Ανάλυσέ το: Η σημασία των "εσωτερικών" διακοπών
Ανάλυσέ το: Η σημασία των
Ανάλυσέ Το: Τι να κάνεις αν το παιδί δεν τρώει
Ανάλυσέ Το: Τι να κάνεις αν το παιδί δεν τρώει
ΑΝΑΛΥΣΕ ΤΟ29.07.2017

Ανάλυσέ Το: «Βοήθεια, παντρεύτηκα τον μπαμπά μου»

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη σού αναλύει τι κρύβεται πίσω από τις επιλογές των συντρόφων μας

Πόσες είναι οι γυναίκες που θα σκεφτούν ότι αυτά τα χαρακτηριστικά που θεώρησαν πολύ ελκυστικά στον σύντροφό τους, όταν τον πρωτογνώρισαν, στην πορεία τις απωθούσαν και τις απέκρουαν;

«Παντρεύτηκα τον μπαμπά μου και έχω καταλήξει να φέρομαι σαν τη μαμά μου», μου λέει η Σ. απογοητευμένη με την επιλογή της και τον εαυτό της. «Ήταν κάτι που το απέφευγα σε όλη μου τη ζωή, πώς γίνεται να το ζω τώρα;», μου λέει  απορημένη.

Η επιλογή του συντρόφου μας, δεν γίνεται βασιζόμενη σε επιπόλαιους και επιφανειακούς παράγοντες. Τραύματα, απωθημένα, ανασφάλειες και συναισθηματικά κενά μας οδηγούν στην επιλογή μας.

Εάν έχεις επιλέξει κάποιον που θυμίζει τον μπαμπά σου, ενώ τον απέρριπτες σαν σύντροφο προς την μητέρα σου, ή απέρριπτες πολλά από τα χαρακτηριστικά σου, μάλλον θα έχεις κάποια «άλυτα θέματα» μαζί του. Οι περισσότερες γυναίκες, στην πορεία ανακαλύπτουν ότι η αρχική έλξη προήλθε από την ανάγκη τους να πάρουν την αγάπη που δεν πήραν από τον  μπαμπά τους.  Φυσικά το ίδιο ισχύει και με άντρες που επιλέγουν αντίστοιχες γυναίκες που τους θυμίζουν τη μαμά τους.  Είναι σαν μια δεύτερη ευκαιρία να έρθουν κοντά με τον γονέα του άλλου φύλου (ή και πολλές φορές του ίδιου φύλου, αφού αντίστοιχη συμπεριφορά παρατηρείται και σε ομοφυλόφιλους)

Όλη αυτή η προσπάθεια και η ελπίδα να πετύχουμε την «επανασύνδεση» και να καλύψουμε βασικές ακάλυπτες ανάγκες, συχνά οδηγεί στην ανικανότητα να δούμε την πραγματικότητα να αφήσουμε πίσω αυτά που συνέβησαν και να προχωρήσουμε.

Η προσπάθεια να κερδίσει η γυναίκα την χαμένη προσοχή, φροντίδα, αγάπη, συχνά την καθιστά θύμα ιδιοτελούς αγάπης. Προσπαθεί συνεχώς να ικανοποιήσει και να ευχαριστήσει τον σύντροφό της. Μπορεί να χάσει τον εαυτό της στην προσπάθειά της αυτή. είναι εγκλωβισμένη στην εικόνα της προς τους άλλους. Περιμένει να δει στα μάτια του συντρόφου της την ικανοποίησης και έτσι να πάρει την επιβεβαίωσή της.

Όλο αυτό βασίζεται σε μια φαντασίωση. Δεν έχεις ακούσει ή πει και η ίδια μέσα σου ότι «θα αλλάξει» ή «Θα τον αλλάξω». Γιατί όμως ,πολύ απλά δεν επιλέγεις κάποιον τον οποίο δεν χρειάζεται αν προσπαθήσεις να τον αλλάξεις; Γιατί, η αλλαγή που θες να πετύχεις στον άλλο, είναι η αλλαγή που θα ήθελες ίσως να δεις στον μπαμπά σου. Πρ΄πει να μοιάζει με τον μπαμπά για να πάρεις την χαμένη αγάπη από εκείνον.  Ποιο όμως είναι πραγματικά το κόστος για όλο αυτό;

Ένας άλλος λόγος που επιλέγουμε συντρόφους που θυμίζουν τους γονείς μας, είναι γιατί μπορεί έτσι να τους δικαιώνουμε. «Δεν ήταν μόνο ο μπαμπάς μου αδιάφορος και ψυχρός, όλοι οι άντρες είναι έτσι». Αυτή η δικαίωση, μας βοηθά να νιώσουμε ότι η απόρριψη που εισπράξαμε δεν ήταν προσωπικά για εμάς.

Μια άλλη εξήγηση είναι ότι είχαμε ένα  μπαμπά πολύ μυθοποιημένο και καθισμένο στον θρόνο του. τον «τέλειο» μπαμπά στο μυαλό μας. Όμως κανένας δεν είναι όσο καλός είναι ο μπαμπάς μας, έτσι, χρειαζόμαστε να ακυρώνουμε τον σύντροφό μας, προκειμένου να διατηρήσουμε αυτή την εικόνα του μπαμπά.

Ότι κι αν ισχύει για εσένα, αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι εκεί που σταματά η φαντασίωση , εκεί ξεκινά η ευτυχία.

Δούλεψε με τον εαυτό σου και κάνε μια συνειδητή επιλογή , έχοντας αποδοχή στην πραγματικότητα.

Να είσαι καλά και να προσέχεις τον εαυτό σου

Σ.

Ιnstagram : sandy_koutsostamati
Twitter: S_Koutsostamati
Facebook page: Σάντυ Κουτσοσταμάτη

More from

BLOGS

Ανάλυσέ Το: Τα προβλήματά μας είναι αληθινά ή μήπως ψευδαισθήσεις του μυαλού μας;

Τι θα συμβεί εάν αντί για να ασχολούμαστε με αυτά που δεν έχουμε ασχολούμαστε με αυτά που έχουμε;

Ανάλυσέ Το: Γιατί αλλάζει/ δοκιμάζεται η σχέση μετά το παιδί;

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη σού παρουσιάζει τους τρόπους για να το αντιμετωπίσεις

Eliana in Babyland: Σκέψεις με αφορμή την Ανδριάνα

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου προσπαθεί να βάλει σε σειρά τις σκέψεις της γύρω από τον τραγικό χαμό ενός μικρού κοριτσιού, το πένθος στα χρόνια των social media και τον μεγάλο φόβο

Ilia's Hair Stories by Pantene: Το 1ο blog post της νικήτριας του The Hair Blog Project

Αγαπάς τα μαλλιά σου και θες να ξέρεις τα πάντα γι' αυτά; Η Ήλια είναι ο ιδανικός άνθρωπος για εσένα. Διάβασε όσα έχει να σου πει και stay tuned

Ανάλυσέ Το: «Μαμά αγαπάμε μόνο τα κατοικίδια; Τα υπόλοιπα ζώα τα σκοτώνουμε;»

H Σάντυ Κουτσοσταμάτη μιλά για τη διαφορετική μας αντιμετώπιση απέναντι στα ζώα

Όσα πρέπει να ξέρεις για τη νέα συλλογή PANDORA

Η "Miss Chic" Έλενα Πάκου βλέπει από κοντά τη νέα συλλογή της PANDORA και ξεχωρίζει τα κομμάτια που θα αναδείξουν καλύτερα τα Φθινοπωρινά outfits

H beauty blogger μοιράζεται τις καλύτερες beauty στιγμές του Σεπτεμβρίου

Η beauty blogger υποδέχεται το φθινόπωρο με ένα beauty post που συγκεντρώνει τις καλύτερες στιγμές αλλά και προτάσεις. Διάβασέ το!

Ανάλυσέ Το: Πώς να μάθεις στο παιδί σου την αξία των χρημάτων

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη σού αναλύει τους τέσσερις τρόπους για να τα καταφέρεις