Follow us

Cook Νο6: Φοκάτσια με μορταδέλα και δεντρολίβανο

H top συνταγή για ζύμη που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για κάθε είδος πίτσας, φοκάτσιας και πεϊνιρλί

Cook Νο6: Φοκάτσια με μορταδέλα και δεντρολίβανο

Είναι η πιο νόστιμη συνταγή, δεν χρειάζεται μίξερ και φτιάχνεται σε λίγο χρόνο.

Υλικά
1 κιλό αλεύρι σκληρό (για ψωμί)
7 γρ. ζάχαρη
20 γρ. αλάτι
8 γρ. ξερή μαγιά
80 ml ελαιόλαδο
600ml χλιαρό νερό

Cook Νο6: Φοκάτσια με μορταδέλα και δεντρολίβανο

φέτες μορταδέλα
χοντρό αλάτι
δεντρολίβανο (φρέσκο κατά προτίμηση)

Εκτέλεση

Cook Νο6: Φοκάτσια με μορταδέλα και δεντρολίβανο - εικόνα 2
Στο μίξερ ή με το χέρι, ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά της ζύμης, αφού πρώτα διαλύσουμε χωριστά τη μαγιά σε μερικές κουταλιές χλιαρό νερό. Κάνουμε μια μπαλίτσα, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 120γρ. , τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα να φουσκώσουν.

Cook Νο6: Φοκάτσια με μορταδέλα και δεντρολίβανο - εικόνα 3
Με τον πλάστη ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε λεπτό φύλλο.Σε αντικολλητικό ταψί, στρώνουμε το μισό φύλλο, αφήνοντας το άλλο μισό να προεξέχει από το ταψί.

Cook Νο6: Φοκάτσια με μορταδέλα και δεντρολίβανο - εικόνα 4
Απλώνουμε φέτες μορταδέλας, πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι και δεντρολίβανο.

Cook Νο6: Φοκάτσια με μορταδέλα και δεντρολίβανο - εικόνα 5
Σκεπάζουμε με το φύλλο που προεξέχει, πασπαλίζουμε ξανά με λίγο χοντρό αλάτι και δεντρολίβανο. Ψήνουμε σε πολύ καυτό φούρνο, στους 250 βαθμούς για 10-14 λεπτά.

Cook Νο6: Φοκάτσια με μορταδέλα και δεντρολίβανο - εικόνα 6

Τρώμε τη φοκάτσια καυτή!

Τip
: H φοκάτσια θέλει λίγο ψήσιμο σε πολύ καυτό φούρνο. Για να ενισχύσουμε τη θερμοκρασία, μπορούμε να αφήσουμε το ταψί να κάψει καλά πριν βάλουμε τη φοκάτσια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ