Follow us

Cook No25: Τούρτα κανταΐφι με κεράσια

Η Ελένη Ψυχούλη μας δείχνει την πιο γλυκιά συνταγή του καλοκαιριού!

Cook No25: Τούρτα κανταΐφι με κεράσια
Λέει η Ιωάννα, καθώς συσκέπτεται με τον εαυτό της: «Αντί να κάνω κιουνεφέ που είναι βαρύ και φουλ στο βούτυρο, μήπως να κάνω κάτι ανάλαφρο, με τα ζαρωμένα κεράσια που περισσεύουν στον πάτο της σακούλας; Κρίμα να τα πετάξουμε…»

Και να μια τούρτα κανταϊφένια για φίνα γούστα, που μια άλλη φορά, τότε που ήταν οι φράουλες στον καιρό τους, την έφτιαξε επιτυχώς και φραουλένια.

Υλικά

250 γρ. φύλλο κανταΐφι
75 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψίχα ανάλατη τριμμένη
100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
1 φλ. νερό
1 φλ. ζάχαρη
1 κ.γ. τριανταφυλλάκια Μαρόκου
3 κ.σ. ροδόνερο
400 γρ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι τους
600 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
½ φλ. ζάχαρη κρυσταλλική + 2 κουταλιές επιπλέον για τα κεράσια
4 κ.σ. ροδόνερο

Εκτέλεση


1. Το σιρόπι: Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και τα τριανταφυλλάκια για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Ρίχνουμε το ροδόνερο και τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει.

2. Το κανταΐφι: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC. Κρατάμε λίγο κανταΐφι στην άκρη και αρχί-ζουμε να αφρατεύουμε το υπόλοιπο ξαίνοντάς το λίγο λίγο. Λιώνουμε το περισσότερο από το βούτυ-ρο σε τηγανάκι και, αφού κρυώσει λίγο, βουτάμε τα χέρια στο λιωμένο βούτυρο, πιάνουμε λίγο λίγο το κανταΐφι και το απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψάκι. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο φιστίκι Αιγί-νης και το ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

3. Στο μεταξύ, πάνω σε μια δεύτερη σχάρα, στρώνουμε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος και απλώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι που κρατήσαμε στην άκρη, δίνοντάς του το σχήμα και το μέγεθος του ταψιού στο οποίο ψήνεται το υπόλοιπο κανταΐφι. Το πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο κομμένο σε κυ-βάκια και το βάζουμε κι αυτό να ψηθεί πάνω από το άλλο. Έχουμε τον νου μας να το ξεφουρνίσου-με πιο γρήγορα γιατί χρειάζεται λιγότερο ψήσιμο.

4. Η κρέμα: Χτυπάμε το τυρί με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μέχρι αρχικά να αφρατέψει και με-τά να σφίξει η κρέμα. Προσθέτουμε το ροδόνερο και χτυπάμε για λίγο ακόμη. Μεταφέρουμε την κρέ-μα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.

5. Το γλυκό: Ξεφουρνίζουμε το ταψάκι με το κανταΐφι και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι κουταλί-τσα κουταλίτσα, μόλις βγει καυτό από το φούρνο. Το αφήνουμε να κρυώσει.

6. Μεταφέρουμε προσεκτικά το σιροπιασμένο κρύο κανταΐφι σε πιατέλα. Στρώνουμε την κρέμα από πάνω δημιουργώντας ροζέτες με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής. Διακοσμούμε με τα κεράσια, αφού πρώτα τα ανακατέψουμε με 2 κουταλιές ζάχαρη. Τέλος, σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο κανταΐφι ξανά ροξέτες κρέμας, φιστίκι, και σερβίρουμε αμέσως.

Cook No25: Τούρτα κανταΐφι με κεράσια


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ