Blogs : EAT COOK LOVE18 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2013

Cook Νο6: Φοκάτσια με μορταδέλα και δεντρολίβανο

H top συνταγή για ζύμη που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για κάθε είδος πίτσας, φοκάτσιας και πεϊνιρλί

Είναι η πιο νόστιμη συνταγή, δεν χρειάζεται μίξερ και φτιάχνεται σε λίγο χρόνο.

Υλικά

1 κιλό αλεύρι σκληρό (για ψωμί)
7 γρ. ζάχαρη
20 γρ. αλάτι
8 γρ. ξερή μαγιά
80 ml ελαιόλαδο
600ml χλιαρό νερό

φέτες μορταδέλα
χοντρό αλάτι
δεντρολίβανο (φρέσκο κατά προτίμηση)

Εκτέλεση

Στο μίξερ ή με το χέρι, ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά της ζύμης, αφού πρώτα διαλύσουμε χωριστά τη μαγιά σε μερικές κουταλιές χλιαρό νερό. Κάνουμε μια μπαλίτσα, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 120γρ. , τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα να φουσκώσουν.

Με τον πλάστη ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε λεπτό φύλλο.Σε αντικολλητικό ταψί, στρώνουμε το μισό φύλλο, αφήνοντας το άλλο μισό να προεξέχει από το ταψί.

Απλώνουμε φέτες μορταδέλας, πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι και δεντρολίβανο.


Σκεπάζουμε με το φύλλο που προεξέχει, πασπαλίζουμε ξανά με λίγο χοντρό αλάτι και δεντρολίβανο. Ψήνουμε σε πολύ καυτό φούρνο, στους 250 βαθμούς για 10-14 λεπτά.

Τρώμε τη φοκάτσια καυτή!

Τip
: H φοκάτσια θέλει λίγο ψήσιμο σε πολύ καυτό φούρνο. Για να ενισχύσουμε τη θερμοκρασία, μπορούμε να αφήσουμε το ταψί να κάψει καλά πριν βάλουμε τη φοκάτσια.

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ EAT COOK LOVE

EAT COOK LOVE27 Ιουνίου 2013

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με κοτόπουλο και τζίντζερ

Μια υπέροχη ελαφριά συνταγή που φτιάχνεται σε λίγα λεπτά

EAT COOK LOVE25 Ιουνίου 2013

Love No27: Το Λιβυκόν

Στο Λιβυκό έχεις πολλούς λόγους να πας. Ο βασικότερος είναι η πληθωρική περσόνα του κυρίου Γιώργου Ρουμπάκη, με άθικτο το χαριτωμένο βαρύ κρητικό αξάν-σαν να μην πέρασαν από πάνω του τόσα χρόνια στην πρωτεύουσα-και το τεράστιο χαμόγελο.

EAT COOK LOVE25 Ιουνίου 2013

Eat No27: Balthazar

Κι ενώ η κρίση έχει κλείσει τα περισσότερα αστραφτερά μαγαζιά, δίνοντας ένα τέλος στις αθηναϊκές κοσμικότητες, ο μάγος Balthazar συνεχίζει να πετυχαίνει τα μαγικά του και να γεμίζει ασφυκτικά και καθημερινά την αυλή του με ό,τι έχει απομείνει σε βιτρίνα στη μικρή μας πόλη.

EAT COOK LOVE18 Ιουνίου 2013

Love No26: Φύσις

Είσαι γλυκατζού και ονειρεύεσαι την πιο γλυκιά αμαρτία χωρίς ζάχαρη, χωρίς αλεύρι, χωρίς βάβερά λιπαρά και με βιολογικές πρώτες ύλες.

Best of network