Κάθε καλοκαίρι ανυπομονώ να βγουν τα φρέσκα βερύκοκα για να φτιάξω αυτό το γλυκάκι! Ελαφρύ, απολαυστικό και βελούδινο… είναι ό,τι πρέπει για τα κεράσματα στη βεράντα.
Υλικά για το μπισκότο
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ ή digestive
100 γρ. ΒΙΤΑΜ
20 γρ. ζάχαρη
Υλικά για την κρέμα
540 γρ. τυρί κρέμα
160 γρ. ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι ή λάιμ
360 γρ. κρέμα με όλα της τα λιπαρά
5 αβγά και επιπλέον 1 κρόκο αβγού
1 βανίλια
½ κονσέρβα βερύκοκα σε κονσέρβα

Μόλις κρυώσει το τσιζ-κέικ το βάζουμε στο ψυγείο για 4 περίπου ώρες.
Tip: Όταν βγουν τα φρέσκα βερύκοκα, εννοείται ότι τα προτιμάμε. Αυτό το τσιζ-κέικ γίνεται το ίδιο νόστιμο και με ροδάκινα, φρέσκα ή από κονσέρβα.