Blogs : Eliana In Babyland18 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2017

Eliana in Babyland: 9 λόγοι που δεν γράφω τόσο τακτικά σε ετούτο το blog

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου αναζητά απαντήσεις στο ερώτημα «γιατί δεν γράφεις πια τόσο συχνά;» που βασανίζει την ίδια και 2-3 αναγνώστριες εκεί έξω.

1.Η πρώτη απάντηση είναι προφανής και πέρα για πέρα αληθινή: Δεν προλαβαίνω. Δεν προκάμω. Δεν βγαίνω (μάνα μου).Από τότε που γέννησα τη δεύτερη κόρη μου, ας πάρουμε ως αξίωμα πως δεν προλαβαίνω να κάνω τίποτα «τακτικά». Αντιθέτως,  η λέξη «αταξία» είναι μια θαυμάσια λέξη για να χαρακτηρίσω τη ζωή με δύο παιδιά, όπως και οι ταυτόσημες φράσεις «παραλάβαμε χάος», «έχω χάσει τη μπάλα» και «τα κάνω όλα όπως – όπως». Υπόσχομαι (στον εαυτό μου) πως θα επανέλθω σε μια σειρά, αλλά σίγουρα αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν τον Σεπτέμβρη.

2.Γιατί οι ώρες που παραδοσιακά αφιέρωνα μέσα στη μέρα στο να γράψω για το blog μου, δεν υπάρχουν πια. Ας πούμε, πολλές φορές έγραφα μέσα στο δίωρο που η Ισαβέλλα κοιμόταν το μεσημέρι. Τώρα; Τώρα η μεγάλη να κοιμάται, όμως η μικρή είναι ξύπνια. Και αυτός ο συνδυασμός είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ασχοληθώ λιγάκι με την (παραμελημένη) μικρή χωρίς να έχω τον φόβο πως θα γίνει λαχανί από ζήλια η Ισαβέλλα.

3.Γιατί δεν υπάρχει πια ούτε ο «νυχτερινός ελεύθερος χρόνος» που θεωρητικά έχεις στη διάθεσή σου όταν κοιμάται το παιδί σου.

Σε αυτό το time slot (22:00-00:00) προσπαθώ να: α) πλυθώ, β) φάω, γ) απαντήσω στα SOS μηνύματα, κλήσεις και email που έχω δεχθεί μέσα στη μέρα και δεν έχω προλάβει ούτε να τα σκεφτώ δ) δω αυτόν τον άγνωστο στο σαλόνι που θυμίζει αμυδρά τον άντρα μου. Στην πραγματικότητα τις περισσότερες φορές δεν συμβαίνει τίποτα από τα παραπάνω, διότι είμαι τόσο κουρέλι που αποκοιμιέμαι από τις 10 είτε στο παιδικό δωμάτιο είτε στο κρεβάτι μου θηλάζοντας το μωρό.

4.Επίσης, συχνά αποκοιμιέμαι επάνω στο laptop. Και ξυπνάω δέκα λεπτά μετά για να δω πως έχω γράψει 22 σελίδες: ψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψ. (για βραβείο Πούλιτζερ, όχι αστεία).

5.Γιατί δεν μου πάει καρδιά να φεύγω από το σπίτι. Έχω διαπιστώσει πως ο μόνος τρόπος να μπορέσω να κάνω μερικές δουλειές και/ ή να συγκεντρωθώ να γράψω είναι να φύγω από το σπίτι και να πάω να εγκατασταθώ σε κάποια laptop friendly καφετέρια. Και το έχω κάνει μερικές φορές, αλλά αφενός είναι ασύμφορο οικονομικά, αφετέρου με τρώνε οι τύψεις. Ειδικά τον καιρό που δούλευα, μου φαινόταν τρομερά σκληρό για την Ισαβέλλα να γυρίζει η μαμά από τη δουλειά, να θηλάζει το μωρό και αμέσως μετά να ξαναφεύγει. Πάντως είναι ο μόνος τρόπος και, αν έχεις δουλειές που δεν μπορείς να τις αναβάλλεις (όχι για πολύ μωρέ, για κάνα δυο χρονάκια) το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ELIANA IN BABYLAND

Eliana In Babyland24 Απριλίου 2018

Eliana in Babyland | 3 πράγματα που ανήκουν στα παιδιά, αντέχουν στον χρόνο & περνάνε από παιδί σε παιδί

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου διαπιστώνει πως λίγα πράγματα πάνε από παιδί σε παιδί. Λίγα, αλλά καλά.

Eliana In Babyland23 Απριλίου 2018

Eliana in Babyland | 5 τρόποι να ψήσεις ενα τρίχρονο να πλένει τα δόντια του

H Ελιάνα Χρυσικοπούλου διδάσκει στην κόρη της καλές συνήθειες για λαμπερά χαμόγελα.

Eliana In Babyland19 Μαρτίου 2018

Eliana In Babyland | 20 σκηνές που ίσως σου είναι γνώριμες αν έχεις μωρό ενός έτους

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου ζει πρωτόγνωρες αλλά και γνώριμες στιγμές με την 12 μηνών κόρη της, Βικτώρια.

Eliana In Babyland12 Μαρτίου 2018

Eliana In Babyland | 20 ερωτήσεις για τα παιδικά πάρτι (βρίσκουν απάντηση)

Μια εβδομάδα μετά τη γιορτή που οργάνωσε η Ελιάνα Χρυσικοπούλου για τις κόρες της, λύνει απορίες και δίνει ιδέες και λύσεις για αξέχαστα παιδικά πάρτι.

Eliana In Babyland14 Φεβρουαρίου 2018

Eliana In Babyland | 12 σημάδια πώς το να είσαι μαμά μοιάζει με την πιο μεγάλη καψούρα 

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, η Ελιάνα Χρυσικοπούλου συνειδητοποιεί πως πολλά συμπτώματα του έρωτα χτυπούν και τις μανάδες.

Eliana In Babyland01 Φεβρουαρίου 2018

Eliana In Babyland: 11 πράγματα που συμβαίνουν όταν έχεις να κοιμηθείς 11 μήνες

Σε ένα μήνα ακριβώς η μικρή κόρη της Ελιάνας Χρυσικοπούλου έχει γενέθλια και εκείνη – μεταξύ άλλων - συνειδητοποιεί πως είναι… sleepless in Palaio Faliro σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο.

Eliana In Babyland25 Ιανουαρίου 2018

Eliana in Babyland: 17 ευχές πάνω από τη φετινή μου τούρτα γενεθλίων

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου έχει σήμερα τα γενέθλιά της και σημειώνει ευχές και καθυστερημένα resolutions για τη χρονιά που έρχεται

Eliana In Babyland21 Δεκεμβρίου 2017

Eliana in Babyland: 10 πράγματα που αλλάζουν τα Χριστούγεννα όταν έχεις παιδιά

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου βρήκε λίγο free χρόνο και κατέγραψε όσα είναι διαφορετικά στην Μετά Παιδιών εποχή.

Best of network