Blogs : EAT COOK LOVE14 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2013

Cook No21: Μάφινς με καρύδι και γλάσο σοκολάτας

Μια συνταγή που δεν χρειάζεται ούτε μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη

Για μένα το γλυκό είναι μισή χαρά αν δεν το ψήσεις στο φούρνο, να μυρίσει πρώτα το σπίτι, να μεταμορφωθεί μια καθημερινή σε γιορτή μέσα από τα αρώματα του βούτυρου, του πορτοκαλιού και της κανέλας που προαναγγέλουν ένα κέικ. Και με τις σωστές οδηγίες, το φουρνιστό γλυκό δεν έχει κανένα λόγο να μην σου πετύχει. Κάθε πρωινό δικαιούται το σπιτικό του μάφιν!

Yλικά

Για τα μάφινς

125 γρ. ΒΙΤΑΜ
½ φλ. ζάχαρη καστανή
½ φλ. ζάχαρη κανονική
1 φλ. γάλα
2 αβγά
1 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
½ φλ. κακάο σκόνη
½ φλ. καρύδια χοντροσπασμένα
1 βανίλια
1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το γλάσο

200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος με όλα της τα λιπαρά
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. κονιάκ

Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια των μάφινς. Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι. Χτυπάμε 125 γρ. ΒΙΤΑΜ με 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Προσθέτουμε τα αυγά, στη συνέχεια το κακάο και τα υπόλοιπα υλικά


Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά, με κουτάλι και όχι απαραίτητα με το μίξερ.


Βάζουμε τελευταία τα καρύδια.

Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Σε μέτρια φωτιά, βάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά για το γλάσο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το αφήνουμε να κρυώσει.


Μόλις κρυώσουν και τα μάφινς, τα στολίζουμε με το γλάσο.

Αυτά τα σοκολατενια μάφιν τα λατρεύουν πάντα όλοι. Σίγουρη επιτυχία! Θα τα ξαναφτιάξω την Κυριακή 19 Μαΐου για να γιορτάσω την Παγκόσμια Ημέρα Κέικ και βέβαια να κεράσω τους αγαπημένους μου.

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ EAT COOK LOVE

EAT COOK LOVE27 Ιουνίου 2013

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με κοτόπουλο και τζίντζερ

Μια υπέροχη ελαφριά συνταγή που φτιάχνεται σε λίγα λεπτά

EAT COOK LOVE25 Ιουνίου 2013

Love No27: Το Λιβυκόν

Στο Λιβυκό έχεις πολλούς λόγους να πας. Ο βασικότερος είναι η πληθωρική περσόνα του κυρίου Γιώργου Ρουμπάκη, με άθικτο το χαριτωμένο βαρύ κρητικό αξάν-σαν να μην πέρασαν από πάνω του τόσα χρόνια στην πρωτεύουσα-και το τεράστιο χαμόγελο.

EAT COOK LOVE25 Ιουνίου 2013

Eat No27: Balthazar

Κι ενώ η κρίση έχει κλείσει τα περισσότερα αστραφτερά μαγαζιά, δίνοντας ένα τέλος στις αθηναϊκές κοσμικότητες, ο μάγος Balthazar συνεχίζει να πετυχαίνει τα μαγικά του και να γεμίζει ασφυκτικά και καθημερινά την αυλή του με ό,τι έχει απομείνει σε βιτρίνα στη μικρή μας πόλη.

EAT COOK LOVE18 Ιουνίου 2013

Cook Νο6: Φοκάτσια με μορταδέλα και δεντρολίβανο

H top συνταγή για ζύμη που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για κάθε είδος πίτσας, φοκάτσιας και πεϊνιρλί

Best of network