Blogs : EAT COOK LOVE14 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2013

Cook No23: Carrot cake με λεμονάτο γλάσο τυριού

Απολαυστικό, δροσερό, υπέροχο για τις καλοκαιρινές επισκέψεις στη βεράντα

Αυτό το αρωματικό κέικ με το πλούσιο γλάσο είναι ο πιο νόστιμος τρόπος να συνοδεύσεις τον απογευματινό σου καφέ τα απογεύματα του καλοκαιριού.

Υλικά για το κέικ

2 ποτήρια ζάχαρη
11/5 ποτήρι λιωμένο ΒΙΤΑΜ
4 αβγά
2 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
3 ποτήρια καρότο τριμμένο στο μούλτι
100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

Για το γλάσο

500 γρ. άχνη
250 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. ΒΙΤΑΜ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Αλείφουμε με ΒΙΤΑΜ και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.

Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά – με το καρότο και τα καρύδια στο τέλος – με κουτάλι και όχι απαραίτητα στο μίξερ. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά.

Στο μεταξύ, χτυπάμε με κουτάλι ή με το μίξερ χειρός σε μια λεκάνη όλα μαζί τα υλικά του γλάσου, φροντίζοντας το ΒΙΤΑΜ να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.

Μόλις κρυώσει το κέικ, απλώνουμε το γλάσο στην επιφάνεια.

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ EAT COOK LOVE

EAT COOK LOVE27 Ιουνίου 2013

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με κοτόπουλο και τζίντζερ

Μια υπέροχη ελαφριά συνταγή που φτιάχνεται σε λίγα λεπτά

EAT COOK LOVE25 Ιουνίου 2013

Love No27: Το Λιβυκόν

Στο Λιβυκό έχεις πολλούς λόγους να πας. Ο βασικότερος είναι η πληθωρική περσόνα του κυρίου Γιώργου Ρουμπάκη, με άθικτο το χαριτωμένο βαρύ κρητικό αξάν-σαν να μην πέρασαν από πάνω του τόσα χρόνια στην πρωτεύουσα-και το τεράστιο χαμόγελο.

EAT COOK LOVE25 Ιουνίου 2013

Eat No27: Balthazar

Κι ενώ η κρίση έχει κλείσει τα περισσότερα αστραφτερά μαγαζιά, δίνοντας ένα τέλος στις αθηναϊκές κοσμικότητες, ο μάγος Balthazar συνεχίζει να πετυχαίνει τα μαγικά του και να γεμίζει ασφυκτικά και καθημερινά την αυλή του με ό,τι έχει απομείνει σε βιτρίνα στη μικρή μας πόλη.

EAT COOK LOVE18 Ιουνίου 2013

Cook Νο6: Φοκάτσια με μορταδέλα και δεντρολίβανο

H top συνταγή για ζύμη που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για κάθε είδος πίτσας, φοκάτσιας και πεϊνιρλί

Best of network