Follow us

Eat No27: Balthazar

Κι ενώ η κρίση έχει κλείσει τα περισσότερα αστραφτερά μαγαζιά, δίνοντας ένα τέλος στις αθηναϊκές κοσμικότητες, ο μάγος Balthazar συνεχίζει να πετυχαίνει τα μαγικά του και να γεμίζει ασφυκτικά και καθημερινά την αυλή του με ό,τι έχει απομείνει σε βιτρίνα στη μικρή μας πόλη.

Eat No27: Balthazar

Εδώ θα δεις και θα σε δούνε, θα εξακριβώσεις πώς φαίνεται από κοντά ο αγαπημένος σου ηθοποιός, τί κοκτέιλ προτιμά ο Κ. Μαρκουλάκης και τί σούσι προτιμά η Σμαράγδα Καρύδη. Η πιο διάσημη αυλή της Αθήνας εξακολουθεί να λειτουργεί σαν παρένθεση, που κλείνει έξω από τη σκαλιστή καγελόπορτα τα προβλήματα και τις δόσεις της Εφορίας.

Eat No27: Balthazar

Τα ολάνθιστα τριανταφυλλένια ταμπό, τα μπουκέτα πάνω από το μπαρ και οι pink πολυθρόνες που θυμίζουν γυναικεία χάρη, βάζουν το χρώμα που λείπει από τη σκοτισμένη Αθήνα, το apple martini αναλαμβάνει να διώξει τα σύννεφα από το μυαλό σου, που εδώ θα βιώσει τη νύχτα αγγελικά πλασμένη και με διάθεση για φλερτ. Ο Osakazu Yoshida, από το Kiku και το Gaspar αναλαμβάνει το σούσι, που εδώ θα δοκιμάσεις στη special άποψή του, με μια τεμπούρα γαρίδας με μαγιονέζα, ανθό δαμάσκηνου και σουσάμι. Αξίζει επίσης να δοκιμάσεις τη new style εκδοχή της γιαπωνέζικης κουζίνας, όπως λέμε σολομός με βιολογικά λαχανικά με σος σόγιας, τζίντζερ και μήλου.

Eat No27: Balthazar - εικόνα 2

Κι αν η Ιαπωνία δεν είναι το φόρτε σου, ο Χρήστος Μανουσόπουλος, ένας από τους πιο ταλαντούχους σεφ της νέας ελληνικής δημιουργικότητας, θα σου φτιάξει κεφτεδάκια με σος γιαουρτιού και τηγανητές πατάτες ή σολομό με σαλάτα, πεπόνι, αβοκάντο, λάιμ και ταραμά. Ο πιο γυμνασμένος chef patissier της Αθήνας, ο Διονύσης Αλέρτας, υπογράφει τα γλυκά, ενώ για τα μικρά τσιμπολογήματα παρέα με ένα ποτήρι κρασί, έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε πολλές μπρουσκέτες, ξεχωριστά τυριά και αλλαντικά της μικρής ελληνικής παραγωγής.

Τσόχα 27 & Βουρνάζου, Αμπελόκηποι, 2106441215

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ