Blogs : EAT COOK LOVE25 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2013

Love No27: Το Λιβυκόν

Στο Λιβυκό έχεις πολλούς λόγους να πας. Ο βασικότερος είναι η πληθωρική περσόνα του κυρίου Γιώργου Ρουμπάκη, με άθικτο το χαριτωμένο βαρύ κρητικό αξάν-σαν να μην πέρασαν από πάνω του τόσα χρόνια στην πρωτεύουσα-και το τεράστιο χαμόγελο.

35 χρόνια μαγαζί και εργαστήρι μαζί, στον ένα χώρο ζυμώνεται και απλώνεται το φύλλο, στον δίπλα βρίσκουν το χώρο τους εξαιρετικά και σπάνια καλούδια από όλη την Ελλάδα.

Όλων των ειδών τα χειροποίητα χωριάτικα φύλλα για τη δική σου πίτα αλλά γιατί να μπεις στον κόπο όταν υπάρχει η έτοιμη κατεψυγμένη κρεατότουρτα, η χορτόπιτα, η μαραθόπιτα, η πρασόπιτα, η οφτή πατάτα με τυρί και ζαμπόν και η κρεμμυδόπιτα του Γιώργου;

Άσε που μπορείς να πάρεις ζεστά και λαχταριστά λυχναράκια, χορτοπιτάκια, μυζηθροπιτάκια, μακαρονόπιτα και μαγικά μανιταροπιτάκια. Από τα ράφια ξεχωρίσαμε την καλύτετη συλλογή από σπάνια, απίθανα, αληθινά κρητικά παξιμάδια που δεν βρίσκεις αλλού, όπως το ντάκο από χαρούπι, το κρίθινο του Ζαφειράκη και το παξιμάδι του Πανταζή μειωμένης περιεκτικότητας σε άμυλο αλλά και τα κριθαρένια κουλουράκια με ελαιόλαδο και Β-γλυκάνες που μειώνουν τη χολιστερίνη.

Από το ψυγείο αξίζουν οι καταπράσινοι ολοζώντανοι γεμιστοί κολοκυθανθοί και τα τροφαντά ντολμαδάκια που φτιάχνει η εξαδέλφη του στην Ιεράπετρα.  Καταπληκτικά τυριά και αλλαντικά μικρής παραγωγής στο ψυγείο, σπάνια αναψυκτικά και η εξυπηρέτηση του Γιώργου που θα τον κάνεις φίλο σου από το πρώτο χαμόγελο.

Τοσίτσα 18-20, Εξάρχεια, 2103814794

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ EAT COOK LOVE

EAT COOK LOVE27 Ιουνίου 2013

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με κοτόπουλο και τζίντζερ

Μια υπέροχη ελαφριά συνταγή που φτιάχνεται σε λίγα λεπτά

EAT COOK LOVE25 Ιουνίου 2013

Eat No27: Balthazar

Κι ενώ η κρίση έχει κλείσει τα περισσότερα αστραφτερά μαγαζιά, δίνοντας ένα τέλος στις αθηναϊκές κοσμικότητες, ο μάγος Balthazar συνεχίζει να πετυχαίνει τα μαγικά του και να γεμίζει ασφυκτικά και καθημερινά την αυλή του με ό,τι έχει απομείνει σε βιτρίνα στη μικρή μας πόλη.

EAT COOK LOVE18 Ιουνίου 2013

Cook Νο6: Φοκάτσια με μορταδέλα και δεντρολίβανο

H top συνταγή για ζύμη που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για κάθε είδος πίτσας, φοκάτσιας και πεϊνιρλί

EAT COOK LOVE18 Ιουνίου 2013

Love No26: Φύσις

Είσαι γλυκατζού και ονειρεύεσαι την πιο γλυκιά αμαρτία χωρίς ζάχαρη, χωρίς αλεύρι, χωρίς βάβερά λιπαρά και με βιολογικές πρώτες ύλες.

Best of network