Blogs : EAT COOK LOVE14 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2013

Cook No 19: Ντοματόρυζο με βασιλικό

Μια συνταγή που αποδεικνύει ότι η νηστεία μπορεί να είναι πολύ νόστιμη

Ένα super καλοκαιρινό πιάτο που βασίζεται στη νοστιμιά της ντομάτας

Υλικά για 4 άτομα

300γρ. ρύζι αρμπόριο ή νυχάκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά σε λεπτές φέτες
1 κόκκινη πιπεριά σε λεπτές φέτες
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 κιλό πολύ ώριμες ντομάτες περασμένες από το μπλέντερ
2 κ. της σούπας κέτσαπ Hellmann’s
6 κ. της σούπας ελαιόλαδο
1 ματσάκι βασιλικό
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Αλέθουμε τις ντομάτες στο μπλέντερ μαζί με τη φλούδα τους. Βάζουμε τον πολτό σε μια γαβάθα και προσθέτουμε χλιαρό ή ζεστό νερό, έτσι ώστε συνολικά να έχουμε ένα μείγμα νερού και τομάτας, 900 γρ. Αν οι ντομάτες είναι πολύ ζουμερές μπορεί να μην χρειαστεί νερό. Στη συνέχεια δίνουμε γεύση με δύο κουταλιές κέτσαπ Hellmann’s.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το ρύζι σε δυνατή φωτιά.
Μόλις το ρύζι γίνει διαφανές σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το μείγμα νερού και ντομάτας μαζί με την κέτσαπ. Αλατίζουμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο. Σκεπάζουμε με το καπάκι. Στα 20’, ρίχνουμε το βασιλικό και σβήνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας, από πάνω βάζουμε και το καπάκι κι αφήνουμε το ρύζι μας να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε με άφθονο πιπέρι.

Tips

*Αντί για βασιλικό μπορούμε να βάλουμε μαϊντανό ή ξερό δυόσμο.

*Μπορούμε επίσης να αντικαταστήσουμε το ρύζι με πλιγούρι.

*Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για τις υπερώριμες ντομάτες του καλοκαιριού, που έχουν «σκάσει» σε ορισμένα σημεία. Όσο κι αν φαίνονται έτοιμες για πέταμα, κάνουν το νοστιμότερο ντοματόρυζο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ EAT COOK LOVE

EAT COOK LOVE27 Ιουνίου 2013

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με κοτόπουλο και τζίντζερ

Μια υπέροχη ελαφριά συνταγή που φτιάχνεται σε λίγα λεπτά

EAT COOK LOVE25 Ιουνίου 2013

Love No27: Το Λιβυκόν

Στο Λιβυκό έχεις πολλούς λόγους να πας. Ο βασικότερος είναι η πληθωρική περσόνα του κυρίου Γιώργου Ρουμπάκη, με άθικτο το χαριτωμένο βαρύ κρητικό αξάν-σαν να μην πέρασαν από πάνω του τόσα χρόνια στην πρωτεύουσα-και το τεράστιο χαμόγελο.

EAT COOK LOVE25 Ιουνίου 2013

Eat No27: Balthazar

Κι ενώ η κρίση έχει κλείσει τα περισσότερα αστραφτερά μαγαζιά, δίνοντας ένα τέλος στις αθηναϊκές κοσμικότητες, ο μάγος Balthazar συνεχίζει να πετυχαίνει τα μαγικά του και να γεμίζει ασφυκτικά και καθημερινά την αυλή του με ό,τι έχει απομείνει σε βιτρίνα στη μικρή μας πόλη.

EAT COOK LOVE18 Ιουνίου 2013

Cook Νο6: Φοκάτσια με μορταδέλα και δεντρολίβανο

H top συνταγή για ζύμη που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για κάθε είδος πίτσας, φοκάτσιας και πεϊνιρλί

EAT COOK LOVE18 Ιουνίου 2013

Love No26: Φύσις

Είσαι γλυκατζού και ονειρεύεσαι την πιο γλυκιά αμαρτία χωρίς ζάχαρη, χωρίς αλεύρι, χωρίς βάβερά λιπαρά και με βιολογικές πρώτες ύλες.

EAT COOK LOVE18 Ιουνίου 2013

Eat No26: Θάμα

Με καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη, η Μαντώ μικροπαντρεύτηκε Μανιάτη

EAT COOK LOVE14 Ιουνίου 2013

Cook No24: Kέικ κανέλα με καρύδι, τζίντζερ και σταφίδες

H Ελένη Ψυχούλη μας φτιάχνει την καλοκαιρινή εκδοχή του παραδοσιακού κέικ με φρουτένια γεύση και εντυπωσιακό άρωμα.

EAT COOK LOVE14 Ιουνίου 2013

Cook No23: Carrot cake με λεμονάτο γλάσο τυριού

Απολαυστικό, δροσερό, υπέροχο για τις καλοκαιρινές επισκέψεις στη βεράντα

Best of network