Blogs : EAT COOK LOVE14 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2013

Cook No24: Kέικ κανέλα με καρύδι, τζίντζερ και σταφίδες

H Ελένη Ψυχούλη μας φτιάχνει την καλοκαιρινή εκδοχή του παραδοσιακού κέικ με φρουτένια γεύση και εντυπωσιακό άρωμα.

Τόλμησε να δώσεις μια πικάντικη νότα με το τζίντερ και πρόσθεσε σταφίδες και καρύδια για μια πρωτότυπη αίσθηση στον ουρανίσκο.

Υλικά

115 γρ. ΒΙΤΑΜ
115 γρ. ζάχαρη καστανή
225 γρ. πετιμέζι ή μελάσα ή σιρόπι αγαύης
225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
2 αβγά
55 γρ. σταφίδες (μαύρες ή ξανθές)
1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
2-3 κ.σ. γάλα
½ κ.γ. σόδα μαγειρική
1 βανίλια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.

Σε ένα μπρίκι, λιώνουμε το ΒΙΤΑΜ μαζί με τη ζάχαρη και το πετιμέζι.


Σε μια λεκάνη, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα και το τριμμένο τζίντζερ.


Προσθέτουμε το μείγμα που έχουμε λιώσει στο μπρίκι με το ΒΙΤΑΜ, τη ζάχαρη και το πετιμέζι


Προσθέτουμε τα αυγά


  Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα. Φροντίζουμε να ρίξουμε τις σταφίδες στο τέλος.

  Αλείφουμε με Βιτάμ και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ. Μεταφέρουμε το μείγμα και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά.

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ EAT COOK LOVE

EAT COOK LOVE27 Ιουνίου 2013

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με κοτόπουλο και τζίντζερ

Μια υπέροχη ελαφριά συνταγή που φτιάχνεται σε λίγα λεπτά

EAT COOK LOVE25 Ιουνίου 2013

Love No27: Το Λιβυκόν

Στο Λιβυκό έχεις πολλούς λόγους να πας. Ο βασικότερος είναι η πληθωρική περσόνα του κυρίου Γιώργου Ρουμπάκη, με άθικτο το χαριτωμένο βαρύ κρητικό αξάν-σαν να μην πέρασαν από πάνω του τόσα χρόνια στην πρωτεύουσα-και το τεράστιο χαμόγελο.

EAT COOK LOVE25 Ιουνίου 2013

Eat No27: Balthazar

Κι ενώ η κρίση έχει κλείσει τα περισσότερα αστραφτερά μαγαζιά, δίνοντας ένα τέλος στις αθηναϊκές κοσμικότητες, ο μάγος Balthazar συνεχίζει να πετυχαίνει τα μαγικά του και να γεμίζει ασφυκτικά και καθημερινά την αυλή του με ό,τι έχει απομείνει σε βιτρίνα στη μικρή μας πόλη.

EAT COOK LOVE18 Ιουνίου 2013

Cook Νο6: Φοκάτσια με μορταδέλα και δεντρολίβανο

H top συνταγή για ζύμη που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για κάθε είδος πίτσας, φοκάτσιας και πεϊνιρλί

Best of network