Blogs : EAT COOK LOVE14 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2013

Cook No18: Χοιρινά μπριζολάκια με μέλι, μουστάρδα και πορτοκάλι

Μυρωδάτη συνταγή που ετοιμάζεται γρήγορα σε ένα μόνο τηγάνι

Ένα πιάτο που τρώγεται καλύτερα όταν είναι ζεστό.

Υλικά

1 χοιρινό μπριζολάκι από λαιμό για κάθε άτομο. Ζητάμε από το χασάπη μας να τα κόψει λεπτά
1 κ.γ. θυμάρι ή λίγη φρέσκια ρίγανη
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s
3 κ.σ. μέλι
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατέβουμε καλά το πορτοκάλι με τη μουστάρδα Hellmann’s


Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς


Στο τέλος προσθέτουμε την πορτοκαλάδα


Ζεσταίνουμε πάρα πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει. Βάζουμε το κρέας αφού πρώτα το αλατοπιπερώσουμε. Ρίχνουμε το θυμάρι ή τη ρίγανη. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει. Αν το τρυπήσουμε με μαχαίρι είναι έτοιμο όταν πια δεν βγάζει ζουμάκι.


Ρίχνουμε το μείγμα της σος στο τηγάνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει, για 1 λεπτό περίπου.

TIP: Την ίδια συνταγή μπορούμε να την κάνουμε με κοτόπουλο ή με ψαρονέφρι.

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ EAT COOK LOVE

EAT COOK LOVE27 Ιουνίου 2013

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με κοτόπουλο και τζίντζερ

Μια υπέροχη ελαφριά συνταγή που φτιάχνεται σε λίγα λεπτά

EAT COOK LOVE25 Ιουνίου 2013

Love No27: Το Λιβυκόν

Στο Λιβυκό έχεις πολλούς λόγους να πας. Ο βασικότερος είναι η πληθωρική περσόνα του κυρίου Γιώργου Ρουμπάκη, με άθικτο το χαριτωμένο βαρύ κρητικό αξάν-σαν να μην πέρασαν από πάνω του τόσα χρόνια στην πρωτεύουσα-και το τεράστιο χαμόγελο.

EAT COOK LOVE25 Ιουνίου 2013

Eat No27: Balthazar

Κι ενώ η κρίση έχει κλείσει τα περισσότερα αστραφτερά μαγαζιά, δίνοντας ένα τέλος στις αθηναϊκές κοσμικότητες, ο μάγος Balthazar συνεχίζει να πετυχαίνει τα μαγικά του και να γεμίζει ασφυκτικά και καθημερινά την αυλή του με ό,τι έχει απομείνει σε βιτρίνα στη μικρή μας πόλη.

EAT COOK LOVE18 Ιουνίου 2013

Cook Νο6: Φοκάτσια με μορταδέλα και δεντρολίβανο

H top συνταγή για ζύμη που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για κάθε είδος πίτσας, φοκάτσιας και πεϊνιρλί

Best of network