Blogs : EAT COOK LOVE14 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2013

Cook No13: Mπουγάτσα στιγμής

Μια γλυκιά συνταγή που ετοιμάζεται σε ελάχιστο χρόνο

Το ιδανικό γλυκό για το κυριακάτικο brunch ή μια απροειδοποίητη επίσκεψη φίλων στο σπίτι
Υλικά

4 φύλλα κρούστας
4 κ.σ. υγρή μαργαρίνη culinesse
3 αβγά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 ποτήρι γάλα
1 βανίλια
άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς.
Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο και αλείφουμε το καθένα με 1 κ.σ. culinesse
Αλείφουμε καλά με ένα πινέλο
Τα πατσαβουριάζουμε και γεμίζουμε τον πάτο ενός μικρού ταψιού.
Βάζουμε το ταψί με τα φύλλα στο φούρνο και τα ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά
Προσθέτουμε το γάλα
Και τέλος ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια. Χτυπάμε καλά όλα μαζί τα υλικά της κρέμας.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να στεροποιηθεί, να ροδίσει και να φουσκώσει.
Με ένα μικρό σουρωτήρι πασπαλίζουμε το γλυκό με την άχνη και την κανέλα ανάμεικτα.
Προσοχή: αυτή η μπουγάτσα τρώγεται αυστηρά ζεστή, μόλις βγει από το φούρνο. Κρύα, χάνει τη χάρη της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ EAT COOK LOVE

EAT COOK LOVE27 Ιουνίου 2013

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με κοτόπουλο και τζίντζερ

Μια υπέροχη ελαφριά συνταγή που φτιάχνεται σε λίγα λεπτά

EAT COOK LOVE25 Ιουνίου 2013

Love No27: Το Λιβυκόν

Στο Λιβυκό έχεις πολλούς λόγους να πας. Ο βασικότερος είναι η πληθωρική περσόνα του κυρίου Γιώργου Ρουμπάκη, με άθικτο το χαριτωμένο βαρύ κρητικό αξάν-σαν να μην πέρασαν από πάνω του τόσα χρόνια στην πρωτεύουσα-και το τεράστιο χαμόγελο.

EAT COOK LOVE25 Ιουνίου 2013

Eat No27: Balthazar

Κι ενώ η κρίση έχει κλείσει τα περισσότερα αστραφτερά μαγαζιά, δίνοντας ένα τέλος στις αθηναϊκές κοσμικότητες, ο μάγος Balthazar συνεχίζει να πετυχαίνει τα μαγικά του και να γεμίζει ασφυκτικά και καθημερινά την αυλή του με ό,τι έχει απομείνει σε βιτρίνα στη μικρή μας πόλη.

EAT COOK LOVE18 Ιουνίου 2013

Cook Νο6: Φοκάτσια με μορταδέλα και δεντρολίβανο

H top συνταγή για ζύμη που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για κάθε είδος πίτσας, φοκάτσιας και πεϊνιρλί

EAT COOK LOVE18 Ιουνίου 2013

Love No26: Φύσις

Είσαι γλυκατζού και ονειρεύεσαι την πιο γλυκιά αμαρτία χωρίς ζάχαρη, χωρίς αλεύρι, χωρίς βάβερά λιπαρά και με βιολογικές πρώτες ύλες.

EAT COOK LOVE18 Ιουνίου 2013

Eat No26: Θάμα

Με καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη, η Μαντώ μικροπαντρεύτηκε Μανιάτη

EAT COOK LOVE14 Ιουνίου 2013

Cook No24: Kέικ κανέλα με καρύδι, τζίντζερ και σταφίδες

H Ελένη Ψυχούλη μας φτιάχνει την καλοκαιρινή εκδοχή του παραδοσιακού κέικ με φρουτένια γεύση και εντυπωσιακό άρωμα.

EAT COOK LOVE14 Ιουνίου 2013

Cook No23: Carrot cake με λεμονάτο γλάσο τυριού

Απολαυστικό, δροσερό, υπέροχο για τις καλοκαιρινές επισκέψεις στη βεράντα

Best of network