγούμενο σύντροφό του; Μήπως κι εσύ χώρισες αλλά στο μυαλό σου είναι συνεχώς η προηγούμενη σχέση σου;

Κάποια άτομα δυσκολεύονται πολύ να προχωρήσουν στη ζωή τους κάθε φορά που τελειώνει μια σχέση τους. Αυτό που σκέφτονται είναι ότι δεν μπορούν να ξεπεράσουν τον πρώην σύντροφό τους, όμως η αλήθεια δεν είναι πάντα τόσο απλή, αλλά πιο σύνθετη.

Λόγοι που δεν μπορείς να ξεπεράσεις τον πρώην σύντροφο

-Έχεις πάρει προσωπικά την απόρριψη του
Ξέρω πολλά άτομα, τα οποία χρεώνονται τις ανασφάλειες ή αδυναμίες του άλλου. Οι λόγοι που μπορεί να προβεί κάποιος στον χωρισμό δεν σχετίζονται απαραίτητα με το άλλο άτομο, αλλά με τον ίδιο τον εαυτό του. Κάποιοι άνθρωποι, για παράδειγμα, τρομάζουν από την δέσμευση και τις απότομες ευθύνες και επιλέγουν να φύγουν από τη σχέση. Αυτό , δεν σχετίζεται με το άλλο μέλος της σχέσης, αλλά με μια προσωπική τους αδυναμία. Το άτομο που έχει προσκόλληση με τον πρώην, συνήθως έχει πάρει προσωπικά την επιλογή του άλλου. Νομίζει ότι φταίει το ίδιο, χωρίς αυτό να συμβαίνει απαραίτητα. Ακόμη και στις περιπτώσεις που μπορεί να νιώθει ότι έφταιξε, δε σημαίνει ότι ευθύνεται εξ ολοκλήρου για τον χωρισμό.

-Δεν μπορείς να συγχωρήσεις τον εαυτό σου
Ίσως νιώθεις πως έχεις φταίξει και έχεις προκαλέσει τον χωρισμό. Τα βάζεις με τον εαυτό σου γιατί μετάνιωσες για τη συμπεριφορά σου. Όμως τα λάθη είναι ανθρώπινα και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ψάξεις τον εαυτό σου, να βρεις την αιτία που σε οδήγησε στο λάθος και να εστιάσεις στην αυτοεξέλιξη σου ώστε να μην βρεθείς ξανά στην ίδια κατάσταση. Να προχωρήσεις πρώτα για τον εαυτό σου και να πιστέψεις πως όταν θα έχεις βρει την ισορροπία μέσα σου τότε θα έχεις τον σύντροφο που σου αξίζει κοντά σου.

-Φοβάσαι μήπως ξαναπληγωθείς
Ίσως ο χωρισμός ήταν αναπάντεχος, ίσως ήταν δύσκολος και ψυχοφθόρος και φοβάσαι μήπως ξαναπεράσεις τα ίδια. Η ιδέα της σχέσης συνδέεται με κάτι επίπονο στο μυαλό σου. Η αποφυγή αυτή σου δημιουργεί την προσκόλληση με το παρελθόν. Έχεις μείνει εκεί, παρόλο που δεν θα επέλεγες να είσαι και πάλι με τον ίδιο άνθρωπο.

-Εστιάζεις στις όμορφες αναμνήσεις
Αντί να σκέφτεσαι ότι οι λόγοι που σας χώριζαν ήταν περισσότεροι από αυτούς που σας ένωναν, σκέφτεσαι το πόσο ωραία περνούσατε μαζί. Έτσι εξιδανικεύεις τον πρώην σύντροφο και σκέφτεσαι ότι δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά άλλος σαν κι εκείνον. Εστιάζεις στα θετικά. Μα φυσικά θα υπήρχαν και όμορφες στιγμές. Ωστόσο, αυτά που σας χώριζαν ήταν αυτά που υπερίσχυσαν.

-Φοβάσαι τη δέσμευση
Κάποια άτομα ενδόμυχα φοβούνται να δεσμευτούν και γυρνάνε στο παρελθόν κάθε φορά που νιώθουν ότι μπορεί κάτι καινούριο να υπάρξει στη ζωή τους. Έτσι, ο πρώην σύντροφος είναι «η δικαιολογία τους» για να μην προχωράνε στην προσωπική τους ζωή.

Εάν σου συμβαίνει και δεν μπορείς ν προχωρήσεις από την προηγούμενη σχέση που τελείωσε. Αναρωτήσου τι είναι αυτό που σε κρατάει πίσω. Πες την αλήθεια στον εαυτό σου και αναγνώρισε τα πραγματικά αίτια.

Να είσαι καλά!
Σ.

Ιnstagram : sandy_koutsostamati
Twitter: S_Koutsostamati
Facebook page: Σάντυ Κουτσοσταμάτη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΝΑΛΥΣΕ ΤΟ

Αναλυσε Το20 Ιουλίου 2018

Aνάλυσέ Το | 5 είδη διαταραχής προσωπικότητας και τα χαρακτηριστικά τους

Η διαταραχή επηρεάζει όλη τη ζωή του ατόμου, τις σχέσεις του, τη συμπεριφορά του, τις επιλογές του και τα συναισθήματά του

πένθος
Αναλυσε Το13 Ιουλίου 2018

Ανάλυσέ Το | Τα πάντα για το πένθος

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη σε συμβουλεύει για μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής

Αναλυσε Το10 Ιουλίου 2018

Ανάλυσέ Το | Οι φράσεις που παρεξηγούν τα παιδιά μας

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη σού αναλύει πώς άθελά μας τους περνάμε διαφορετικά μηνύματα

Αναλυσε Το29 Ιουνίου 2018

Αναλυσέ Το | Έχεις γύρω σου χειριστικούς ανθρώπους;

Μήπως προσπαθείς κι εσύ να χειριστείς τους άλλους;

Αναλυσε Το22 Ιουνίου 2018

Ανάλυσέ Το | Φτάνει με το body shaming. Όλα τα σώματα είναι όμορφα!

Ζούμε στην εποχή που τα social media παρουσιάζουν μια εξιδανικευμένη σωματική εικόνα και όλοι έχουν εύκολη και άμεση πρόσβαση

κρίση μέσης ηλικίας
Αναλυσε Το02 Ιουνίου 2018

Ανάλυσέ Το | Κρίση μέσης ηλικίας: πώς την περνάνε οι γυναίκες

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη σού αναλύει τα συμπτώματα

Αναλυσε Το25 Μαΐου 2018

Ανάλυσέ Το | 10 σημεία που φανερώνουν ότι κάποιος από τους γονείς σου ήταν τοξικός

H Σάντυ Κουτσοσταμάτη σου αναλύει τα χαρακτηριστικά τους

Best of network